1995-2006, 11. évf. #047 


Programajánló

Kovács Kálmán - Mintegy levezetésképpen aktuális programajánlónk megírására a vébérõl hazatérõ Kovács Kálmánt kértük fel. A sasszemû futballista és szakértõ elõtt nem ismeretlen semmiféle pálya, mindenütt otthonosan érzi magát.

Motörhead, július 14., HEGYALJA FESZTIVÁL

A futballistát az különbözteti meg a rockénekestõl, hogy a futballista lemenõágban kezd el italozni, alkoholizálni, szegény Törõcsikre tessék gondolni. Ezzel szemben a rockzenész, mint a mûvészek általában már felmenõágban is maximális teljesítményt tudnak nyújtani maximális italozás mellett. A rock’n’roll-univerzum élõ legendája, Lemmy immár öregfiúként is fergeteges koncertet tud csapni, hiszen nagyon rutinos, nagyon felkészült énekesrõl van szó, mégha mostanában erőnléti szempontból már nem a régi.

Pixies, július 16., ZÁGRÁB, ŠRC ŠALATA

A Pixieshez legyen elég ennyi.

Eric Clapton, július 18., PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA

Ugyancsak egy remekül felkészült, öreg veteránnal állhatunk szemben, ha kilátogatunk a Papp Lázár csarnokba kedde este nyolcra. Clapton technikailag rendkívül képzett rockgitáros, aki számos formációban mutatta meg már a világnak, hogy kiválóan érti a hathúrost, és pengeti is, ha kell. Menjünk el, élvezzük a rock magasiskoláját!

Robbie Williams, július 19., PUSKÁS FERENC STADION

Remek szórakozással kecsegtet egy újabb óriási sztár, popfenomén fellépése Budapesten, azt hiszem, mindannyian úgy láthatjuk, el vagyunk kényeztetve zeneileg. Robbie Williams karrierje könnyen indult, aztán nehezen folytatódott, aztán most megint megy a szekér a brit fenegyereknek. Ha szakmai tudásban nem is, tenni akarásban, szorgalomban mindenképpen megmutatta, hogy igenis méltó a sztár elnevezésre.

BreakSh!t presents Riddim Method, július 29., CHA-CHA-CHA

Aki nem rockzenére, hanem modern gépzenére vágyik, annak melegen tudom ajánlani a BreakSh!t következõ partiállomását, ahol két gyorskezû zenész, Kid Kameleon és Dj Ripley fogja elkápráztatni az elekronikus zenére vágyókat. Az amerikai fenegyerekek európai turnén vesznek részt, és bár nekem magas, hogy milyen zenét játszanak, idemásolom a stílusokat: ragga-jungle, breakcore, dub, dancehall, hip-hop, dubstep, b-more, acid crunk, wreckstep, wobblecore.

Whitesnake, augusztus 1., PETÕFI CSARNOK

Azt hiszem, csak kapkodhatjuk itt a fejünket, de nem a szúnyogok vagy a csinos lányok, hanem a rengeteg rocklegendák után. Augusztus elsõ napján éppen az óriási rocktörténeti fogalommá vált banda, a Whitesnake után kapkodhatjuk a fejünket, hogy aztán egy egyszerre rendkívül dinamikus, mégis egy egyszerre nagyon könnyed, de mindenképpen kemény rockzenei koncerttel tegyük emlékezetessé az aznapi esténket. Talán nem kell senkinek bemutatnom a legendás Deep Purple frontemberét, David Coverdale-t, aki a nyolcvanas újra bebizonyította, hogy õ egy nagyon tehetséges rockklasszis, aki mindig ki tudja elégíteni közönségét.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum