1995-2006, 11. évf. #052 


Programajánló

Kóka János és Fodor Gábor - Eddig is minden rendes kaszáskeresztes tudta, hogy a Matula Magazin az SZDSZ periodikája. A szerzők Kuncze Gábor vicceiből merítik ötleteiket, és Magyar Bálint osztja nekik a havi apanázst. Ezért kénytelen-kelletlen át kellett engednünk a pártnak ezt a népszerű rovatot, hogy lejátszhassák az elnökválasztási kampány első fordulóját a jelöltek. Hát tessék.

Scars of Tomorrow, On the Last Day, január 16., Süss Fel Nap

Kóka: Még a nagymamám is táncra perdülne, ha ilyen kemény gyerekek döngölnék neki a metált. De igazából nekem mindegy hogy kik ezek, a lényeg, hogy ne Orbán Viktort hallgassák a fiatalok. Tőlem akár orosz rapet is hallgathatnak, ha nem lépnek be a Fidelitasba. Szóval, ha ez kell a proliknak, akkor megyünk a Mamával.

Fodor: Meg kell ismerni, utol kell érni a lakótelepi kemény zenét szerető szubkultúrákat is. Igenis, bizonyos keretek között a sátánizmus szabadságát is el kellene fogadnunk. Szabályozatlan ez a kérdés, de kész vagyok markánsabb vélemény megfogalmazására is, ha elmegyünk erre a bulira.

Loser Superhero, I Am the Door, Sammy Sosa, január 18., Kultiplex

Kóka: Egy spanyol és egy brit menő, fiatal zenekar, akiket a myspace tett méltán népszerűvé. Engem is az internet tett sikeressé, osztozom hát sorsukban. Minek szarakodni a kiadókkal, ha van világháló? Minek a vonat, ha van helikopter? Minek a Gazprom, ha itt van Makó? Emberek, könyörgöm, ez a 21. század! Liberálisként büszkén állíthatom, bármilyen meglepő is, de 2007 van!

Fodor: A Kultiplex-szerű kis közösségi házak jelenthetik azt a modern agórát, ahol a fiatalok találkozhatnak egymással. Amennyiben Demszky Gábor szerint túl hangos, és be akarná záratni, én kiállnék mellette. Persze ha nincs ilyen terve, akkor nincs is miről beszélnünk.

GBH, CPG, január 22., Süss Fel Nap

Kóka: Összesen 350 darab, egyenként 3700 Ft-os jegy van erre brit a punk-legendára. Kár elmenni sorba állni, mert mindet megvettem már. Persze nincs mutyi, nem közpénzből. Saját erőből, amiért megdolgoztam. Akit érdekel a buli az Új Generációból, azt várom Kenesén a hétvégén, aztán megdumáljuk a feltételeket.

Fodor: A CPG úgy tudom, hogy Cigány Pusztító Gépezet rövidítése. Ez tűrhetetlen. Felszólítom Kóka Jánost és Orbán Viktort, hogy határolódjanak el ettől a koncerttől!

Béla Fleck and the Flecktones, január 22., A38

Kóka: Nem csodálkozom, hogy van amerikai művész, aki a magyarok iránti tiszteletből felvette a Béla nevet. Azt tudom ígérni, hogy ha én leszek az SZDSZ elnöke, akkor a NASA FA-NASA (Farkas Bertalan – NASA) néven működik 2009-től, és autópályán gurulhatunk végig Alsóbélatelepről Bélapátfalváig 2013-ban.

Fodor: Érdekes, hogy egy bendzsós az újvilágban hogyan talált rá a magyar népzenei hagyományokat továbbgondoló Bartókunkra. A tolerancia, a nemzetek közötti megértés e példája követendő, szimpatikus kezdeményezés. Amennyiben a szocialisták ezzel nem teljes mértékben értenének egyet, akkor a Flectones-szal kapcsolatban párbeszédet kezdeményeznék koalíciós partnerünkkel. Esetleg a most elhunyt funky-király tiszteletére Petrovics Emil felvehetné a Petrovics „Brown” Emil nevet.

Lee Scratch Perry, február 9., A38

Kóka: A Jamaicai Jaguár beleszagol a budai levegőbe, és ez cool. Perry kitalálta magát, felépítette az imidzsét, ahogy mi is fel fogjuk építeni a modern Magyarországot. Ezt a disznótrágya szagú vidéket szilikonnal ültetjük be, tudásalapú gazdaság zsizseg majd a TSZ-ek magtárában is.

Fodor: Aki Perryt hallgatja, az megérthet valamit egy másik világból. Jamaicában született, Svájcban él és most hozzánk látogat. Respect, Mr. Scratch! A ragga mellé úgy tudom, hogy szokás kannabisz-termékeket is fogyasztani. Senkit sem bátorítanék erre, de az elterelés mellett továbbra is ki fogok állni. Muszáj lesz egyszer kibeszélni ezeket a dolgokat végre!










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum