1995-2006, 11. évf. #043 

olvasói levelek
"Jó pasik vagytok, és intelligensnek is néztek ki"

Matula Magazin - Furcsa, hogy az olvasóink mindig egyszerre vadulnak meg. Most például az a kényszerképzetük, hogy mi oldjuk meg az ő problémáikat is.

Sziasztok Urak!

A "Karrier" link alatt imígyen okítjátok a népet: "Egyetlen egy dologról azonban nem szólhat: a szerző szaros életéről, mert az senkit nem érdekel rajta kívül."

Nos, a kurvakritika nem kritika, hanem a szerző szaros életének egy darabja. Egy kis szaros lúzerkedés, tele félinformációval és töketlenkedéssel. Mindamellett humoros, jót szórakoztam rajta, mert érdekel a mATULA szerzőinek szaros élete, mert hasonlóan balfaszkodom én is (ld.még similis simili gaudet), csak nem kell szaros szabályokat alkotni, amit nem tart be senki.

Avagy célotok van azzal, hogy a saját magatok állította korlátokat is döntögetitek?

üdv.
Mengaroni

Kedves Mengaroni!

Úgy van, úgy van, simlis simli gaudet! Ezekkel a saját korlátainkkal meg úgy voltunk, hogy kíváncsiak voltunk, mi történik, ha találkozik a ledönthetetlen korlát és a minden korlátot ledönteni képes erő. A meccs jelenleg éppen döntetlenre áll, de most, hogy hozzávágtuk a korláthoz a te szaros életed is, mintha eldőlni látszana a gigászi csata.

Üdv,
Matula

Drága Matula!

Egy olvasói levélre és arra adott reakciótokra szeretnék reagálni... Névtelenségét kérő hölgy, joint-csavarási tanácsaira válaszoltatok maximálisan lekezelően. Ez eddig rendben is lenne, pláne úgy, hogy én betegre röhögtem magam rajta, de nem ragadnék billentyűt, ha nem lenne valami bajom az egésszel. Márpedig: A HIPPIKKEL MI A FASZ BAJOTOK VAN? Fogjátok fel véleményemet motivációs levélként, és kezeljetek hippiként, majd küldjetek el a jókurvaanyámba, amúgyis olyan üres is vákumban kifejlődött zöldgőzös életem van, ráadásul SZENTELEKI DÓRA engem is utál. Ezzel, és előbbiekkel, csak úgy tudok helyesen együttélni - értsd.: nem felkötni magam - ha néhanapján figyelemelterelésből rekedtre röhögöm magam rajtatok.
Érdekemben további kitartásotokat, és pofátlanul mocskos fantáziátok kiapadhatatlanságát kívánom.
Megj.: Segg Tibor Úrnak elkelne egy délután Lord Valdemor kamrájában, szerintem munkásságát figyelembe véve a Lord ingyen megszámítja a kötetlen (!!) foglalkozást.

Üdvözöl a Magyar Békepárt! (a vh utáni legalábbis).
tetra

Kedves tetra!

Azt, hogy mi is a baj a hippikkel, leginkább egy tanmesével tudjuk érzékeltetni.
Volt egyszer egy hippi, aki egész álló nap becsületesen dolgozott. Lótott és futott, ahogyan azt kell. Egy nap azonban amikor fáradtan hazafelé bandukolt, szembetalálkozott egy másik hippivel. Amint meglátták egymást, ott helyben, a Somogyi Béla utca kövezetén análisan közösültek egymással. Amikor mindkettejüknek sikerült elélvezni, az első hippi kihasználva, hogy a második hippi épp letörölte a farkáról a szmegmát, kilopta a második hippi zsebéből a pénztárcáját. Miután egy forró csókkal elbúcsúztak egymástól, az első hippi elment a Blahára, és az első koldusnak odaadta a második hippi összes pénzét.

Üdv,
Matula

Kedves Matulák!

Véletlenül keveredtem az oldalatokra. Belenéztem az olvasói levelekbe és az általatok adott válaszokba, de azt, hogy ki a nagyobb paraszt, a levélírók vagy ti, nem tudtam eldönteni. Az utóbbi feltételezést erősítette a nyitóoldalatok is, ahol mezítlábas férfiak csoportja található, akik alighanem ti lehettek. A lábbeli hiánya valószínűleg vagy az anyagi helyzetetekre utal, vagy pedig éppen savanyúkáposzta- taposás közben álltatok össze egy csoportkép erejéig. Valószínűleg otthon az összes széketek támlátlan és a képről is utólag kellett a hátipermetezőket kiretusálni.
Természetesen fennáll a lehetősége annak, hogy a címlapfotó nem titeket ábrázol, ám megnyugtathatlak benneteket, hogy attól még parasztok vagytok.
A modelleket legközelebb nagyobb gonddal válogassátok ki, mert lúdtalpas görény mindegyik.

Üdvözlettel: Kata

Kedves Kata!

Nem savanyúkáposzta-taposás után, hanem egy mecsetben készült a kép. Az olvasóink a nagyobb parasztok. Lúdtalp sehol. Hátipermetező a komornyiknál. Anyádhogyvan?

Üdv,
Matula

Hello!

Az ekezetes betuk nincsenek lekezelve. Angol billentyuzetem van, nem tudok ekezeteket beirni, vagy problemas a dolog. Erre talaljatok ki vmit!

Udv.:
Jabba

Kedves Jabba!

Nézd, te valami óriási tévedésben élhetsz. Az, hogy neked valami problémád van az ékezetekkel, az minekünk hol probléma? Miért tőlünk várod a megoldást arra, ami minket nem zavar? De tudod mit, kitaláltunk rá mégis valamit: vegyél egy magyar klaviatúrát.

Üdv,
Matula

Abszolute nem akarok beleszólni a Zenebuzik rovatba (menthetetlenek vagytok, ehhehe) pusztán barátilag javaslom, hogy próbálkozzatok meg Devin Townsend legújabb, Synchestra című lemezével, ha már úgyis sekélyes a metálos műveltségetek. Nem templomégetős black (szar), meg nem is kamionos stoner (jó), de simán a vállalható metál (?) kategória, és hogy újabb kritériumnak megfeleljen, nem párperces headbangelések sorozata a lemez.

Üdv, szeretlek titeket:
Harry Manback

Kedves Harry!

Ez az a csávó aki a The Who-ban volt a gitáros, aztán kisgyerekeket molesztált? Öregkorára metálos lett? Abból köszi, nem kérünk!

Üdv,
Matula

Sziasztok Kedves Matulások!

Ti vagytok a képen a mostani kiadásban? Ha igen, gratulálok, jó pasik vagytok, és intelligensnek is néztek ki! Kirakom a képeteket az irodám falára.

Andi

Kedves Andi!

Küldjél te is magadról, és akkor mi is kirakjuk! Esetleg találkozhatnánk személyesen, és akkor esetleg valami komolyabbra is sor kerülhetne. De ha csúnya vagy, akkor plíz szólj előre, mert nem nagy baj, csak lelkiekben akkor úgy készülünk.

Üdv,
Matula

Kedves Matula!

Szomorú vagyok, hogy én is a Matula-olvasók táborába tartozom. Botrányos egy társaság ez.
Meggyőződésem, hogy ezen írásokat kizárólag a lap állandó munkásainak jobb színben való feltűntetése kedvéért adtátok le.

De nem vagyok igazságtalan, kitérnék minden cikkre egyessével, ha nem gond.

ZB: A köztévé szétlopása
Iszonyú erőtlen Matula stíluskoppintás, feleslegesen nagy számú trágársággal körítve. Felhívnám ZB figyelmét, hogy ha egy mondat 7-8 sornyi, az nem könnyíti a megértést, továbbá ezen mondatok sűrű egymásutánja és a központozással való spórolás nem ösztönzik az olvasót további agymunkára. Én a felénél abba is hagytan kb. Ja, és ha már kreál 5 különböző személyt, legalább a stílusuk lehetne másmilyen...

Desszantos: Toborzás
Úgy szar ahogy van. Értékelném esetleg, ha a 8.álltalánosát éppen elvégzett, frissen berántott munkanélküli vidéki sorköteles lennék. Nem vagyok.

Petrovics Zsuzsa: ...az igazság odaát van?!
Ez aranyos volt, azt hiszem ugyanarra a csetre járunk:), kár hogy egy egyszeri alkalom elég volt neki ehez az íráshoz. Nem nevezném mélyreható tanulmánynak, ami megváltoztatná az internetes társkereső kultúrát.

Kelen Péter: három nótája
Ezt hallgassa meg, akinek három anyja van.

Kortárs Művészek Galériája
Igazatok van, ezek tényleg szarok. Ha vicces és ötletes képeket akarok nézegetni, akkor felkeresek egyet abból a 30 oldalból, amelyik erre szakosodott.

Bula Árpád: humoros szösszenetei
Na ez jó volt. Majdnem nevettem is, de komolyan jók. És sem Bula Árpád, sem rokona vagy barátja nem vagyok neki. Víziló.:)

Hadas Győző: Drogok és szubkultúrák
Szar. Halál reá. Szar, na. Aki elolvasta, az tudja.

Bolha: Brutális Buli Bécsben
Jól megírt valami, már csak egy sztori meg egy poén kéne. Hajrá-hajrá.

Ismeretlen Szerző: PPPM
Ímádom amikor jópofáskodó FIDESZ-es seggnyalást akar valaki a torkomon lenyomni. Ráadásul háromszor ugyanazt, ugyanúgy. Dunába az ilyennel, bassza meg.

Molnár Richárd: A faszverés módozatai
Végre egy összerakott, vicces, őszinte, jó írás. Bántóan hiányzik viszont számomra a tusfürdős-mármár klasszikus- megoldás, illetve a kevéssé ismert, ámde annál jobb fokhagyma-hálós módszer. Belefért volna szerintem, valszeg elfogyott az alkotói lendület. Nem kell ám egy cikket egy nekirugaszkodásból megírni...

Rahan Állat: Tomi és Ildikó
Halál reá is. Félig se olvastam el. Az ilyen típusú írásokat már a hagyományos Matulákban is útáltam. Kell ez nekünk?

Szabados Máté: Két jegyzet az Emberről
Fontoskodó okoskodó szarakodás, két soronként egy üres sor, hogy több legyen. Bölcsész ez a gyerek? Grafomán? Miért írta ezeket meg vajon? És miért nem írta meg a végén a "Szabados Mátét hazáig kergetik és csúfolják az osztálytársai"-címűt??

Hírügynökségi jelentések
Na ezekért megérte végigküzdeni az újságot. Jók, ötletesek, mókásak. Ebből is látszik, hogy egy átlagolvasó max 5-10 sor erejéig tud koncentrálni az írásra, utána védhetetlenül elbukik.

Na ennyi volna az észrevétel. Én rohadt jól írok, de még nem volt pofám beküldeni nektek egyet sem, mert úgy éreztem, nem elég jók. Látom, túlzóan negatív az önértékelésem. Bátraké volt itt a szerencse...

Na a további legjobbakat:
Neszójjakbe Hülyegyerek

Kedves hülyegyerek!

Leveled színvonala valahol Szabados Máté és Rahan Állat írásai közt foglal helyet színvonalilag. Az első néhány sort bírtuk csak elolvasni, a többi már összefolyt valami undorító, fekete masszává. A többi olvasónk legalább megpróbált tenni valamit, neked csak az ő fikázásukra futotta. Email-címed forwardoltuk mindannyiuknak.

Üdv,
Matula

Tisztelt Matula Magazin szerk.!

Figyelmébe szeretném ajánlani A Magyar Webdesign Katalógus 2006 c. könyvet, amely jelenleg szerkesztés alatt áll.

A könyv célja többek között bemutatni a mai magyar Kérjük tekintse meg előzetesünket, és amennyiben javaslatával, esetleg a bekerülés szándékával jelentkezik, ezt örömmel fogadjuk.

A kiadványról a http://www.webdesignkatalogus.hu oldalon tájékozódhat.
tisztelettel: Rubinstein Sándor
a kiadvány felelősszerkesztője

Kedves Rubinstein Sándor!

Isten hozta az IZSDB-ben!

Üdv,
Matula

Szevasztok.

Van itt ez a karikatúra botrány. Van itt ez a bátor lap, a Matula, tele tökös munkatársakkal, akik nem félnek senkit elküldeni a faszba, a dídzséktől Gyurcsányon át a pedofil papokig és akiknek túlságosan szűkre szabott ez az ország, mármint a tehetségükhöz mérten. Most itt a nagy lehetőség, hogy világhíresek legyetek és veletek legyen tele a világsajtó a New York Times-tól, a Pravdán át a Fokföldi Figyelőig. Írjatok egy jó szaftos, odabaszós Mohammedes különszámot, sok rajzzal és flash animációval és holnaptól kezdve tényezők lesztek.

Ne jöjjetek azzal, hogy ti nem a tirpák olvasóktól kapjátok a munkát, mert az egy nagyon 'gay' kifogás lenne. A Matula szellemiségéből következik, hogy neketek ezt a ziccert tilos kihagynotok. Többet újságíró annál nem érhet el, minthogy szorgos munkája nyomán a 3. világban pár százezer szerencsétlen kecskebaszó arab hetekig hőbölögjön. Ha ezt kihagyjátok, konformista, gyáva szarok vagytok.

üdv.: RJ

Kedves RJ!

Nem hőbölögjön, hanem hőbörögjön.
Előtted valószínűleg nem ismert a tény, de ezek a "kecskebaszó arabok" nekünk (mármint a Matula Magazinnak, hogy veled mit tettek, amiért ennyire haragszol, arra csak tippelni merünk, például azt, hogy egyiptomi nyaralásod alkalmából a barátnődet megcsinálta a helyi parti őrség) soha nem ártottak. Jól főznek, művelt, intelligens emberek, akik már akkor óriási épületeket emeltek, filozofáltak meg matekoztak, amikor bizonyos népek még a nyereg alatt puhították a húst. Mi okunk lenne megbántani ezeket a kedves embereket?

Üdv,
Matula

Kedves Matula!

Most olvastam a Depeche Mode kritikájukat. Ennek kapcsán csak annyit szeretnék mondani Önöknek, hogy a

BEDE KOLLEGÁJUK EGY ROHADT, SZEMÉT, KÖCSÖG, OSTOBA SZARKUPAC !

Kérem tolmácsolják neki őszinte véleményem!
Köszönöm!

M.E.

Kedves M.E.!

Hát tényleg az... De Dave Gahan sem egy matyóhímzés!

Üdv,
Matula

Tisztelt Matula!

Lelkes olvasói vagyunk a magazinnak.Igazából csak az fáj, hogy igen ritkán kerülünk netközelbe. Örömmel vennénk, ha a Matula elérhetővé tenné összes eddig megjelent számát tömörített formátumban (mint a melleslegen a képsorozatokat, az is mekkora jó már!). Esetleg az eddigi évadokat kiadhatnátok DVD-n, az úgy is nagy divat.

Tisztelettel: néhány értelmes szociológushallgató
U.i.:a szociológus-ideáltipikus cikketek ratyi volt.

Kedves értelmes szociológushallgatók!

Ez már megint az az eset, amit már fentebb is pellengérre tűztünk, tehát hogy olyan problémára várjátok tőlünk a megoldást, ami minket egyáltalán nem is érint. De lássátok kivel van dolgotok, megint segítünk: www.t-online.hu.
A következő számban mi lesz? Szüléseket kell levezetnünk, kifizetnünk más adótartózását, kereket cserélnünk meg havat lapátolnunk valamelyik olvasónk garázsbejárójáról???

Üdv,
Matula










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum