1995-2006, 11. évf. #010 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Mária csak az egyik kezét vette le Magyarországról... Lezsák Sándor összeszûrte a levet... Antiszemiták az ELTE központi épületének cserepei... Megalakult a Fidesz indiai tagozata... Balul sült el a vagány kábítószerezés.

MÁRIA CSAK AZ EGYIK KEZÉT VETTE LE MAGYARORSZÁGRÓL

BUDAPEST (2004. február 27.) - Szûz Mária csupán az egyik kezét vette le Magyarországról, mivel azonban hatalma végtelen, ezért az áldás továbbra is teljes értékûnek tekinthetõ. Gyurcsány Ferenc nagy vihart kavart kijelentését ezzel a megállapítással vette védelmébe Donáth László evangélikus lelkész, az MSZP képviselõje. Sajtótájékoztatóján egy matematikai képlet segítségével bebizonyította, hogy a végtelen fele is végtelen, így 1 végtelennyi áldással sem sérül az ország szakrális aurája, ugyanakkor a sportminiszternek is igaza volt. A konszenzus keresésének jegyében Medgyessy Péter miniszterelnök arra kérte a pártokat és az egyházakat, hogy fogadják el Donáth magyarázatát.

LEZSÁK SÁNDOR ÖSSZESZÛRTE A LEVET

LAKITELEK (2004. március 1.) - Lezsák Sándor a hosszú téli estéken sem unatkozik. Lakitelki háza konyhájában régi, tájjellegû receptek alapján összeszûri a levet. "Különbözõ folyadékok halmozódtak föl az elmúlt tíz évben itthon. Parlamenti elfoglaltságaim miatt sokszor napokra, hetekre a fõvárosba szólított a politika. Most úgy döntöttem, hogy végre feldolgozom a restanciát." - nyilatkozta a képviselõ a Matula Magazinnak. A költõi munkásságáról is ismert MDF-es honatya vízkereszt óta több mint két és fél hektólitert szûrt össze, de a munkának még nincs vége. "Remélem, mire az uniós választások kampányának dandárjához érünk, végzek is a felgyülemlett folyadékkal." - tette hozzá optimistán Lezsák.

ANTISZEMITÁK AZ ELTE KÖZPONTI ÉPÜLETÉNEK CSEREPEI

BUDAPEST (2004. február 24.) - Zsidóellenes magatartás jellemzõ az Eötvös Loránd Tudományegyetem Múzeum körút 4/A alatt található "A" épületének tetejét borító cserepekre. Ezzel az eredménnyel zárult le legalábbis az a kutatás, amelyet Vásárhelyi Mária vezetésével végzett az ELTE szociológiai intézete.

A Matula Magazinnak Vásárhelyi elmondta, 840 cseréppel töltették ki azt a kérdõívet, amelyet kifejezetten kerámiacserepek kisebbségekkel kapcsolatos attitûdjeinek vizsgálatára fejlesztett ki a jeruzsálemi Yad Vashem intézet. "Mi magunk is megdöbbentünk azon, hogy néhány cserép milyen nyíltan vállalta antiszemitizmusát" - nyilatkozta a neves társadalomtudós. "Arra a kérdésre például, hogy engedné-e gyermekét izraelita vallású társsal házasodni, a legtöbb cserép semmit nem válaszolt." Vásárhelyi szerint az is elszomorító, hogy Magyarországon a cserepek legtöbbször pikkelyes, krokodilbõrre emlékeztetõ formába rendezõdnek.

MEGALAKULT A FIDESZ INDIAI TAGOZATA

BOMBAY (2004. február 26.) - Megalakult a Fidesz indiai tagozata csütörtökön Bombayben - jelentette a Matula Press. Az alakuló ülésen jelen volt Amija Guptu tiszteletbeli konzul és a tagozat tagjai: Indhira Vaddzspaji, Dattatreja Mumarati és Fanisvar Iszárparatnadi. Az alapokmány aláírása után a tagozat elnöke, Vaddzspaji elmondta: munkájuk célja, hogy népszerűsítsék a magyar nemzeti hagyományokat India egész területén, és híveket szerezzenek a Fidesz számára. "Képzeljék csak el, ha a közel egymilliárdos indiai népességnek csupán két ezrelékét sikerül meggyőznünk a Fidesz-MPSZ számára!" - zárta beszédét Vaddzspaji, aki korábban mezőgazdasági munkásként tevékenykedett India északi részén, Amritszár tartományban. Vaddzspaji a kelet-európai rendszerváltás után kezdett a csehszlovák, majd a magyar politikával foglalkozni.

BALUL SÜLT EL A VAGÁNY KÁBÍTÓSZEREZÉS

POMÁZ (2004. február 28.) - Alaposan felsült az a pomázi fiatalember, aki szombat este barátnõjét akarta lenyûgözni "vagány" kábítószer-fogyasztási szokásaival. A 17 éves N. Dániel a nála egy évvel fiatalabb M. Kingával tervezte felkeresni a szentendrei Complex szórakozóhelyet, ahol aznap este a híres angol zenész, Adam Freeland adott koncertet.

A két fiatal N.-éktõl indult volna a buliba, ahol a fiú azonban meglepetéssel várta a lányt. A pár rendszeresen fogyasztott együtt eddig is különbözõ kábítószereket, marihuánát, extasyt és speedet, ám Dániel a héten szülei pénztárcáját nem kímélve egy gramm kokaint vásárolt egy osztálytársától. Ezt helyezte el kör alakban a szobájában található lemezjátszón, ám amikor barátnõje bele akart szippantani a fehér porba, 33-as fordulatszám helyett 45-ösre kapcsolta a masinát, amitõl az "anyag" jelentõs része menthetetlenül a padlószõnyegre szóródott. A kínos közjáték ellenére M. és N. végül eljutott a Complexbe, ahol sikerült még három extasyt vásárolniuk, és így reggel negyed nyolcig szórakozhattak.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum