1995-2006, 11. évf. #007 


Programajánló

Magyari Péter - A következõ napokra a Gyûrûk Ura bátor hõsei ajánlanak programokat Önöknek.

Január 22. csütörtök, Subbacultcha Szobadiszkó,Trafó

Fellép a közönséggyalázó diszkópunk Rakéta és a dadaista szociodiszkó Tompanyomás. Az előbbiben Frodó basszusgitározik az utóbbiban meg dobol. A barátai pedig vele zenélnek, és lemezeket is felraknak. Az egész Megye ott lesz.

Január 30. péntek, Depeche Mode Club, Petõfi Csarnok 22-06

„Egy Program mind felett,
Egy program kegyetlen,
Egy a sötétbe zár,
Bilincs az egyetlen”

A nazgulok mindig feketében járnak, ezért érzik jól magukat a Depeche Mode Clubban. Mivel beszélni nem tudnak, csak halálsikoly szerû hangon nyafogni és vasálarcos lovakkal szimatolni, ezért csak a Matula Magazin közvetítésével tudják ajánlani a programot. A Clubot éjszaka tartják, amikor a gyûrûlidércek is mutatkozhatnak. 22 órára már ott fognak hörögni a Városligetben, kezdés fél órával a KRESZ-park ellopott táblái között tébláboló részegeket és kutyasétáltatókat fogják ijesztgetni. Aztán elvegyülnek a fekete pólós sápadt arcok között, akiknek évtizedek óta muszáj ott lenniük minden gyûlésen, nem szabadulhatnak a nyolcvanas években rájuk szabadult átkon. Ha a nazguloknak jó kedvük lesz, akkor nem létezõ arcuk helyére fekete szemceruzával Isildur-vonásokat pingálnak. Reggel hatig tart a buli, még sötét lesz, és már járnak majd a trolik, ahol a munkába igyekvõ pedellusokat készítik fel apróbb lények rémisztgetésébõl.

Január 27. - Február 3., 35. Magyar Filmszemle a Mammut Moziban és a Millenáris Teátrumban.

„Évekig tartó kósza bizonytalanság után a filmtörvény elfogadásával talán a magyar filmesek helyzete is nyugvópontra jut, ahogy és én is békében elfoglalhatom Gondor trónját” – mondta a Matula Magazinnak Aragorn. „Középfölde bûzös kigõzölgésû mocsaraira emlékeztetõ csapdákat jelentettek az ostoba filmtámogatási formák Közép-Európában, de én bízom abban, hogy ahogy a törött kard összeforrt, úgy a közönség és a magyar filmrendezõk is összekovácsolódnak a nemzeti filmipar patrióta örömében. Elrond lánya ugyan sohasem gondolná azt apjáról, hogy beájulna, de az emberek kedvéért képes lenne fegyelmezetten végigülni a magyar filmeket is, ahogy vállalta, hogy pszichodrámával jó útra téríti Szauron orkjait is, az a csupaszív asszony.”

Január 31. szombat, Jótékonysági Kendermagbál, Szentendrei út 93.

Gandalf viszont továbbra is a pipafûre esküszik, és még mindig nagyon jó ember. Ezért az „együtt szívunk együtt nevetünk” jelszóval meghirdetett jótékonysági Kendermagbálra megy. Végigpöfékeli majd hunyorgó szemeivel a Drogfórumot, és ugyan kívülrõl tudja, mint az õsi énekeket, hogy mit mond a jogvédõ, a rendõr, a pszichiáter és a politikus, de majd elfoglalja magát a pipafûvel. Utána meg érdeklõdéssel bólogat a rengeteg dj-re, és talán akkor is elhiszik a rendezvény látogatói, hogy világít a varázsbotja, ha nem is világít. A goa a kisteremben különösen izgatja, Ortanch tüzes hegyeinek dübörgésére emlékezteti ez a stílus.

Január 31. szombat, Lucas Niggli, A38

Legolas izgatottan várja Lucas Niggli koncertjét az A38 hajón. „A svájci dobmûvészt hallgatni olyan, mint lembast fogyasztani. A harmónia bizsergeti a testet, és valamilyen szinten talán az is élvezni tudja majd, akinek otrombán kerekded felül a füle, és nem szép hegyes, mint a tündéknek. A dob alapjában véve primitív hangszer, az emberek is élvezhetik, mert annyira durva. De most én is belehallgatok, pedig kifinomult vagyok.”

Január 24. szombat, Nóta Est, Almássy téri Szabadidõközpont

Gimli az Almássy téri Szabadidõközpontba megy majd. „Magyar nóta és operett, normális idõben normális embereknek. Igazi örökzöld dallamok lesznek, és a szakállam hulljon ki, ha nem dúdolom én is majd õket. Talán még olyan hölgyek is eljönnek, akik nem nézik le a törpöket, hanem tisztelik erejüket, és azt, ahogy a baltával bánnak. A délutáni szép dalok után Bál is lesz, ahol táncolni fogok, és hagymát teszek a kenyérre.”










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum