1995-2006, 11. évf. #007 

hazád
Állatok tanácsa
(részlet)

Homoki-Szabó Attila - Afrikában egzotikus állatok gyûltek össze, hogy szokás szerint megvitassák az új turnussal érkezett vendégeket a nemzeti parkban.

- Órákig fotóztattam magam, és csak egy kibaszott, kurva száraz perecet adott! Gyûlölöm a hollandokat, annyira puritánok - kesergett szokásos rasszizmusával a gnú, a kenyai Masai Mara Nemzeti Park közepén.

- Hülye vagy, baszd meg. Kicsit kérni kell, nézni nagy szemekkel, de nem túl sok idõt beáldozni. Ha nem ad rögtön valamit, akkor baszhatod az egészet, nem szabad leállni, mert csak próbálhatsz a végén jól lakni a kurva AnimalAid szénával.- válaszolt a dörzsölt okapi.

- Fasz ki van tõletek! Itt rinyáltok, amikor jó, ha odabasznak nekünk 20 méterrõl egy rohadt narancsot, úgy kell utána kullogni, egyik se mer közel jönni, meg sikítoznak, hogy taknyos az ormányunk. Az ilyen elbaszott, cuki, aranyos állatokat akkor gyûlölöm a legjobban, ha még nyafognak is - méltatlankodott az elefánt.

- Te egy mekkora barom vagy! - üvöltött rá az oroszlán. Egyetlen egyszer próbáltunk kajálni a turistákból, és a fél családomat kiirtotta a vadõr. Amíg nyafogsz a kis rohadt narancsaid miatt, amivel teletömöd a pofádat, addig nekem tudod mit dobnak oda? Semmit baszd meg, érted, semmit, nekünk a többi kiállított állatszereplõt kell megennünk.

- Kurvára a termeszeknek a legjobb. Letáboroznak a pihenõnél, és kibaszott nagy szendvics-darabokat gyûjtenek. - irigykedett a varacskos disznó. Mi, csúnya állatok alig kapunk egyébként valamit, pedig tipikusan bármit megeszünk.

- Hagyjad már a termeszeket, te fasz - suttogta a keselyû. Tegnap történt utoljára hangya-holokauszt. Egy norvég kisfiú Zippo-benzint öntött a termeszvárba, és az egészet felgyújtotta.

- Ja, és a faterját megbüntették 500 shillingre - mondta a mindig jól tájékozott pávián. Egyébként emlékeztek az egérfejû magyarra?

- Akinek így elõreállnak a fogai? Szerintem aranyos volt, vett egy nagy fürt banánt, és az egészet odaadta, és közben fotózott minket - emlékezett a szája szélét körbenyalva az elefánt. Vigyázott, nehogy az agyarával felsértse a nyelve hegyét.

- Hihihihihihihihihi - röhögte el magát a hiéna, aki eddig csöndben rágózott az okapi húgának a vastagbelével. Abból milyehehehehen botrány lett! Az egész kurva táháháháhársaság annyira zavarba jött, hogy a tónál ki se szálltak a flamingót bámulni.

- De kiszálltak, csak azt a magyar csávót nem engedte leszállni a vadõr. - szólt bele elõször a zsiráf a beszélgetésbe, kioktató hangon. A banánt kellett volna kifizetnie az embernek, amikor kiderült, hogy nincs nála elég pénz. És elkezdte mondani, hogy õ otthon ma lett pénzügyminiszter, és az aláírásával megvehetné az egész kibaszott nemzeti parkot, de a vadõr követelte rajta a banán árát.

- Jesszus, megveszi az egészet? Mi lesz velünk, tervez létszámleépítést? A múltkor mondtátok, hogy az AnimalAid is azt tervezi, hogy 13%-kal csökkenti az éves költségvetését, elsõsorban a mindenevõktõl megvonva a támogatást. Nem akarok visszamenni Namíbiába, ott annyi vadász van! Jaj, mi lesz velem! - sipítozott az örökké aggodalmaskodó varacskos disznó.

- A faszodat fogja megvenni, és kulcstartót csinál belõle, és azzal villog majd, ha kiürül a magyar államkassza! - ijesztgette az okapi.

- Ne félj, csak hülyéskedik. Nem vágja ez le senkinek se a faszát, hacsak nem otthon egy vaddisznóét, de ahhoz már semmi közünk. Ezt a csávót be nem engedik többet ide. Hitelre ivott vagy egy hétig, és a pincéreknek a Szafari Hotelben miniszter úrnak kellett szólítaniuk - mesélte az izgalomtól kipirult seggel a pávián. Akkora arca volt, mint a kibaszott oroszlánnak.

- Hallottam. Szólok a nejemnek, hogy vadásszon le - jelezte álmosan az oroszlán.

- Hagyjál már! Etted volna meg azt a faszt! Pont az ilyenek miatt van szarban az AnimalAid. Ráírta egy kitömött orángutánra a hotelben, hogy Zsiga, és busman köpõcsõvel lövöldözött rá másfél méterrõl. Elég bénán csinálta, mert minden köpete nyeles volt, telefröcskölte a nyálával az orángután szõrét, aztán összehányta magát a boldogságtól. A takarításról szóló számlát meg elküldette Budapestre. Álmában azt mormolta, hogy monetáris tanács, meg édesanyám, mért hagytál el engemet. Aztán rászállt egy szobalányra, lehúzta a gatyáját, a faszára mutatott, és közölte, hogy kiszámítható növekedés.- reagált a pávián.

- Sok a problémás vendég mostanában. Emlékeztek arra az aranyfogú ukránra, aki félmillió dollárt adott a vadõrnek, hogy lefogjon egy elkábított zebrakancát, akit megbaszhatott? - hozta szóba az örökké népszerû témát a keselyû, borzalomtól elkerekedett szemekkel.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum