1995-2006, 11. évf. #051 


Programajánló

Gusztos Péter - Sziasztok, Gusztos Péter vagyok az SZDSZ képviselője. Az én feladatom, hogy visszaállítsam a liberális párt iránti bizalmat, ami az utóbbi hetekben erősen megkopott. Egyesek szerint azért, mert túl sokszor és túl sokat nyaltuk a főrendőrök valagát. Hát én azt mondom, hogy lehet, hogy mi sem vagyunk a régiek, de Orbán Viktor se az a faszszopó kisköcsög, aki régen volt, hanem sokkal nagyobb faszszopó köcsög, és egyszer majd mindenki rájön, hogy a rendőrállam még mindig jobb, mint egy csendőrállam.

KFT, december 16., Petőfi Csarnok

Az egyik legjobb magyar zenekar, kár is őket sztárolni, egy fontos dolog: új lemezüket mutatják be a PeCsába. Én például minden középkorú barátomnak az ő cédéjüket fogom lelopni az internetről karácsonyra. Egyébként én már többször is felvetettem azt az ötletemet az ügyvivőin, hogy őket kéne megnyerni, legyenek a liberálisok kampányzenekara, mert erősen az a helyzet, hogy az életbe nem mászunk ki a gödörből, ha nem durrantunk valami nagyot. Én nem hiszem, hogy a Kuncze-Magyar-Horn trió ne tudná kipengetni a szükséges összeget. Szerintem ebben az országban nincs az az ember, aki egy bizonyos összegre ne nemet tudna mondani.

Zalatnay Sarolta, december 13, Papp László Budapest Sportaréna

Kíváncsi vagyok, mit tett hozzá a börtön Cini művészetéhez, én azt gondolom, nagyon sokat. Azért lássuk be, a börtön nem olyan rossz hely, örök barátságokat lehet például kötni bent, szinte azt mondanám, ilyen szempontból jobb, mint a katonaság, amit viszont megszüntettünk. Őszintén szólva az én ízlésemnek még mindig túl nagyok a művésznő mellei, de ez egyszer próbáljunk meg a hangszálaira koncentrálni.

Cradle Of Filth, Deathstars, Sin Of Kain, november 30., Petőfi Csarnok

Nagyon szeretném, ha a fiatalokban természetes módon megbújó brutalitás - nevezzük inkább tombolási vágynak - szervezett keretek között, egy rendezvényen valósuljon meg. Erre pedig az őrült, sátáni COF tökéletesen alkalmas. Félre ne értsetek, nem a spontenaitás ellen akarok síkra zállni, de meg kell érteni, hogy nagyon sok baloldali nyugdíjas van az országban, pláne Budapesten, és ha őket elfordítjuk magunktól soha a büdös életben nem kerül hatalomba egy ilyen tökös koalíció. Menjetek el, bulizzátok ki magatokat, izzadjátok ki magatokból ezt az ostoba, Orbán Viktor által belétek szuggerált „menj ki az utcára uralkodni” attitűdöt. Ha hazafelé tüntetésbe botlotok, ne álljatok meg bámészkodni, hanem keressetek egy idős hölgyet és kísérjétek haza.

Bugge Wesseltoft Jazzland Community, november 29., Trafó

Imádom a jazzt, ezért meleg szívvel ajánlom a legfrissebb irányzat norvég sztárjának budapesti koncertjét. Még hogy Budapest nem a szabadság városa! Csak hát nem traktorral kell idedübörögni, hanem kellemes muzsikával. Nagy kedvenceim még a Dés Laciék, a Snétbergerék, akik ezekben a dilemmákkal terhelt hetekben is mellettünk álltak. Nem tudom, de senkinek sem tűnt fel, hogy a meghülyült, szélsőjobbos előadók kivételével a szabad szellemű művészek nekünk szorítanak?

7 méter party, december 15., Kuplung

Hát erről fogalmam sincs, hogy micsoda, mindenesetre a Kuplung nekem nagyon szimpatikus hely, mielőtt a balhé kitört, néha ellátogattam ide, az igazi pesti romkomcsába. A matulások azt mondták, mindenképpen ajánljam a 7 méter partyt, ahol meglehetősen szabadszájú képregényekkel találkozhatunk. Nem dicsekvésképpen, de ha az SZDSZ nem kapcsolja rá az országot az internetre, sosem kaptak volna teret ilyen kapnak alkotások.

Venetian Snares (CAN, Planet Mu), Bong Ra (NL), december 15., Süss Fel Nap

Aki szeret tombolni, de lúdbőrzik a sátánvillás, izzadságszagú metálpartiktól, és a jazz túl magas neki, melegen ajánlom a kanadai Venetian Snarest, aki egyszer már fellépett Budapesten, a Kultiplexben a Subbacultcha szervezésében. VS az elektronikus zene legbátrabb úttörője, kifejezetten liberális gondolkodású a zenéje: mindent bele alapon rakja egybe a metált a gabbával, a free jazzt a funkkal, a klasszikust a diszkóval. Kicsit hasonlít rám is: egy gombnyomás és pont az ellenkezőjét nyomja, mint egy perccel korábban.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum