1995-2006, 11. évf. #050 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Szakértői vallást alapítanának a történelmi egyházak; Konfliktuskezelő tanfolyamra kötelezte a magyarokat az EU; Az antiszemitizmus már a zsidók megjelenése előtt létezett; Kurvákat avattak boldoggá Guatemalában; Cápák irányítják a National Geographic Channelt

SZAKÉRTŐI VALLÁST ALAPÍTANÁNAK A TÖRTÉNELMI EGYHÁZAK

MOSZKVA (2006. szeptember 22.) – Már-már vallásháborúval fenyegető botrányt okozott, amikor XVI. Benedek regensburgi beszédével felbőszítette a muszlimokat tovább mélyítve ezzel az iszlám és a nyugati világ közötti konfliktust. Megoldást adhat az, akár egy újabb világégéshez vezető probléma kezelésére az orosz Ivan Buhcsovszkij pravoszláv teológus professzor új ötlete, amely az ellentétek elsimítását azok integrálásával oldaná meg. Buhcsovszkij egy szakértői vallás felállítását kezdeményezi, amely nemcsak a történelmi egyházak tanításait fogná egymásba, de integrálná az egyházakat is egy táborba terelvén ezzel a híveket. A szakértő vallás Messiása, Megváltója eljövetelének idejéről még folynak az egyeztetések – a szakértő vallás ugyanis abban is többet nyújtana, hogy számos konkrétumot megfogalmazna az eddigi hadoválás, homályos utalások helyett.

KONFLIKTUSKEZELŐ TANFOLYAMRA KÖTELEZTE A MAGYAROKAT AZ EU

BRÜSSZEL (2006. október 15.) – 2008 december 31-ig kapott haladékot Magyarország arra, hogy a konvergenciaprogram teljesítése mellett, minden egyes állampolgára részt vegyen egy, az Unió által minőségellenőrzött konfliktuskezelő tanfolyamon, értesült brüsszeli forrásokból a Matula Press. A magatartásformáló program segít a düh és a kétségbeesés levezetésében, miközben bizonyos morális útravalót is ad. „A programban a miniszterelnöktől kezdve az utolsó olaszliszkai cigányig bezárólag mindenkinek részt kell vennie, kivétel nincs” – állították forrásaink. Az országos konfliktuskezelés ötletét a szeptember közepi zavargások adták Brüsszelnek, amely – ha a program sikeres lesz – Málta és Szlovénia kivételével az összes újonnan csatlakozó tagországban végrehajtatja a kurzust.

AZ ANTISZEMITIZMUS MÁR A ZSIDÓSÁG ELŐTT LÉTEZETT

TEL-AVIV (2006. október 1.) – Megdöbbentő eredményre jutottak az antiszemitizmus kialakulását vizsgáló izraeli tudósok, amikor arra keresték a kérdést: Mi volt előbb a zsidók vagy az antiszemitizmus? Hároméves megfeszített munka után kiderült, az antiszemitizmus a zsidó nép megjelenésénél kétezer évvel korábban már létezett. A tel-avivi régészeti egyetem őskorkutatói Holt-tenger környéki, zsidóellenes barlangrajzokat tanulmányoztak, és a többször elvégzett szénizotópos vizsgálatok is alátámasztották feltételezésüket. Az i. e. 8000 éves antiszemita barlangrajzokon ősemberek hosszú lándzsákkal üldöznek egy nagy orrú személyt, akinek óriási zsák van a hátán. Az antiszemitizmus ekkoriban még nem lehetett túl elterjedt, támogatott eszme, hangsúlyozták ugyanakkor az izraeli tudósok. A zsidóellenes falrajzokkal díszített barlang tulajdonosát meglehetősen utálták a közösségben, erről tanúskodnak ugyanis a környező barlangokban talált ábrák, amiben a ősemberek értetlenkedve nevetnek zsidógyűlölő társukon, majd inkább elrohannak egy nagytestű, patás állat után.

CÁPÁK IRÁNYÍTJÁK A NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNELT

LONDON (2006. október 19.) – Beigazolódott az, amit már eddig is sokan sejtettek: a világ legnézettebb természetfilm-csatornájának programkínálatát egy titkos cápa-összeesküvés irányítja. Londonban pénteken hozta nyilvánosságra az International Media Watch független médiavizsgáló intézet annak a kutatásnak az eredményeit, amelynek sikerült bebizonyítania, hogy a National Geographic Channel tulajdonosai szinte egytől-egyig cápák.

A halaknak bonyolultan szervezett offshore-céghálózaton keresztül sikerült megszerezniük a csatorna irányítását, amelyet már évek óta fajtársaik előtérbe helyezésére használnak. Az IMW vizsgálata rámutat, amióta a cápák befolyást szereztek a sárga téglalapos csatornánál, a tengeri ragadozókról szóló műsorok szinte kivétel nélkül főműsoridőben kerülnek adásba. A National Geographic szóvivője a Matula Magazinnak elmondta, valójában szó sincs semmiféle összeesküvésről, csupán azért lát a közönség ennyi cápás filmet, mert ők az állatvilág legtehetségesebb képviselői.

KURVÁKAT AVATTAK BOLDOGGÁ GUATEMALÁBAN

GUATEMALA CITY (2006. október 3.) - Véres tömegdemonstrációkhoz vezetett, hogy tévedésből öt kortárs prostituáltat avattak boldoggá a kis közép-amerikai országban. Jose Fratello Diungentos bíboros, az ország hercegprímása, ugyanis a XIX-XX. században mártírhalált halt apácák nevét tartalmazó lista helyett véletlenül a törzshelyének számító bordélyház általa legtöbbször felkeresett kéjhölgyeinek a névsorát küldte meg a Vatikánba.

A katolikus egyház számára roppant kínos, hogy az előterjesztés több szűrőn is átment, ahol azt minden szakember jóváhagyta és végül maga XVI. Benedek is áldását adta rá. A malőrt követően a Szentszékben azzal védekeznek, hogy arra egy banális névazonosság adhatott okot, ugyanis a listavezető Eva Lolita Ramirez neve megegyezik az 1930-as évek legendás lepraápoló nővérérével, akit Latin-Amerika szerte napjainkban is több millióan bálványoznak. Mivel a kánonjog kimondja a pápa tévedhetetlenségét, a baki visszavonására sajnos nincs mód.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum