1995-2006, 11. évf. #004 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press -

MINDEN FILOZÓFUS ROMÁN PARASZT

BUDAPEST (2003. november 13.) - Magyarország lakosságának 57 százaléka gondolja úgy, hogy minden filozófus mocskos román paraszt. A Gallup közvéleménykutató cég által publikált felmérés szerint honfitársaink túlnyomó többsége rendkívül rossz véleménnyel van az õsi görög mesterség mûvelõirõl. A filozófusok természetére vonatkozó kérdésre a válaszadók mindössze 11 százaléka jelölte meg a "közélet alakításának szempontjából fontos szereplõk" opciót. További 8 százalék szerint "össze kéne törni a szemüvegüket", 13 százalék szerint "kicsit zsidók", míg további 11 százalék egyáltalán nem tudta értelmezni a kérdést.

A megkérdezettek 71 százaléka azzal az állítással is egyetértett, hogy "a filozófia idegen a magyar néptõl, gondolkodástól".

LÉVAITÓL VÁRNAK MEGKÖNNYEBBÜLÉST A FRUSZTRÁLT KAMASZOK

BUDAPEST (2003. november 22) - A budapesti Veres Pálné Gimnázium második osztályából hat diák levélben fordult Lévai Katalin esélyegyenlõségi miniszterhez, azt kérve, hogy a kormány áprilisban kinevezett tagja "szopja le" õket. "Nálunk az osztályban nincs esélyegyenlõség. Van néhány menõ srác, õket vagy a barátnõjük, vagy a bulikban idegen csajok rendszeresen leszopják. Minket még soha, senki sem szopott le. Azt szeretnénk, ha a miniszter asszony maga mutatna példát a lányoknak, és mindenki egyenlõ lenne e tekintetben is az iskolában" - szerepel a nyílt levélben. Az aláírók egyike, Böjtös Gábor tanuló a Matula kérdésére elmondta, hogy sokféle fiú szerepel az aláírók között. Önmagát a bátortalanok közé sorolta, de vannak szerinte gusztustalan pattanásosak és két fogszabályozós is. Szerintük minden kamasz fiúnak joga van ahhoz, hogy átéljen bizonyos élményeket, és akik már átélték azokat, azok ne szégyeníthessék meg a többieket. "Kirekesztõdtünk valamilyen mértékben a közösségbõl."- tette hozzá szomorúan.

Lévai Katalin a rendelkezésére álló 15 napon belül küldte meg válaszát a fiataloknak. Ebben többek között az áll, hogy a probléma nem tartozik az általa vezetett hivatal hatáskörébe. "Problémátok inkább személyes viselkedésetekbõl és talán a szerencse forgandóságából is adódik. Tudnotok kell, hogy a világon több millió fiatal fiú szenved hasonló gondok miatt. Én az ún. ´szopás´ terén nem segíthetek. Amennyiben viszont valóban hátrányos megkülönböztetés ér benneteket az iskolában, vagy az élet más területein, akkor ezzel kapcsolatban kész vagyok vizsgálatot indítani."

NEM ADTA MEG A TELEFONSZÁMÁT

BUDAPEST (2003. november 11.) - Sértettségének adott hangot az a budapesti fiatalember, akinek szombat este nem sikerült egy belvárosi szórakozóhelyen dolgozó pincérlány telefonszámát elkérnie. Gócsi Tamás hajnali kettõ óra körül egy, a rendelés összegének húsz százalékát meghaladó borravaló átadása után próbált személyes kontaktust teremteni Kõvári Petrával, a szórakozóhely alkalmazottjával. A felszolgáló azonban elutasította a közeledést, és a hamutál kiürítésének ideje alatt mindössze annyit mondott, hogy "hagyjuk".

Tamás, aki állítása szerint ritkán részesül ilyen típusú elutasításban elmondta, szerinte a vendéglátóipar alkalmazottjai számára kötelezõvé kellene tenni valamennyi szexuális jellegû ajánlat elfogadását. Vasárnap kora délutáni nyilatkozata szerint "Mindegy, végülis csak egy pultos picsa".

NÉGERBARÁTOK A MAGYAR SKINHEADEK

ÚJPEST (2003. november 16.) - Véget ért a Magyarországon élõ feketék és a nemzetszocialista eszméket valló fiatalok évtizedes ellentéte. A Matula Magazin értesülései szerint a hazai bõrfejûek nem véletlenül nem vertek meg évek óta egyetlen színes bórû bevándorlót sem - nincsen már velük semmi bajuk.

Sikerült megszólaltatnunk F.T.-t, aki közel kilenc éve vallja magát skinheadnek. A bakancsba, szûk farmerbe és bomberdzsekibe öltözött fiatalember elmondta: "Náci vagyok, és náci is maradok, ameddig élek. A négereket viszont kifejezetten megszerettem, érdekel a kultúrájuk".










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum