1995-2006, 11. évf. #047 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Felgyógyult Toller László; Gyurcsány Ferenc Irakba készül; Lopnak a magyarok; Románia piacvezető koldulásban; Mégsem gyógyult fel Toller László.

FELGYÓGYULT TOLLER LÁSZLÓ

BUDAPEST (2006. augusztus 1) - Veres János és Gyurcsány Ferenc közösen jelentették be, hogy a közelmúltban súlyos balesetet szenvedett pécsi polgármester meggyógyult, és jobb kedvű mint valaha. "Azt mondta Laci, alig várja már, hogy lefuthassa velem a margitszigeti kört. Ezzel persze egy kicsit még várni kell, hiszen most raftingolni van a családjával." – mondta a miniszterelnök. A jó hír után természetes, hogy az MSZP Tollert indítja a pécsi polgármesteri címért.

GYURCSÁNY FERENC IRAKBA KÉSZÜL

WASHINGTON/BUDAPEST (2006. július 4.) - Annyira jó benyomást tett George W. Bushra budapesti látogatásakor a magyar kormányfő és stabilizációs programja, hogy Gyurcsány Ferencet kívánja kinevezni iraki főmegbízottjának. Gyurcsánynak a közel-keleti ország demilitarizálása, az újjáépítés megszervezése és az új politikai struktúra kialakítása lesz a feladata. "Egyetlen ember lehet képes erre a feladatra, és isteni kegyelemnek tartom, hogy rábukkantam erre a férfira." – jelentette ki Bush elnök. A Matula Magazin információi szerint Gyurcsány Ferenc vállalja a megbízatást, de közben hazai feladatait sem kívánja elhanyagolni. "Budapest és Bagdad között egy szuperszonikus meghajtású repülőgéppel fogok közlekedni. Ki fogom használni az időeltolódásból adódó előnyöket is! Majd belehúzok." – mondta, amikor esetleges szétforgácsolódásáról érdeklődött a nemzetközi sajtó.

LOPNAK A MAGYAROK

BUDAPEST (2006. június 22.) - A Matula Magazin Nemzetkaraktert Vizsgáló Tanácsa a budapesti, „Milyen a modern magyar?” címmel rendezett szimpóziumán bemutatta legfrissebb tudományos eredményeit. Információink szerint a Tanács legfontosabb megállapítása az volt, hogy a magyarok lopnak. A konferencia anyagát hamarosan bárki megismerheti, hiszen a Postabank illetve a K&H Bank támogatásának hála, az elhangzott előadások díszkötéses kiadására már nem kell sokat várniuk az érdeklődőknek.

ROMÁNIA PIACVEZETŐ SZEREPRE TÖR KOLDULÁS SZERVEZÉSBEN

BUKAREST (2006 július 7.) - A három legnagyobb román koldusüzemeltető közös közleményben jelentette be, hogy reményeik szerint a hazájuk uniós csatlakozását követő évben, de legkésőbb Románia Schengen-övezeti tagságát követően az Európában üzemeltetett koldusok több mint ötven százalékát a románok fogják csatasorba állítani, míg a koldulásból származó összbevétel legalább hatvan százalékát szeretnék román zsebben tudni, köszönhetően a konkurens üzemeltetőknél hatékonyabb módszerek alkalmazásának.

"Kiapadhatatlan utánpótlási bázissal rendelkezünk, emellett nemzetközileg elismert egyik szakmai büszkeségünk, a román koldus csonkolás know-how-ja. Az uniós csatlakozástól az egyszerűbb koldusutaztatás mellett a felzárkózási projektekből történő részesedés ágazatélénkítő hatására számítunk. A versenyképesség erősítésében már most jelentős a húzóereje a PHARE projectek keretében zajló speciális koldus-nyelvtanfolyamoknak, ennél uniós tagként csak többre számíthatunk, optimista célkitűzésünk egy cseppet sem rugaszkodott el a realitásoktól"- jelentette ki Kornelie Lakatush, a Román Koldulás Üzemeltetők Szövetségének nemzetközi kapcsolattartásért felelős igazgató-helyettese, az egyik legnagyobb bukaresti bádogváros palotasorán tartott sajtótájékoztatóján.

MÉGSEM GYÓGYULT FEL TOLLER LÁSZLÓ

BUDAPEST (2006. november 1.) - Miután megválasztása után egy hónappal sem látta senki még Toller László pécsi polgármestert, Gyurcsány Ferenc kormányfő könnyek között, megrendülten jelentette be a parlament plenáris ülésén, hogy a baranyai politikus hónapok óta agyhalott. "Tudtuk, hogy az ellenzék nemtelen támadásokra használta volna a kampányban, ha ezt korábban ugyanilyen nyíltan elmondtuk volna. Sajnos a Fidesz az országra kényszerített egy ilyen ízléstelen versenyt, amelyben az egészségnek és a testi erőnek szinte már a náci Németországot idéző kultusza van" – mondta Gyurcsány azzal kapcsolatban, hogy miért beszélt augusztusban Toller felgyógyulásáról.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum