1995-2006, 11. évf. #046 


"A nagyképûség csak nagyképûség, nem publicisztika"
Olvasói levelek

Matula Magazin - Mivel az olvasói levelek rovat eddig is a Matula elmegyógyintézetének számított, most sem vagyunk restek dedózni: sokan nem értették meg a lényeget: vannak olyan ribancok, akiket egyáltalán nem veszünk emberszámba, ezért fel sem kerülhettek a listára. A másik: teljesen rossz helyen kapisgálnak azok, akik hosszú leveleket irkálnak, mert azt hiszik, ettől máris lesz értelne mondanivalójuknak. Nincs, és utálunk sokat olvasni.

Drága Matula!
A magazint kb. egy éve olvasom rendszeresen. Nem olyan régen fedeztem fel a Matula Pontversenyt, s mivel szeretem a kiváló, testet és elmét is megmozgató, kellemest a hasznossal összekötõ versenysportokat, nyilvánvaló, hogy belevágtam, s szorgosan gyûjtögetem a pontokat. Egy esetben azonban vita támadt köztem és versenytársaim között, ezért fordulok önökhöz jogorvoslatért. Eset a következõ:

1.Baszás koton nélkül, az ejakulátum nem érinti a lányt: 11,5p 2.Szopás.Ejakuláció Lány szájába, ám õ nem nyeli le az ejakulátumot: 8,5 pont.

Kérem a Matulát, ha a verseny szellemiségével összeegyeztethetõ, pluszpontokkal jutalmazza az alábbiakat:

1.Pontszerzõ nem emlékszik a lány nevére (tudom, hogy ez alap, de éles a verseny). 2.Aktus utáni reggelen Pontszerzõ reggeli vásárlására buzdítja partnerét, a lány a kérésnek eleget tesz. 3.A reggeli átvétele után Pontszerzõ az ablakból megmutatja a buszmegállót, majd finom célzásokkal távozásra bíztatja partnerét, a lány a kérésnek eleget tesz.

Munkájukhoz további sok sikert, erõt, egészséget és kitartást kívánok. Überkirályak vagytok. Köszönettel: MM

Kedves MM!

Te aztán tényleg nem vagy prûd! Téged olvasva talán még Kovi is elpirulna! Micsoda buja részletek! Micsoda libidó! Igazán kár, hogy Matyin még nem jutottál túl.

Üdv, Matula

Tisztelt Matula magazin!

Bár a legvisszataszítóbb magyar nõi top 10 lista nyilvánvalóan szubjektív rangsor, szeretném azért néhány kimaradt, ámbár nálam egyértelmûen éremesélyes ribancra felhívni a figyelmüket:

1. Lendvai Ildikó, vazze, ez maga a katsztrófa, meghallom a sipító hangját és azonnal meg kell küldenem a televíziót az elsõ kezem ügyébe esõ súlyos tárggyal. Ráadásul tetü kommunista, aki garancialevelet adott ki a 2002-es választásokra, amibõl semmit sem tartott be. A testtartása külön oktatófilmbe illene, olyan iksz lábak, hogy a térde belsõ része már nyilván laposra kopott, és ehhez a karótnyelt felsõ testrész...

2. Tóth Vera, na ennek a látványát csak az múlja fölül, amikor megszólal és dõl belõle az irdatlan ostobaság. Azért mert valaki kövér mint a disznó, még lehetne tolerálható, de itt a kozmikus sötétség lepi el a hallgatót amikor kiböffent egy modatfoszlányt, méltó vendég volt a szuláksóban.

3. Demcsák Zsuzsa, a nõi minotaurusz, a lófejû, de férfitestû nõ, borzasztó, ráadásul folyamatosan ledermedve bakizik minden létezõ adásban és mûsorban. Olyan mint valami bújkáló betegség, amely mindig egy új helyen jelenik meg, most éppen a keletnémet pornófilmek diszleteit idézõ Echo TV képernyõjét fertõzi. Kurja már tele valami szerencsétlen hogy ismét eltûnjön az éterbõl egy évig legalább...

4. Rubint Réka, bazmeg itt már a névnél elakadok, mi a fasz az a rubint, miért nem rubin, vagy valami aminek értelme van. Na ez az észlény tényleg listára való. A sok szartól amit magába nyomott olyan már a feje mint egy arab valutacsempésznek, hatalmas ferde orr a lezsírégetett de négerreszolizott pofán, és hozzá felvarrva a gumicsöcsök, hát pont ezt az anyafigurát érdemes sugallni itt a sok suttyó prolinak...De ezt legalább tele lehetne kurni, szembe az elsõ hárommal...

5. Lampert Mónika, no comment...

Kedves!

Elõször is, ha már így adódott, a te eseted kapcsán szeretnénk felhívni leendõ levélíróink figyelmét, hogy ezentúl mindenki lesz szíves aláirni a nevét, ha az igazit nem akarja, felõlünk lehet álnév is, de valami legyen, mert nekünk mindneünk a lehetõ legszemélyesebb kapcsolat az olvasóinkkal. Amúgy meg ne keményíts, Demcsákot és Rubint Rékát egy olyan stílustalan és ízléstelen ember, mint te, bármikor megkúrná.

Üdv, Matula

csá. Azon gondolkodtam, hogy ti mibõl éltek?Vagyis, ki pénzeli a ,,munkátokat"?Reklám nincs az ujságotokban, najó, az étteremajánlók, de ne mondjátok hogy abból elvagytok ketten-hárman(kb ennyien lehettek,nem?) egy hónapig...vagy valakinek érdeke hogy azt írjátok, amit?Szabad kefélés, szabad beszívás, stb?Elég durva hogy laza csávónak álcázzátok magatokat, miközben ócska bértollnokok vagytok!Olyanok mint a demokratában meg a 168 órában!!Csak legalább õk vállalják!Kétszínû büdös pesti zsidó anyátok!!! csá, peti.

Kedves peti!

Elõször is köszönjük, hogy bemutatkoztál, így nekünk is sokkal könnyebb. Az a helyzet, hogy leányrokonaink futtatásából élünk. HAHAHAHA! Bevetted, mi? Csak vicceltünk. Tényleg ez a munkánk, és ebbõl élünk. A Matula pont olyan, mint a világ összes többi munkahelye. Reggel bejövünk, teszünk-veszünk, cigizünk az iroda elõtt, hó végén meg felvesszük a fizetésünket.

Üdv, Matula

Tisztelt Matula Úr !

Idõnként szoktam olvasgatni számítógépes újságját. Engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét egy nem túl helyénvaló megállapítására. A magyar popzene húsz legjobb produkciója listában a Szikora Róbert munkásságát méltató részben elhangzik ez a mondat: "Semmi szégyellnivaló nincs abban, ha valaki hajlandó negyven évesnél frissebb magyar slágereket is szeretni. Szikora Robi munkásságának pedig végképp nincs mit szégyellnie az oldschool dúdolható magyar dalok olyan szerzõi elõtt, mint Szenes Iván vagy G. Dénes "Zsüti" György."

G. Dénes Györgynek és Szenes Ivánnak valóban köze van nagyon sok klasszikus magyar slágerhez, azonban leginkább szövegíróként alkottak nagyot, a dalokat rendszerint nem õk írták. Csak pár példa: az Isten véled édes Piroskám, a Boldogságtól ordítani tudnék, a Mama, a Piros pezsgõ, a Szervusztok, régi barátok és az Annál az elsõ ügyetlen csóknál dalokat mind Dobos Attila szerezte. A Kicsit szomorkás a hangulatom és a Különös éjszaka volt címû örökzöldek Nádas Gábor mûvei, a Mások vittek rossz utakra engem címû dal Horváth Jenõé, a Vuk dalszerzõje pedig Wolf Péter volt. Az Egy fiú a házból és az Ugyanez az utca ez dallamát Bágya Andrásnak köszönhetjük. Idõnként szerzett Szenes Iván is dalokat, ilyen például a Hosszú ez a nap címû alkotás, amit Kovács Erzsi és a Neoton Familia is énekelt, de az igazán híres slágerekben szövegíróként mûködött közre.
G. Dénes Györggyel hasonló a helyzet. A Karády által sikerre vitt Mindig az a perc "Fényes Szabolcs dallama, a Minden idõk legforróbb szerelme volt címû klasszikust Zerinváry Andor jegyzi, a Jó éjt dalszerzõje pedig Bródy Tamás volt, G. Dénes "legjobb tudomásom szerint- "csak" a szövegeket írta. A Manci, a kis pesti lány külföldi szerzõ mûve, Zsüti a magyar szöveget írta, a Járom az utam megint csak a már említett Horváth Jenõé, a Megáll az idõ és a Más ez a szerelem Bágya András szerzeménye.

Szerintem az ember egy slágernek a dallamát és nem a szövegét szokta dúdolgatni, fütyürészni. Kétségtelen, hogy a legtöbben Szenes Iván, ill. G. Dénes György nevével azonosítják ezeket a remek dalokat, de igazság szerint helyesebb lett volna a cikkben inkább Bágya András, Fényes Szabolcs, ill. Dobos Attila nevét megemlíteni.

Maradok tisztelettel
Tibor

Kedves Tibor!

Ugye tudod, mi következik a kínos pedantéria és ez a vicceskedõ magázódás után? Nos, elõször is elkezdesz naponta kétszer fogat mosni. Utána azon kapod magad, hogy egyre jobban érdekelnek a különbözõ illatszerek, és hamarosan magadnak is veszel egy üveg parfümöt. Elkezdesz manikûröshöz járni, waxoltatod a mellkasod, majd az ánuszod tájékát is. Végül pedig azon kapod magad, hogy úgy habzsolod a faszt, mint kacsa a nokedlit.

Üdv, Matula

Tisztelt Fenék Tibor úr!

Mint magazinjuk Türelmetlen Törzsolvasói Kollektívája megbotránkozással vettük tudomásul, hogy az Ön eddigi munkásságával frontálisan ütközve legutóbbi mélyenszántó elemzésébe farkasordító hiba csúszott.
Szeretnénk remélni hogy csak a nyomda vörösseggû ördöge tehetõ felelõssé és nem az Ön elhatalmasodó satyriasisának következtében cseppfolyóssá váló szürkeállománya, amiért legutóbbi számunk vezércikkében

ELHAGYOTT EGY TÁRGYRAGOT

bassza meg!

Igazán nem szeretünk sokat keresni a kákán se, de az említett hiba miatt komolyan aggódni kezdtünk miattad Tibi, félünk hogy kiegyensúlyozatlan életviteled miatt örökre rád zárul a MAJOMCSAPDA.

Puccsold meg a Lilafejû Kapitányt, mi visszavárunk:

A Normálisak

Kedves Normálisak!

Tibi masztizik, te meg még eközben is a tárgyragokat keresed.

Üdv, Matula

hali

hol lehet kapni e remek újságot?

black belt jones

Kedves black belt jones!

Jobb újságosoknál. A Relay üzleteiben példul egészen biztosan mindig van egy-két Matula Magazin.

Üdv, Matula

üdv,
jómagam is lehúztam 4 esztendöt a katalánok között; ráadásul épp BorSzalonnában. Mártonnak izenem, hogy kristálytiszta, valóságot teljességgel fedö, szabatos leírása megörvendeztetett! Végre a maga mezitelen valóságában is be lehet mutatni a világ egy (bolond) darabját! Pár héttel ezelött voltam meglátogatni a hátrahagyott hispániai barátaimat, és az ö (még az értelmesebb katalánok is) véleménye is egybevág Márton közérthetö bemutatásával.
Csak így tovább!
Legjobbakat
G@bor
(most épp a bajoroktól ;-))

Kedves G@bor!

Lehet, hogy visszavonjuk, amit néhány levéllel feljebb kértünk, akinek csak ennyire hülye nickje van, az talán inkább mégse írja alá. Szóval BorSzalonna után MünChetten? Van egy olyan érzésünk, hogy te az az ember vagy, aki egymástól teljesen különbözõ kulturális környezetekben is feltalálja magát, és egyaránt meg tud nevettetni bajort és katalánt. Sok szerencsét a Borváriában!!!!

Üdv, Matula

Tisztelt Matula!
Elõször is: "lapjával húz, élével fordít", remélem ezt a jövõben sem felejtitek el, hiszen egy kedves névrokonotok mondta ezt, ha jól emlékszem, akkor ladó gyula lajosnak, de ha nem neki, akkor ez azt jelenti hogy régen olvastam a kötelezõket. Mostanában meg nem olvasok kötelezõt, legfeljebb csak önkéntesen. Rendkívül tréfásnak tartom azt, hogy valaki komolyan veszi azt hogy ti szalonzsidóztok, már már a cimborám csontmiépes faterja jut eszembe, aki a belga zenekar, magyar nemzeti hip-hop címû dala hallatán a szívére tette a kezét majd nedves szemmel ezt mondta: "ez az igazi nemzeti érzelmû zene gyerekek."
Üde színfoltot jelent számomra, a ti kellemesen zsidózó lapotok, bár egy kis cigányozást azért még el tudnék képzelni, legfeljebb csak mutatóba. Az a véredényem, hogy valamilyen mûfajba be kellene titeket skatulyázni, ha nem megy, akkor meg ki kell találni egy skatulyát. Mint például polgári magazin, vagy európai lap, vagy valami hasonló bõdületes közhelyet.
Amióta megtudtam hogy van olyan zenei stílus hogy bauxit jazz, azóta megmozdult bennem a kreativitás. Az viszont kezd unalmas lenni, hogy orbánon még lehet röhöni, bár ez még mindig azt bizonyítja hogy a jobboldal a tökösebb mint az impotens "szocalisták". Csak rá kell nézni arra a gyökér hiller pistire, szegény nagyon szánalmas. Ja, és ráadásul több jó muff van a fideszben, számszerint egy, míg a szocik csak kósáné kovács magdát tudják felmutatni...
"Ne legyen semmi, éljenek a hüjék!"
Üdv.:
Tóth Ferenc, független lokálpatrióta

Kedves Ferenc, Feri, Ferkó!

Mi ezen nem is gondolkodnánk tovább, az európai lap definíció annyira tökéletesen leír mindent, amiben mi hiszünk, amiben a Matula Magazin hisz, hogy engedelmeddel ezentúl használni is fogjuk. Na de minek ez a független lokálpatrióta címke? Van valami ilyen kényszerbetegség, nem, hogy a páciens kényszerét érzi minden kezébe kerülõ tárgyra ráfirkálni annak nevét? Feri, lehet, hogy te is beteg vagy, talán még nem késõ kivizsgálni.

Üdv, Matula

T. Matula!

Tévedésben van az adatbasszisotok.

Léderer Pál zsidó.

Léderer Pál közszereplõ. (ilyen minõségemben világított át az átvilágító)

Úgyhogy nyaljátok ki.

LP

Kedves Pál!

Mindjárt javítjuk, de ugye jól emlékszünk, hogy amikor a csemetéd elfûrészelte a Regnum Marianum helyén álló fakeresztet, akkor nem pattogtál ennyire a származásoddal, te kommunista bunkó?

Üdv, Matula

Szerkesztõség!

Véletlenül a Quimby nevû örmény esztrád-zenekar honlapján értesültünk az Önök népbutító tevékenységérõl. Bár ott már reagáltunk nevetséges állításaikra, fontos minden fórumon tisztáznunk a talán csak Kempelen Farkas sakkozó-gépéhez hasonlítható pofátlan csalást. A Leuveni Katolikus Egyetem nevében tehát kikérjük magunknak eme szennyes bulvárlap tudománytalan álhíreit.
A valóság a szétfolyó barátok ügyében:
1: a kutatások 1987-ben kezdõdtek, közvetlenül azelõtt, hogy befejezõdtek volna.
2: nem a barátaid vizsgáltuk, hanem a Science magazin szerkesztõinek elmeállapotát.
3: igazából véresszájú anabaptisták vagyunk.
4: nyaljuk a fagylaltot.
5: hosszas, megfeszített kutatások és életveszélyes kísérletek után sem bírtunk cseppfolyóssá válni.
6: fõ célunk, hogy Önök, matulás kuruzslók visszavonják dezinformatív tételeiket.
7: szemüveg van nálunk, és NEM FÉLÜNK HASZNÁLNI!

prof. Geert de Vlaemnick és barátai

Kedves vicces kedvû levélíró!

Ilyenkor értjük csak igazán, miért van komoly lapok levelezési rovatábvan feltüntetve, hogy az ott megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztõség véleményét. Írásoddal csak a saját idõdet pazaroltad, meg persze a miénket és a többi olvasójét. Ha utóbbialk közül valamelyik jól be akarná verni a koponyád egy vascsõvel, mi készségesen megadnánk neki a mailcímed.

Üdv, Matula

Sziasztok!

A Barca és a Chelsea bajnoki gyõzelme kb. ugyanannyira lefutott, de egyértelmûen megérdemelt volt. Elõbbinél mégis a foci igazságosságáról, utóbbinál az unalomról papoltok. Nyilván néhány meccsen kívül leginkább az angol sajtó beszámolóit olvastátok el. Az angol média ugyanis ki nem állhatja a Chelsea-t. Ez valahol természetes, hiszen a mindenkori listavezetõ (pláne, ha az csak egy pénzbõl összerakott senkiházi banda) ellenszenves és az izgalmas menetelésnek az tesz jót, ha többen esélyesek. Ennek megfelelõen kezelték pl. a következõ eseteket:

a) Hamann lerúgása (Essien) vs. Essien lerúgása (Ben-Haim vagy mi a neve a Boltonos gyereknek) - Elõbbinél eltiltás és média-terror, utóbbinál nincs eltiltás, csak sérülés és a média kussol.

b) Drogba vs. csatárok fele (hogy mást ne mondjak: Pires, Garcia, Ronaldo) - Drogba valóban színészkedésre hajlamos volt, de a szezon végére már megváltozott és olyan gólokkal nyert a Chelsea, amihez nem kevés érdeme fûzõdik. (Nyafogás helyett csúszott-mászott.) Érdekes módon a többi csatárt nem kezdték ki, pedig minden meccsen van egy rakás szimulálás. Drogba bevalotta pl, hogy kezezett egyik gólja elõtt erre nekitámadt mindenki. Ha nem vallja be, akkor az a baj.

c) xy megveri a Chelsea-t vs. Chelsea megver bármilyen nagy csapatot - A legjobb példa a Liverpool elleni 2-0 hazai pályán. Óriási játék, óriási eredmény egy nagyon jó csapat ellen. (Odavágó 4-1) Mirõl ír a sajtó Angliában? Robben fetrengésérõl és Reina felháborodásáról. (Talán nem kellett volna odaütni, másfelõl két gólt kapni.) A teljesítményrõl nem beszél senki.

Említitek még a kreatív játékosok szerepeltetésének hiányát. Ez mondjuk alapvetõen vicces egy ilyen szezon után (pl. legtöbb rugott gól), de van benne igazság egy-egy meccs esetében. Joe Cole pl. érthetetlen, hogy egyetlen meccset sem játszhatott végig, de rajta kívül Duff, Robben és különösen SWP jobb is, hogy nem sokat volt a pályán. Utóbbi egyértelmû csalódás és többek között a Barca meccs is azon ment el, hogy Mourinho õt hozta be 1-0-nál (tudiillik a kontránál nem állította meg Ronaldinhot). Ez is vicces, mert kreatív játékos helyett itt pont, hogy taktikai csere kellett volna, de ugye a média nyomása és az elbizakodottság...

Mourinho amúgy pedig a legõszintébb manager, aki ugyan kezd túl sokat képzelni magáról, de ilyen eredmények után nem tudom ki viselkedne szerényen.

Egy szó, mint száz a Chelsea-t (a Chelsea szurkolókon kívül) senki sem szereti, de ez elsõsorban az irígység miatt van. Az a csapat, amelyik 4-1-re veri idegenben a Liverpoolt (Hyypiának még mindig Drogbával vannak rémálmai), 3-0-ra a Manchester-t (Carvalho-t a csatársorba!), Gallas (player of the year) bombájával a hosszabbításban a Spurst vagy 10 emberrel 4-et vág a West Ham-nek és háromszor veri az Arsenal-t, stb, szóval az nem unalmas. Legalábbis nekünk Chelsea szurkolóknak nem az. A többiek meg duzzogjanak...

üdv,
Bandi

Kedves Bandi!

A te leveledet csak azért raktuk ki, mert bár végigolvasni nem tudtuk, tökéletesen demonstrálja, hogy mennyire borzasztó tud lenni, amikor fociról merev, tudálékos köcsögök írnak. Bandi, ez a szint a Nemzeti Sportban sem elég.

Üdv, Matula

Sziasztok!

A 10 legvisszataszítóbb magyar nõ c. írásotokra reagálva:

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ezt a cikket nekem találták ki!!!! Könyörgöm folytassátok!!!!!!!!!!!! Sikítva röhögtem, és hangosan felolvastam az egészet a barátnõmnek, õ is fetrengett! :))))))))))))))))))

Egy haverom küldte a linket, és elnézést kért a többiektõl..

komoly(abb)ra fordítva valóban, szerintem a gyöngyözõ humorotokat indokolatlanul teszi szalonképtelenné az értelmetlen faszolás meg bazmegelés. Maga az ötlet 10 pontos, és széles népszerûség lenne a jutalmatok ha lenyesnétek a "minek" durvaságokat, és a humormentes különvéleményeket.

De könyörgöm folytassátok!!!!!!!!!!!!!
Javaslat a következõ "sztárocskákkal" kiegészíteni:

Szili Nóra
Détár Enikõ
Anettka
Lilu
Szulák Andrea
Béá ásszón
Fresh Andi
Gregor Bernadett
Tóth Gabi

de lehet hogy pasikra is kiterjeszthetnétek.. pl. Bandika, Friderikusz, Pálfy, Gyõzike (már így is a saját alázása), RÉKASI KÁROLY, P A L I K ! ! !

Hajrá Matula

Üdv
Krisz

Kedves Krisz!

Milyen érzés az egyetlen olyan magyar névvel élni, amelynek viselõi akár nõk, akár férfiak, egyformán borzasztó hülyévé változnak csak azért, mert éppen ez a nevük. Gabiból legalább a csajok lehetnek jó fejek.

Üdv,
Matula

Gyerekek, a nagyképûség csak nagyképûség, nem publicisztika.

b.

Kedves b.!

Ami igaz, az igaz, de ami nem, az nem az. Hülye buzi!

Üdv,
Matula

Üdv,

én nem szeretnék megjelenni a kérdésemmel, de ugye nincsen semmi baj a Matulával, hogy nem jelenik meg az új szám?

Gergõ

Rábasztál, köcsög :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDdd

Üdv, Matula










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum