1995-2006, 11. évf. #046 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Az ügyészség lezárta az IZSDB-ügyet; Az Egyesült Királyság névért perel Gyurcsány; Népszavazás a bunkó-identitásról Montenegróban; Megölte, mert a közlekedésésrõl beszélt.

Breaking News
AZ ÜGYÉSZSÉG MEGSZŰNTETTE A NYOMOZÁST AZ IZSDB ÜGYÉBEN

BUDAPEST (2006. június 14.) - Körülbelül egy évig tartó aktatologatás és nyomozás után bűncselekmény hiányában az ügyszség megszűntette az eljárást a Matula Magazin zsidóadatbázisa, az IZSDB ügyében, értesült a Matula Press. A szolgáltatás ellen tavaly nyáron tett feljelentést a Jobbik Magyarországért Mozgalom valamelyik értelmes tagja, az ügyszség ismeretlen tettes ellen kezdett nyomozni különleges személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt.

Az ügyben a rendőrség kihallgatta Tamás Bence Gáspárt, a Matula Magazin lap- és kreatív igazgatóját, és két számítógépet elvitt lakásából, hogy szakértői vizsgálat alá vesse őket. A szerkesztőség motorjának számító personal computert és egy privát laptopot ezért három hónapig (?!) nélkülözni kellett. A rendőrség valamiért nem élt azzal a törvény adta lehetőséggel, hogy a számítógép tartalmát lemásolja, szükségük volt a vasra. A Matula jogi képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet vállalta magára. A Matula Magazin szerkesztősége bosszúsággal vegyes elégedettséggel vette tudomásul az eljárás megszűntetését. "Ha nem tudnánk, hogy élvezik a szopást, azt üzennénk a Jobbiknak, hogy simán kapják be a faszunkat. Így inkább nem mondunk semmit" - jelentette ki Tamás Bence Gáspár a Matula Pressnek.

AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG NÉVÉRT PEREL A GYURCSÁNY-KORMÁNY

BUDAPEST/NEW YORK (2006. június 5.) - Az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez fordul a magyar kormány, amennyiben az Európai Unió elutasítja hazánk névváltoztatási kérelmét. Mint közismert, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki esküje után tartott beszédében bejelentette, mindent megtesz azért, hogy Magyarország neve hivatalosan is Egyesült Királyságra változhasson.

Gyurcsány szerint Magyarország hónapokon belül sokkal királyabb hely lesz, mint a ma az Egyesült Királyság nevet bitorló Egyesült Királyság, ezért az országnak joga van felvenni új nevét. Újságírói kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc elmondta, már felvette a kapcsolatot Tony Blair brit miniszterelnöknek, akinek azt javasolta, országa sürgõsen váltson az Egyesült Hercegség névre.

A BUNKÓ-IDENTITÁSRÓL IS NÉPSZAVAZÁS DÖNT MONTENEGRÓBAN

PODGORICA (2006. május 27.) - Alig egy héttel azután, hogy Montenegró lakossága népszavazáson eldöntötte, véglegesen elszakítja az országot Szerbiához fûzõ láncokat és önállóan lép fel a Balkán elaknásított színpadán, máris újabb referendumot ígért az újszülött állam miniszterelnöke, Milo Dukanovic. Az újabb népszavazás feladata lesz eldönteni, hogy milyen bunkó-identitást válasszon magának az alig 700 000 lakosú kis ország.

"Apró nemzet vagyunk, amelynek a modern PR-szakmát is fel kell használnia, ha életképes gazdaságra vágyik" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Dukanovic. "El kell döntenünk, hogy a külföldi befektetõk és turisták kegyeiért folyó versenyben hogyan tudunk kitûnni a bicskás szerbek, a büdös románok, a zsebtolvaj bosnyákok, a koldus albánok és a kecskepásztor bolgárok közül. Ha pedig sikerül megtalálnunk a bunkó-identitásunkat, kereskedõink, politikusaink és futballistáink kötelesek lesznek ehhez igazodni. Ez az önálló Montenegró elsõ nagy kihívása lesz." Független podgoricai elemzõk szerint a montenegróiak valószínûleg a házasságszédelgõ betyár szerepét fogják maguknak választani.

NÍVÓDÍJAT KAPOTT A MATULA MAGAZIN

BUDAPEST (2006. június 11.) - A magyar sajtóban betöltött páratlan szerepéért és a magyar viszonyok közt kiemelkedő színvonaláért a Matuala Magazin szerkesztősége 2006-ban átvehette a Magyar Újságírók Szövetségének díját. Az idült, öreg komcsik és alkoholproblémákkal küzdő, nehezen besorolható szellemiségű újságírókat tömörító ernyőszervezet elismerését a szerkesztőség tagjai tisztelettel megköszönték, de nem lehetett nem észrevenni, hogy igazából nevetnek az egészen.

MEGÖLTE, MERT A BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSRÕL BESZÉLT

BUDAPEST (2006. május 30.) - Vita közben egy húskloffolóval agyonverte, majd húsdarálóval fasírttá alakította barátja testét egy 31 éves budapesti férfi. A borzalmas bûntény elkövetõje a cselekmény után néhány órával jelentkezett a fõváros VII. kerületi rendõrkapitányságán, és részleges beismerõ vallomást tett. A fiatalember a gyilkosság indokaként azt említette, hogy ledarált barátja mindenképpen a budapesti közlekedési helyzet tarthatatlanságáról szeretett volna eszmét cserélni.

"Amikor a Critical Mass után rátért a Radikális Gyalogosokra, azt éreztem, hogy pumpálni kezd a vér az agyamban, és nem tudom tovább kontrollálni a cselekedeteimet" - nyilatkozta a férfi a Matula Magazinnak. "Én inkább minden nap kétszer csúcsforgalomban végigülöm a Bajcsy-Andrássy keresztezõdés dugóját, mint arról kelljen beszélgetnem, hogy azonnal le kell váltani Demszkyt, különben megbénul a város. Sajnálom a barátomat, de ha most kezdene valaki a Margit-híd tovább már nem halogatható felújításáról beszélni, azt is hidegvérrel megölném."










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum