1995-2006, 11. évf. #045 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Az IZSDB-t is felvásárolta a T-Online; Eltávolították Péterfalvi Attila édesanyjának holttestét a farkasréti temetõbõl; A barátaid világosban szétfolynak.

AZ IZSDB-T IS FELVÁSÁROLTA A T-ONLINE

BUDAPEST (2006. május 2.) - Az Internet Zsidó Database-t is megvette a néhány napja a népszerû social networking honlapot, az iWIW-et felvásárló T-Online. A magyar internetes piac vezetõ szereplõjének vezérigazgatója, Simó György újságírói kérdésre válaszolva elmondta, mindkét akvizíciónál a potenciális reklámozók érdekei lebegtek a cég szemei elõtt. Bár az üzlet részletei titkosak, a Matula Magazin úgy tudja, a Matula Magazin 5 millió euróért (1,3 milliárd forint) adta el az IZSDB-t. Mint ismeretes, a T-Online az iWIW-et körülbelül 4 millió euróért vette meg.

A sztahanov.hu vezetõ magyar netelemzõ blog szerint az állhat az üzlet hátterében, hogy ahogy az iWIW felhasználói között igen sok a hirdetõk szempontjából értékes fiatal, AB-státuszú fõvárosi lakos, úgy az IZSDB-userei a zsidó világösszeesküvés részeseiként szintén fontosak lehetnek a reklámozók számára. Az adatbázis felhasználóinak aggályait eloszlatandó a telekommunikációs cég közleményt bocsátott ki, amelyben leszögezik, bár valóban tervezik a két frissen megvásárolt szolgáltatás összevonását, a felhasználók azon kívül, hogy az iWIW rendszerében nevük mellé apró, sárga csillag kerül szemben a nem-zsidó felhasználók magenta csillagával, semmilyen változást nem észlelnek majd.

ELTÁVOLÍTOTTÁK PÉTERFALVI ATTILA ÉDESANYJÁNAK HOLTTESTÉT A FARKASRÉTI TEMETÕBÕL

BUDAPEST (2006. április 27.) - Dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman több, egymást követõ ajánlásában hívta fel a figyelmet a személyes adatok kezelése során tapasztalható, olyan jellegû, súlyos törvénytelenségekre, amikor több személyes adat összekapcsolása eredményezi a jogsértést, akár az elhunyt személyek kegyeleti joga tekintetében is.

A Farkasréti Temetõ vezetõsége néhány napja úgy határozott, hogy miután az adatvédelmi biztos édesanyját nemrég náluk temették el, egy esetleges adatvédelmi vizsgálatot megelõzve, önként, felszólítás nélkül megszüntetik azt a potenciális jogsérelmet, miszerint a néhány hónapja elhalálozott asszony földi maradványaiból, a sírfelirat elolvasását követõ beazonosítás után bárki, a sírhantot megbontva, viszonylag egyszerûen DNS mintát vehetne, így jogellenesen kezelhetné a törvényi védelem alatt álló személyes adatokat, ezért eltávolítják a temetõbõl a holttestet.

"A sírfeliratra az 'Itt nyugszik...' szövegrész helyére mûanyag táblát rögzítettünk és az 'Itt nyugodott..., míg az adatvédelmi törvény szabályai szerint el nem távolítottuk' pontosítás került" - nyilatkozta Szklenár Roland, a Farkasréti Köztemetõ Zrt. kommunikációs igazgatója. "A potenciális adatvédelmi jogsértés lehetõségét így teljes egészében elhárítottuk, természetesen éppen az ilyen jellegû törvénysértés veszélyének kiküszöbölése érdekében arról nem nyilatkozhatok, hogy földrajzilag pontosan hová került néhai Péterfalviné, pusztán arról tájékoztathatom a nyilvánosságot, hogy az oszlásnak indult tetemet egy Budapest közigazgatási körzethatárán kívül esõ dögkútba dobtuk" - nyugtatott meg mindenkit a szóvivõ.

A BARÁTAID VILÁGOSBAN SZÉTFOLYNAK

BUDAPEST (2006. április 26) - Belga tudósok egy csoportja megdöbbentõ választ adott arra a kérdésedre, hogy vajon mit csinálnak hétköznap azok az ismerõseid, akikkel csak hétvégénként este szoktál összefutni. A Leuveni Katolikus Egyetem kutatócsoportja Geert de Vlaemnick vezetésével közel három éven át vizsgálta a barátaidat, és a Science magazin májusi számában megjelent cikkükben megadták a csattanós választ: ismerõseid a nap felkeltével cseppfolyóssá válnak, majd a belõlük képzõdõ pocsolya néhány óra alatt elpárolog.

De Vlaeminck professzor a Matula Magazinak elmondta, azt a kérdést nem sikerült megválaszolniuk, hogy miként lesz a szétfolyt majd elpárolgott barátaidból az éj leszáltával ismét hús-vér ember.

NEM SIKERÜLT GYURCSÁNY ÉS DOBREV JUBILEUMI NÁSZÉJSZAKÁJA

BUDAPEST (2006. május 04.) - Balul sült el a magyar miniszterelnök és felesége tizedik házassági évfordulójának éjszakája - errõl maga Gyurcsány Ferenc vallott blogjában, ahol pár nappal korábban még házasságuk összetartó erejérõl értekezett. A magánéletét a nyilvánossággal szokatlan nyíltsággal megosztó Gyurcsány leírja, egyszerûen becsõdölt, "amikor Klári magához engedett, és bár egy merõ lucsok volt az egész nõ, én kókadtam bambultam a sötétségbe". A kormányfõ - szokásos természetes és fiatalos stílusában - az elfojtással, a vidékiekre jellemzõ frusztációval magyarázza a kudarcot. Mint írja: "vissza jött a beszari, pápai proli gyerek, aki megrémül egy budai úrilány bindzsójától. Sebaj, húzzunk bele!" A miniszterelnöki bejegyzést természetesen számos hozzászólás követte, az olvasók többsége támogatásáról biztosította a kormányfõt. A legkülönösebb, és legrövidebb, egymondatos hozzászólást egyébként Sólyom László államfõ jegyzi. "Feri, ki a faszt érdekel ez?" - fogalmazott Sólyom.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum