1995-2006, 11. évf. #045 

olvasói levelek
'Ez a levél Széplábi András élményborz tulajdona'

Matula Magazin - Micsoda roppant meglepetés, szinte csak azzal kapcsolatban kaptunk leveleket, hogy most akkor el kell-e menni szavazni, vagy tényleg jobb-é a cipővásárlás. Borzasztó nehéz volt ezeken a leveleken átverekednünk magunkat, és előre szólunk, hogy neked, kedves olvasó, sem lesz könnyebb.

Sajnos végül be kell ismernem, hogy tévedtem, amikor azt gondoltam, hogy ezen a szomorú magyar ugaron csak nekem jutott eszembe az, hogy mennyire sokat foglalkozunk a nyomorúságos pártok által kiállított selejtes emberanyaggal és mennyire keveset foglalkozunk magunkkal. Tényleg nagyon sok a buta, elkeseredett, ápolatlan, minőségileg éhező és lelkibeteg magyar ember - de tuti, hogy mind politizál, ha nem megy el szavazni legalábbis agitálja a szomszédot, a közértesnénit, az autó-szerelőt és postást.

Szóval ennyire maradéktalanul még nem nagyon értettem egyet cikketek- kel, mint a legutóbbi 'hazád' rovatban a meccses cikkel. (Elárulom, hogy régivágású megfontolásokból én azért a pinára szavaztam...)

Az utóbbi időben olyan konzekvensen hülyének néz minden politikai erő, hogy ha nem lennének ilyen cikkek, tényleg begolyóznék. Sajnos most fáradt vagyok ahhoz, hogy egy finom kis kivonatot készítsek az utóbbi időben az emailcímemre érkezett választási anyagokból, de gondolom nek tek is megjött minden, láttátok utcán, villamoson, iskolában, peep showban, italautomatán és moziplakáton. (Egyébként meg kell állapítanom, hogy egy pártnak se telik jó grafikusra.. de még közepesre sem, viszont a fotósok igazi gecik - gyakorlatilag minden politikusportré olyan, mintha a következő alkonyattól pirkadatig rész diszletraktárban végigfotózták volna a vámpírmaszkokat.)

Mindazonáltal igazolva érzem magam, azzal, hogy a választás hétvégéjén templomtúrára megyek két volt barátnőmmel és egy jó társasággal... Ta- lán még Kocsis atyával is összefutok a söntésben.

just for fun!

jó meccsnézést...

Kedves!

Hogy egyetértesz legutóbbi vezércikkünk megállapításaival, az nagyon helyes, de ezt azért rövidebben is kifejthetted volna. Neked nem kell annyit gépelni, nekünk nem kell annyit unatkozni, tiszta haszon lett volna. Mindazonáltal reméljük, hogy a templomtúra jól sikerült, és a volt barátnők kibeszélték a társaság előtt gusztustalan kis intim titkaidat.

Üdv,
Matula

aszongya az inkei az ovari hos kongoban (ezt sose tudtam, ilyenkor banban, vagy pl. ha valaki malibol szarmazik, akkor o malii?):

"Mint azt mindenki jól tudja, az első világháború előtt az Osztrák-Magyar Monarchiának nem voltak gyarmatai"

a Ferenc József-föld mi a kutyafasza, ha nem gyarmat? 1873-ban fedezte fel Payer és Weyprecht, és bizony osztrák-magyar gyarmat volt, persze a jeges istenháta-mögötti (a kibaszott világban lehetne egy szösszenet róla) helyen semmi se történt. tehát a mi fasza formánk, hogy csak ilyen gyarmatra futotta, sehol pár őslakos (lemészárlás, erőszak, trancsír). 1926-ban a SZU-hoz csatolták.

üdv.: MarkóFerkó

Kedves MarkóFerkó!

Természetesen Inkei szabadidejében szívesen forgatja Julius Payer: Die österreichisch-ungarische Nordpol-Expedition in den Jahren 1872-1874 című művét. Így megalapozottan döntött úgy, hogy szóra sem érdemes.

Üdv,
Matula

hello. egyetértek sok mindennel, amit írtál.

1.
szimpatizálok a hirtelenfelindulásból történő írással is, de mivel ezt sokan olvassák, és nem csak a haverodnak mondod el, javaslom, hogy olvasd át előtte. és pl cseréld ki a "vidéki" szót pl. a "faszfej"-re, vagy valami hasonlóra. nemtudom, hogy véletlen volt-e, vagy szándékos, és hogy kell-e magyarázni vagy nem. ha nem kell, ne olvasd tovább. ha kell: én is vidéki vagyok, mint magyarországon nyolc millió másik(szerintem szerencsés) ember. kis faluban lakom(kb 3000 arc). itt is vannak faszok. de azt is állítom, hogy az inteligensek száma az átlaghoz képest magasabb(igényes filmek nézése, értelmes koncertekre járás...). ezzel pedig nem azt akartam mondani, hogy királyabbak a vidékiek mint a pestiek, hanem hogy kurvára az ember saját igényén múlik, hogy végül is milyen lesz. az hogy mennyi ilyen ember koncentrálódik egy helyen, az meg közösség kérdése. én ésszerű érvekkel magyarázom meg a barátomnak, hogy miért gáz egy zene, és mutatok neki jót(mert esetleg még nem hallott ilyet, ami pedig nem a tuskóság, inkább a lustaság jele.), nem azt mondom rá, hogy vidéki fasz.

2.
tízből kilencszer keletre(nem feltétlen távolkeletre) mennék, ha tehetném. ot élet van, nyugaton meg műanyag. akkor ezért én most gáz vagyok?

3.
a sokkal fanatikusabb és nacionalistább szerbeknek is tíz év háború kellett, mire megszabadultak egy darab embertől, aki az egészet okozta. lehet, hogy nem jól emlékszem, de mi pl a törököket engedtük itt agyalni vagy 150 évig. szerinted mi kellene, hogy itt legyen népi összefogás? petőfinek igaza van, hogy "azért a víz az úr", de nem nálunk. mi birkák vagyunk, mint sok más nép(500000zsidó ellen is elég volt 50 német, mert az az ötven köcsög egy irányba evezett). magyarországon ha majd 4-4,5 millióan meghalnak valami miatt, akkor esetleg lehet számítani egy kis összefogásra.

bozsity zoli

Kedves bozsity zoli!

1.Csókoljuk az összes nem faszfej vidékit, semmi bajunk velük, ha jó csajok is vannak köztük, akkor még kúrnánk is őket. A paranoiádat viszont ne velünk kezeltessed.
2.Te mondád.
3.Előző kérdésedre immár egyértelműen tudunk válaszolni: igen.

Üdv,
Matula

Tisztelt Matula!

Legutóbb az EU-Parlamenti választásokkor TGM arra buzdított, hogy adjunk le érvénytelen szavazatokat, most meg önök ezzel a konstruktív távolmaradásra buzdító vezércikkel jönnek..., hát mondhatni neves és nemes előd nyomdokaiba léptek.
+ hogy egy unszimpatikus hollandgyarmatcsapat meccsét nézzem a sportcsatornán; hát akor inkább a punci!!

A másik kevésbé fontos észrevételem, hogy Friderikusz Sándor parókát hord. Ebbéli feltételezésemet családom több tagja is megerősítette. Talán a Matula Magazinak belsőbb és biztos információk állnak rendelkezésére ezügyben, pár sort talán szentelnek rá a drága idejükből, hogy esetleg le merik húzni ezt a buzeráns TV Cézárt.

üdv: tanczy

Kedves tanczy!

Amíg Tamás Gáspár Miklós nem ír valamit Friderikusz vendéghajáról, addig mi sem közlünk a témában egy sort se. Jól látod, bizony így van ez.

Üdv,
Matula

Tisztelt Szerk!

Olvastam az "Imádok szabadon választani, de pont vasárnap kell új cipőt vennem" írását, így kíváncsi lettem az életrajzára is, le az apró részletekig, hogy pl.: akkor hogyan kering a vére. Közkinccsé tehetné, hogy megtudja mindenki, mi a tutti, hogyan kellene élni. Sokat lendítene az országon.
Én Önre szavazok.

Üdv.
Eichinger László

Kedves Eichinger László!

Álljon készenlétben, figyelje a jeleket. Kellő időben megkapja a várt eligazítást. Pontos utasításba fogjuk adni magának is, hogyan kellene élni, ne aggódjon, ebből senki sem fog kimaradni.

Üdv,
Matula

Mi a célotok ezzel az ostoba zsidózó honalppal??

Mire jó felhalmozni a koncepciótlan zagyvaságok tengereét???

Örülök, h újabb elmebetegek jelentek meg az interneten akik online módon élhetik ki perverz, beteges és végtelnül ostoba kedvteléseiket.

Megnéztem a zagyva honlapotokat és rájöttem : Nagy AZ ISTEN ÁLLATKERTJE :( :((

Remélem hamar elsikaddnak az ilyen értelmetlen honlapok!

Minden jót nektek! Inkább csajozzatok és dugjatok, beteges gondolataitok kiélése helyett.

Kedves!

Szeretnénk egy egészségesebb, boldogabb és szebb világban élni. Olyanban, ahol téged kukoricán térdepeltetnek és kancsukával tanítanak móresre. Más célunk nincs is.

Üdv,
Matula

Kedves Szerkesztő Úr, Bede Márton!

Valahogy szeretném kifejezni hálámat, amivel megszabadítottál a lelkifurdalástól, ami eddig azért gyötört, mert szinte sikeresen belémnevelték, hogy bizony-bizony állampolgári kötelességem elmenni választani, pedig most rohadtul nincs kedvem.

Az egész levelemnek csak az a célja, hogy egy pozitív visszang legyen cikkedre. Valószínűleg egy vagyok a sok közül, és remélem, a pozitív visszajelzésekből lesz több.

Hajrá, hajrá, hajrá!

Ezennel felveszem a Matulát a kedvenc laptyajim közé :-)

Üdvözlettel:

Stanka Sándor veszprémből

Kedves Stanka Sándor!

Hajrá Stanka Sándor, hajrá Veszprém!

Üdv,
Matula

Megrendülve olvastam az irományát és a gondolataimat szeretném önnek elmondani. Sajnálatos, hogy ilyen emberek léteznek ilyen gondolkozással!

Ha tényleg senki nem menne el, akkor talán tényleg igen, de azért tegyük a szívünkre a kezüket: hát nem lenne kurva vicces?
-Hát nem kedves Bede úr!

Majd ha a közértben, az utazási irodában, az étteremben és a cipőboltban sikerült megtanulni választani, akkor már talán érdemes megpróbálkozni valami bonyolultabb választással is a kapitalista demokrácia faiskolájában, és egyébként is.
-Tényleg a demokrácia egy hatalmas Tesco áruház (bocs Tess) mindent olyan rohadt olcsón adnak...

Legyen-e ötmillió románból magyar állampolgár...
-Nem, ne legyen 5 millió románból magyar állampolgár, de az erdélyiek azért megérdemlik. Szent Csaba népének igen sok mindent köszönhetünk a szép időkből!

Én április kilencedikén szépen felöltözöm, elmegyek egy jót ebédelni, délután felteszek valami színvonalas lemezt, este pedig megnézem a tévében a Racing Santander-Barcelonát. A meccs szünetében meg majd átkapcsolok az m1-re, hogy akkor ki nyert. Fog itt a halál fasza problémázni.
-Egészségére, remélem a Barca nyer. Ajánlom Önnek Frank Sinatra My Way címú dalát! Örülök is hogy nm problémázik ezen ugyanis én azt mondom hogy aki nem él alkotmányos jogával és nem megy el szavazni az fogja be a száját és senkiről se mondjom véleményt. Utólag mindenkinek nagy a pofája. De azt már nem teszik hozzá, hogy ők nem mentek el szavazni vagy ha esetleg el is mentek akkor okos emberekhez méltóan -mint őn kedves Bede úr- szép motívumokkal díszítették ki a szavazó lapokat.

Az ország jövője a mi kezünkben van, a mi döntésünk és vállaljuk ha rossz döntést hoztunk! Itt most nem a pártok közötti vitákról és pocskondiázásról van szó hanem a demokráciáról. A magyar nép évszázadokon át ezért az érzést harcolt, az egész világon millók harcoltak a szólás szabadsága és a demokrácia mellett és készek voltak érte meghalni. Vállalták magukat és beleordították a világba, hogy ők mit gondolnak és mit éreznek. Ők hősök! Valami hasonlót tesz Ön is csak egy apró különbséggel, méghozzá azzal a csekély eltéréssel, hogy nem belekiabálja a világba hanem az emberek fülébe ordítja egy jó nagy adag száj váladékkal és hamis személy azonossággal; kedves őőőő Bede úr?

Kedves!

Pontosítaná, hogy mit ért "száj váladék" alatt?

Üdv,
Matula

Kedves Matula!

Bede Márton cikkéhez (melyben az ápr. 9-i szavazástól való távolmaradásra biztat) hozzáfűzném: ha nincs egyetlen párt sem amelyre hajlandó volna szavazni, attól még elmehet a voksolásra. Adjon le érvénytelen szavazócédulát. (persze ne üresen hagyja, hisz az időközben még érvényessé válhat...., hanem jelöljön be több pártot,vagy húzza át az egész papírt stb.)

Ugyanis aki elmegy leadni egy érvénytelen szavazatot, azt nem lehet a "nem érdekli-nem ért rá-nem tudott róla, ergo ne is foglalkozzunk vele" táborba beskatulyázni, mint azt teszik előszeretettel politikusaink minden egyes alacsony részvételű választás után. Persze az érvénytelenül szavazókról sokan azt gondolják, hogy véletlenül elrontotta, öreg néni-bácsi, nem figyelt.... Azonban az érvénytelen szavazatok mögött olyanok is állnak, akik a cikk írójához hasonlóan a magyar politikai élettel, minden szereplőjével kapcsolatos ellenszenvét igyekszenek kifejezésre juttani. Ameddig csak néhány ezer érvénytelen szavazat lesz, addig valóban nem foglalkozik ezzel senki; ám ha a 3 millió otthonmaradó szavazásra jogosultból csak egymilliót az előbbi ok tart vissza, és ők mégis elmennének....egymillió érvénytelen szavazatra már nem lehet azt mondani, hogy nem mondunk semmit....

Minden jót kívánva tisztelettel,
Monory Csaba

Kedves Monory Csaba!

Jó. Majd legközelebb úgy mondjuk, hogy ne mondhassák, hogy nem mondanak semmit. Akkor neked jobb lesz?

Üdv,
Matula

Kedves Bede "erolkodom az ujsagirassal" Marton

Egy kicsit izzadsagszagunak tunik a cikk... Az otmillio roman pedig tul eros. En is ilyen roman vagyok de kepzeld beszelem a magyar nyelvet. Remelem egyszer valamelyik ilyen roman elvadja a gyereked szexrabszolganak vagy... (hogy is volt?) ledaralja es kutyatapkent adja el.

Ja... izles teren meg neked is fejlodnod kene ha egy olyan csapatnak szurkolsz mint a Szarca...habar egy ujabb kamu biro itelettel gondolom a Santander ellen is nyernek egy betoneros 0-1el.

Minden jot!

P.S.: Mondjuk arra kivancsi lennek te hany nyelvet beszelsz..

Kedves!

Románokkal nem vitatkozunk.

Üdv,
Matula

Kedves Matula Szerkesztőség!

Aki ilyen véleményen van a 2006-os választásról az inkább fogja magát és húzzon ebből az országból a büdös francba, télem lehet az, maga, Bede Márton is.

Üdvözlettel, Birton Szabolcs

Kedves Birton Szabolcs!

Bede egyelőre marad. Ezért fizetik.

Üdv,
Matula

Kedves Matula!

Kihagynám azt a kötelező diplomáciai kört, hogy mennyire vagyok Matula olvasó, vagy mennyire nem, Bede Márton cikkéhez lenne némi hozzáfűznivalóm, melyben ugyebár azt boncolgotja, hogy alapvetően miért faszság elmenni szavazni.

Az első, hogy alapvetően tetszik ez a poszt-hippi hozzáállás, és kibaszott jól szórakoztam volna, ha valóban SENKI nem megy el szavazni, sokkal jobban tetszett volna mint az, hogy végül ennyien elmentek, és bejelöltek valakit, akiről alapvetően nem tudják, kicsoda. Én is úgy vagyok vele, hogy sok értelmesebb programot el tudok képzelni magamnak, mint hogy a "véleményemet" névtelenül bedobjam a közösbe, aztán folyassam a nyálam egész este a tévé előtt, és csapkodjam az asztalt, ahányszor a kevésbé szimpatikus színű oszlop feljebb megy egy százalékkal.

A problémáim ott kezdődnek ezzel kapcsolatban, hogy például sokaknak nagy pofon lett volna (szórakozzunk hát el az elméleti lehetőséggel), ha senki nem megy el szavazni, de ettől nem tisztult volna meg a politikai színtér, a politikusoknak nem csak a heréjüket távolítják el ugyanis, mielőtt az arénába engedik őket, hanem megtanítják őket az ilyen pofonok elviselésére.

Ezenkívül ez az egész cucc engem a Zöld Párt homályos koncepciójára emlékeztet, bár be kell ismernem, itt jön ki a vérbunkó magyar véna rajtam, azért is lehet homályos a koncepció, mert kurvára nem néztem utána. ...Szóval a választást úgyis megnyeri valaki, mert a sok barom úgyis elmegy szavazni, ha hallottátok már a tömegközlekedés önjelölt, idült-alkoholista prófétáit, akkor tudjátok azt is, miért, és innen válik élessé, mivel ezeket az arcokat nem nagy munka rávenni bármiért bármire. Tényleg szarul öltöznek, és tényleg szar helyen nyaralnak, és tényleg abszolút döntésképtelenek, de mivel a szavazati jogot nem lehet (sajnos) egy műveltségi teszt eredményéhez kötni, ezért az ő szavuk ugyanannyit nyom a latban, mint Bede Mártoné. És rühellem bár az egészet, úgy érzem, kénytelen vagyok utánajárni, melyik bitófa kisebb, mert a döntés, ami születik, kibaszottul vissza tud hatni az életemre a későbbiekben. Lényegében tehát ez kurvára nem "szabad választás", ez kényszer, csak nem önkényuralomnak hívják, hanem demokráciának, ami persze rögtön új értelmet nyer, amint belátjuk, hogy kevés szűkebb látókörű, ostobább, és agresszívebb diktátor van, mint az úgynevezett "nép". (Amúgy nem vagyok hű magamhoz, mert a második forduló helyett söröztem, aztán bablevest ettem, aztán megint söröztem, aztán elaludtam, mert unalmas volt a tévé...)

Egyébként kurvajó cikk, nagyon tetszett.
Legjobbakat:
Pirx

Kedves Pirx!

Te egy államtitkár vagy, hogy a választás kibaszottul visszahat az életedre?

Üdv,
Matula

Kedves Matula!

Ha most elmondanám, milyen szánalmas, önnön képzelt szellemi felsőbbrendűségétől elalélt, nevetséges kis tarisznyás bölcsész banda vagytok, akkor pontosan azt tenném, amire ti a gatyátokba élveztek... Ezért nem teszem.
További sok sikert a laphoz: Széplábi András.

PS: Szar zenéket hallgattok. Bocs. A szemlélet, mely szerint az alternatív az, amit senki sem hallgat, Björkkel megdőlt. Néha a népszerűtlen egyszerűen szar. Alice Cooper rules!

Ez a levél Széplábi András élményborz szellemi tulajdona.

Kedves Széplábi András élményborz!

Tévedsz. Az aláírásodtól élveztünk a gatyánkba.

Üdv,
Matula










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum