1995-2006, 11. évf. #045 


Programajánló

Orbán Viktor - Kilencszázhuszonhárom különböző hangszer ismerőjével konzultáltunk, amikor ezt a programajánlót elkezdtük megírni. Hajrá Matula Magazin!

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim!

Lent vagy fent, de én önökkel, veletek maradok. Lehet, hogy vannak, akik furcsállják, hogy elfogadtam a Matula Magazin felkérését. Én azonban azt mondom, és mindig is azt mondtam, hogy a kinyújtott kezet el kell fogadni. Lehet az a kéz szőrös, kérges, vagy éppen drága kencékkel ápolt, de el kell fogadni. Vannak könnyebb és vidámabb feladatok, mint egy sokszor gusztustalan, személyeskedő és hazug médiumban szerepelni. Azt tudom erre mondani, kedves barátaim, hogy a feladatok elől nem elfutni kell, hanem megoldani azokat. A feladatokat nem mi választjuk magunknak, hanem azok találnak meg bennünket. Az élet próbára tesz, és sokszor kedves barátaim, ezek a próbák bizony igencsak nehezek. Annál erősebben kerülünk azonban ki a bajból, minél nagyobb a kihívás. Minél magasabbra kell ugrani, annál keményebbek és állhatatosabbak leszünk. A falun élő emberek tudják, hogy ha a jégeső leveri a rügyeket, akkor a következő évben kétszer annyi tövet kell beojtani. Én is így teszek. Hajrá Matula Magazin, hajrá Magyarország!

Május 5. CPG, Dunaföldvár

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim!

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség erősebb és nagyobb szövetség, mint eddig bármikor is volt. Erősebb és nagyobb, még akkor is, ha most nem volt elég erős és nagy ahhoz, nem bizonyult elég erősnek és nagynak ahhoz, hogy az ellene összefogott árulók és hazugok hadát képes legyen két vállra fektetni. Úgy látszik, hogy tovább kell erősödnünk és növekednünk. Tovább kell erősödnünk és növekednünk, hogy a minket eláruló hitszegők és hazug ellenfeleink együttesen se tudjanak megállítani bennünket. Ehhez a szövetségünket szélesíteni kell, ki kell nyitni a szövetség ajtaját, annyira tágasra, amennyire csak az ajtókeret sarokkötése engedi. Nem rejtem véka alá, hogy nem nyitottuk az ajtót elég tágasra. Kinyitottuk, de nem eléggé. Ezért most olyan tágasra nyitjuk, hogy beférjenek rajta a szegedi punkok is. Isten hozott benneteket, szegedi punkok! Hajrá Szeged, hajrá CPG, hajrá Dunaföldvár, hajrá Takony, hajrá Güzü!

Május 8. Dhafer Youssef, A38

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim!

Van, aki elektromos gitáron játszik, van, aki dobokon játszik, megint mások zongorán játszanak. Sok tehetséges roma honfitársunk pedig hegedül. Mindenki a saját hangszerét ismeri a legjobban. Mi kilencszázhuszonhárom különböző hangszer ismerőjével konzultáltunk, amikor ezt a programajánlót elkezdtük megírni. Nos, kedves barátaim, Dhafer Youssef lantművész. Ő lanton játszik! Évekig gyakorolt, hol akusztikusan, hol elektromosan. Hajrá lantművészek, hajrá Dhafer Youssef!

Május 14. Weekendbass (dj Dim, Sickboy, Norm&Vityoo) Kultpilex

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim!

Lehet, hogy ennek a programnak az égadta világon semmi értelme. Lehet, hogy végig unalmas és monoton zene szól majd. Én mégis azt mondom, hogy adni kell egy esélyt mindenkinek. Adni kell egy esélyt mindenkinek, mert csak így válhat Magyarország a szolidaritás országává. Menjünk el, nézzük meg, hogy mit csinál dj Vityoo. Menjünk el, és ha jó az, amit csinál, akkor fogadjuk őt be magunk közé. Hajrá weekendbass, hajrá dj Vityoo!

Május 17. Blurt, Tudósok A38

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim!

Arra kérek mindenkit, hogy tegye fel magának a kérdést: kellemes volna-e egy meleg tavaszi estén ringatózni a Dunán, csillagokkal a feje fölött? Jó volna-e egy hajó tatjáról nézni a Nemzeti Színház fényeit? Mindezek mellé jól esne-e világszínvonalú no-wave stílusú amerikai zenészeket hallgatni? Mindenki tegye fel magának ezeket a kérdéseket. Döntsön mindenki belátása szerint. Hányják-vessék meg, beszéljék meg a szomszédjaikkal, munkatársaikkal is. Akik ezekre a kérdésekre nemmel válaszolnak, azok május 17-én maradjanak otthon. Akik viszont igennel, azokat arra kérem, nyomatékosan arra kérem, hogy menjenek el este az A38 állóhajóra és váltsanak belépőjegyet. Hajrá Blurt, hajrá Ted Milton!










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum