1995-2006, 11. évf. #043 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Mégis Horn Gyula az MSZP kormányfőjelöltje..., Kivégezhetők a gyerekek Svédországban..., Farkas Bercit zabálják a nyugdíjasok..., Tóta W. Árpád finanszírozza a Matulát..., Mégis betegség a homoszexualitás...

MÉGIS HORN GYULA LESZ AZ MSZP KORMÁNYFÕJELÖLTJE

BUDAPEST (2006. március 4.) - Nem Gyurcsány Ferenc, hanem Horn Gyula lesz a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje, közölte Nyakó István pártszóvivõ a Matula Pressel szombaton. "Gyurcsány Ferencet nagyon szeretjük, és tényleg megmentette a pártot, de egy MSZP-kormány Horn nélkül olyan, mint kommunizmus Szovjetunió nélkül" - magyarázta a szocialisták döntését Nyakó.

KIVÉGEZHETÕK A GYEREKEK SVÉDORSZÁGBAN

STOCKHOLM (2006. március 1.) - Ki kell végezni minden, 14. év alatti gyermeket Svédországban, döntött a svéd Legfelsõbb Bíróság. Az üggyel évek óta foglalkoztak a svéd bíróságok, mielõtt a jogerõs döntés megszületett volna. 2001-ben egy idõs házaspár beperelte saját gyermekeit, mivel szerintük alkotmányellenes, hogy a náluk fiatalabbak versenyképessebbek a munkaerõpiacon "csak azért, mert késõbb születtek". A Legfelsõbb Bíróság végül helyt adott a nyugdíjas házaspár keresetének, így szabaddá vált az út az összes, beperelt gyermek kivégzéséhez.

FARKAS BERTALANT MEGZABÁLJÁK A NYUGDÍJASOK

BAKTALÓRÁNTHÁZA (2006. február 25.) - Odavan Farkas Bertalan ûrhajósért lakossági fórumainak közönsége, értesült a Matula Press. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 5-ös számú választókerület MDF-es jelöltje ugyanis ûrhajós trükkökkel kápráztatja el választóit. Legutóbb Baktalórántházán részesülhetett a jobbára idõs hallgatóság Farkas Berci nem mindennapi mutatványában. Az elsõ és utolsó magyar ûrhajós kortesbeszéde végén a súlytalanság állapotába került, és az emberek fölé emelkedett. Az eleinte teljesen megdöbbent közönség felocsúdva elsõ ijedségébõl, hahotázva "labdázott" a levegõben vidáman repkedõ Farkas Bercivel, aki megígérte, ha bekerül a parlamentbe, mindenkinek megtanítja a lebegés tudományát.

A MATULÁT FINANSZÍROZZA TÓTA W. ÁRPÁD

BUDAPEST (2006. február 22.) - Eljövetel címû könyve tiszteletdíjának 70 százalékát a Matula Magazinnak utalja át Tóta W. Árpád. A Konkrét Könyvek kiadó gondozásában megjelent mû fiktív újságcikkekbõl, nyilatkozatokból áll, amelyek mind egy Magyarországon leszálló idegen ûrhajó érkezésére reflektálnak. A szerzõ, aki az Index internetes portál munkatársa, újságírói kérdésre válaszolva elmondta: egyáltalán nem lett zsarolás áldozata, egyszerûen csak szeret segíteni.

A Matula Magazin szerkesztõségi közleményben reagált Tóta filantropikus akciójára. A közlemény elsõ néhány bekezdése csak életveszélyes fenyegetéseket és buzizást tartalmaz, különbözõ politikusok, rockzenészek és újságírók irányába, az utolsóból azonban kiderül: "Nagyon köszönjük Tóta úr anyagi segítségét. Egy részét továbbküldtük különbözõ nemzetközi sajtótermékeknek. Ugyanakkor azt is nagyon reméljük, hogy a maradék harminc százalék már jogos tulajdonosánál, Taxisofõr Tomcatnél van".

MÉGIS BETEGSÉG A HOMOSZEXUALITÁS

STRASBOURG (2006. február 18.) - Az Európai Parlament háromórás, maratoni ülésen nagy többséggel megszavazta azt a lengyel-lett közös indítványt, miszerint a homoszexualitás a jelenleg elfogadott dogmákkal szemben igenis betegség. Az indítvány egy kanadai orvoscsoport vizsgálatain alapult, és komoly vitákat váltott ki az uniós parlamenti bizottságokban is. Az Európai Unió azon tagállamai, amelyek idáig engedélyezték a melegek házasságát, három hónapos határidõt kaptak arra, hogy módosítsák az ide vonatkozó jogszabályokat. Elemzõk szerint a döntés komoly társadalmi és gazdasági következményeket von majd maga után.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum