1995-2006, 11. évf. #043 

hazád
A galaktikus tudatmanipulátor

Homoki-Szabó Attila - Amíg Áder János egy dézsában ülve matat egy majom valagában, valamivel arrébb, de még mindig Budapesten, az MSZP vezérkara a legmodernebb eszközökkel kísérletezik, hogy manipulálják a szavazókat.

Kurt egy újabb szondát vett el, és óvatosan kitörte a biztonsági pecket. A vékony gumikesztyût szerencsére nem sértette meg, így továbbra is minden higiénikus maradt. Néhány másodperc múlva azonban, ahogy a szondát megkísérelte behelyezni Gyurcsány Ferenc gyomrába, a kormányfõ elokádta magát, és kezdõdhetett a procedúra elölrõl. Ekkor már harmadszorra álltak neki a beavatkozásnak.

    - A tökéletes preparációs eljáráshoz a NASA titkos laboratóriumában jutottunk hozzá. Ami történik, az tulajdonképpen az agyhullámok átalakítása interperszonális magnetizálásra. A programot Földön kívüli intelligencia szerkesztette. Nem látta soha senki a feltalálóját, de a mostani beavatkozás algoritmusát néhány év alatt sikerült megfejteni a kutatóknak. Az adatok rádióteleszkópon érkeztek a Jupiter környékérõl.

    - Õeeee.

    - Az öklendezés teljesen természetes. A kutatások elõrehaladott, de nem végleges fázisban vannak. - magyarázta türelmesen Kurt Woodclyffe a miniszterelnöknek, akinek álláról a sárgás okádékot egy szintén maszkban dolgozó asszisztens törölte le hidratáló anyaggal bevont pamuttamponnal.

Lendvai Ildikó ekkor már az utókezelõben kapta a szükséges infúziót. A katétert már kivették belõle, radializált vizeletét hamarosan grapefruit ízesítéssel szelídítve kell meginnia, hogy a megfelelõ értékek azonnal visszaálljanak a szervezetében. Választhatott volna még eper és papaya ízesítést is, az elõzetes ûrlapkitöltéskor Hiller István például az egzotikus gyümölcs mellé tette az ikszet.

    - Blair a kezelés receptjét az iraki háborús részvételért cserébe kaphatta meg. Nem rám tartozik, de azért érdekelne, hogy ön mit ígért. - motyogott Kurt, miközben egy újabb szondát engedett a kormányfõ testébe, ezúttal az orrüregen keresztül.

    - Meddig tart még? - gondolta magában Gyurcsány, és meglepve hallotta, hogy azonnal választ kap a kérdésére.

    - Pontosan 24 perc, és mehet az utókezelõbe. Nem érti, honnan tudom, hogy mire gondolt? - kérdezte értetlen ábrázattal Kurt - De hát éppen errõl szól a beavatkozás. Az interperszonális kommunikáció motivációs kvóciensét erõsíti fel a beültetett technológia. Vagyis az effektus lényege a tudati transzmisszó. Az Ön által kifejtett akarat másokban vágyként materializálódik. Vagyis hirtelen olthatatlan vágyat éreztem, hogy elmondjam Önnek, a kezelés pontosan 24 további percet vesz igénybe. Az egész az enzimek finom egyensúlyának megbontásán alapszik, egyfajta tükörhatást kifejtve a szinapszisok között.

Néhány óra múlva, de még az elõleg után fennmaradó tiszteletdíj-hátralék átutalása elõtt, az utolsó demonstráció következett egy budai étterem leválasztott különtermében. Kurt asszisztensei tizenöt csuklyás embert vezettek be egy kötélen a terembe.

    - Ezeket az embereket ma délelõtt raboltuk el Magyarország különbözõ megyéibõl. Hárman származnak faluról, hárman kisvárosból, öten képviselik a fõvárost, és kitalálhatták, négyen egy-egy megyei jogú városban élték szorgos mindennapjaikat. Életkoruk 18 és 76 között van, pártpreferenciájuk ismeretlen. Nyolc nõ és hét férfi. - magyarázta Kurt.

    - Fényes nappal elraboltatok 15 embert, és idehoztátok elénk? Ebbõl kurva nagy balhé lesz. - jelezte aggodalmát Szekeres Imre szájába téve az utolsó bonbont egy gyógyszeradagolóból.

    - Nyugodjon meg! Most, hogy bétasugárral kezelt székletének utolsó darabját is visszaforgatta, képes lesz irányítani õket. Ne higgye, hogy át akarjuk verni.

    - Bassza meg, bassza meg, véletlenül a Hiller Pista kakáját zabáltam meg!

    - Te jó ég, Mr. Szekeres! Kicsivel több fegyelmet kérnék! Mint mondtam, ez nagyon érzékeny eljárás! Hányat fogyasztotta kollégája mintájából?

    - Csak egyet.

    - Jól van, akkor nincs semmi baj, De mostantól kezdve mindenkitõl kicsit több figyelmet kérek. Tehát a felsorakozott tizenöt emberen fogjuk demonstrálni a beavatkozás hatékonyságát. Az alanyokat önök látják ugyan, de ez egy detektívtükör, õk nem látnak semmit. Önök hallhatják õket, de õk nem hallják magukat. Vegyék le a csuklyákat! - fordult Kurt Woodclyffe asszisztenseihez.

    - Úristen, ez a siklósi kapitányság, vagy mi az isten?! - Te jó ég! - Segítség! - Engedjenek azonnal szabadon! - Mit akarnak tõlünk?! - kiabálták hunyorogva a meglepett kísérleti nyulak.

    - Nos, önök vélhetõen zaklatottak, de higgyék el, hogy a kontinensen eddig egyedülálló kísérletnek lehetnek részesei. - mondta Kurt a hajtókájára erõsített mikroportba. - Önök történelmet írnak, hölgyeim és uraim! Legyenek büszkék magukra! Kérem, várjanak türelemmel néhány percet, és mindent megértenek. Elõször is, kérem, mondják meg õszintén, hogy melyik pártra szavaznának, ha most vasárnap lennének a választások? - Kurt ekkor kikapcsolta a mikroportot, és hátra fordult. - Nos, most megkérném a politikus urakat és hölgyeket, hogy mielõtt koncentrálnak, nézzék meg az eredményeket! Nyolcan nem mennének el, ketten nem tudják, hárman fideszesek, ketten MSZP-sek. Most kérek koncentrációt! Gondoljanak erõsen arra, hogy mit akarnak ezektõl az emberektõl, és nyomják le a testükbe ültetett billentyût. Most! Megvannak?

    - Igen, megcsináltuk.

    - Remek! Kérdezzük meg újra, hogy kire szavaznak!

    - A szocialistákra! - Az MSZP-re! - Hogy tovább haladjunk a száz lépés programján! - Hajrá szocik! Hajrá baloldal!

    - Lenyûgözõ! És mindig nyomni kell a billentyût? - kérdezte Lamperth Mónika azon tanakodva, hogy nem kellett volna-e neki is a papayát választania, ha már egyszer megitatták vele a saját húgyát.

    - Hogyne! Csak figyeljenek, hogy közben mire gondolnak. 150 méteren belül kifogástalanul mûködik, de 600 méterig érezni lehet, így a kicsit bizonytalanoknak fél kilométerrõl is elég lökést ad a helyes döntés meghozatalához. A hatás tartós, több mint nyolc hónapig garantáltan rákényszeríthetik az akaratukat környezetükre!

    - Thank you, Kurt!

    - Nincs mit Ferenc. - mondta Kurt, és intett munkátársainak, gyorsan pakoljanak, mielõtt valamelyik kliensre rájön a kangörcs, ahogy az Milánóban sajnálatos módon megesett a csapattal.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum