1995-2006, 11. évf. #043 


Programajánló

Kovács Pisti - Csókolom, Kovács Pisti vagyok. Ötéves vagyok, nem szavazok, nem fizetek adót, nem járok munkába autóval, nem fizetek tb-járulékot, és még senki nem ígért nekem 15. havi csokit. Ezért velem nem is törődött senki, persze aput és anyut leszámítva. Szerencsére van néhány szakállas bácsi, akik hajlandóak foglalkozni velünk, a legfiatalabb korosztállyal is. Egyébként oviba járok, jövőre megyek majd suliba.

John Cale, A38, március 4.

Otthon megkérdeztem anyutól, hogy ki ez a bácsi, de nem tudta megmondani. Aput már meg sem mertem kérdezni, mert a híradót nézte, hogy mit hazudik már megint az Orbán. Inkább kimentem a barátaimmal játszani. Ahogy ott kergetőzünk, fogócskázunk, egy szakállas bácsi állt meg a kerítésnél, minket nézett. Kedvesen mosolygott, és anélkül, hogy kérdeztem volna, csak annyit mondott, hogy John Cale egy nagyon híres bácsi, akit illik ismerni, mindenki nézze meg.

U.D.O., A38, március 5.

Apunak van néhány régi, nagy lemeze, amire az van ráírva, hogy U.D.O., és valaki csúnyán kiabál rajta. Sajnos, politikusaink is csúnyán kiabálnak egymásra mostanság. Apu, anyu és én azt szeretnénk, ha nem arról szólna a kampány, hogy ki milyen vizslát indított el, meg hogy ki volt ügynök, hanem arról, hogy nekünk hármunknak mitől lesz jobb.

Chris Rea, Papp László Budapest Sportaréna, március 5.

Anyu sokat hallgatja ezt a szakállas bácsit, nagyon kellemes, megnyugtató muzsika. A szüleim viszont nem nyugodtak, mert a két nagy párt csak egymással és a hatalom megszerzésével van elfoglalva. Az lenne a jó, ha a politikusok végre belátnák, hogy nem az ország van őértük, hanem ők vannak értünk, egyszerű emberekért.

Bajai Liberális Klub, Bányai Júlia Szakközépiskola, március 10.

Apu és anyu biztosan elmennek majd, mert nem mindegy nekik, hogy miként vélekednek az országról a politikusok, akik a sorsunkról is döntenek. Én is szeretnék elmenni, de azt mondták, hogy ehhez még túl fiatal vagyok. Biztos, hogy sokkal érdekesebb lesz, mint vezető politikusaink évértékelő beszédei. Az én évértékelésemre vajon ki lesz kíváncsi? Nekik elmondom, hogy tavalyi éve elég jó volt, jövőre iskolába megyek és szeretnék egy biciklit is.

Mayday, Papp László Budapest Sportaréna, március 18.

Nagy táncos mulatság lesz, amire fiatalok mennek majd el nagy számban. Kedves táncoló nénik és bácsik! Ne tessék elfelejteni, hogy apunak, anyunak és nekem nem attól lesz jobb az életünk, hogy ha Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor alakíthat kormányt, hanem ha végre Magyarországon átfogó egészségügyi reform lesz, olyan egykulcsos adórendszert vezetnek be, amely jóval könnyebbé teszi a családok, a vállalkozók, a munkavállalók életét, ha a közigazgatásban, az államigazgatásban jelentős reformot hajt végre ez az ország, és folytatni lehet az elkezdett liberális oktatási reformot is. Utóbbi nekem különösen fontos, hiszen - mint már mondtam - jövőre iskolába megyek.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum