1995-2006, 11. évf. #042 


Drogok és szubkultúrák

Hadas Győző - Sajnos nem tudjuk lemosni magunkról, hogy a Matula a drogozás Bibliája és Telefonkönyve. Viszont hátha ez a borzalom lehoz valakit a cuccról.

A cím tökéletes bevezetőnek is, úgyhogy rögtön bele a közepébe, in medias res, na meg a faszom.

Hogy a legnyilvánvalóbbal kezdjük, itt vannak az alterosok és a fű. Úgy vannak vele, mint a legtöbb dologgal az életükben: egyszerűen kell a "kreativitásukhoz" és az "intellektusukhoz", ezzel is csak a rendkívül komplex (poszthippi) világképüket szélesítik. Az arrogáns naivitásuk odáig vezeti a sok szemüveges éltanulót / kiszsidó értelmiségit / tarisznyás bölcsészt / képzős diákocskát, hogy egyenesen kultúrateremtőként gondoljon a fűre. Nah, ja, aki képes 20 éve először divatban lévő adidas felsőket hordani, attól mit várjon az ember?! A drogozásuk is esztelen: "a ganja nem ártalmas", "természetanya ajándéka", "legalizáció"...., úgyhogy teli tüdőből szívják is. Így elérik, amire a fű nem lenne egyedül képes: rákattannak. A legmenőbb alterosok már nem is hajlandóak utcán piálni, sőt, az igazán fasza embereken már anyuci is észrevette a dolgot, úgyhogy a srác/kiscsaj havi rendszerességgel vizelettesztre kell, hogy járjon, amit természetesen "kijátszik". Itt kell még megjegyezni, hogy mivel manapság már jobb helyeken is legkésőbb 8-ban elszívják az első spanglijukat a gyerkőcök, óhatatlanul erős bázisa van ennek a tábornak.

Akárcsak a bankos (riós, M4-es stb.) diszkósoknak, akiknek az utánpótlást a lakótelepi tinik jelentik. Igazándiból őket csak azért említem meg, hogy jól leugathassam őket, mivelhogy ők még drogozni is túl hülyék. Egy fasza bankos elítéli a drogozást, de a 4 másik haverjával a 14É buszon szétrúgja a fejét az ellenséges gang tagjának, aki ráhajtott a cigó puncijára.

A bankos diszkósokat a rockereknél csak egy szubkultúra utálja jobban: a rendes diszkós. Ők puccos helyekre járnak (naná, hogy taxival), egy este 7 rudi alatt nem költenek és a farkuk is csak hétköznapokon áll fel. Koksz, bogyesz, amfi simán csúszik náluk. Ha egy WC-ből 2 férfi jön ki a B7-ben vagy mondjuk a pachaa-ban, ott senki sem fog rosszra gondolni, ebben bízhattok.

Ezzel a közeggel van keresztmetszete a goás/trances tagoknak. Bár tk. nekik mindennel kapcsolatuk van, ami tudatmódosít. Goapartyba senki ne induljon 3 fajta drognál kevesebbel! Ja, de, lufit általában a helyszínen is lehet venni (ok, mást is, de azért nem árt előre lebeszélni- goa party a józanság közelében....pfújjj). A legkészebb arcokat is itt találod. Próbálj ne nagyon elmerülni közöttük!

Hisz tudjátok: "Gyerekek, ne vegyetek drogokat! Legyetek popsztárok, és ingyen is megkaphatjátok őket!", ahogy azt egy híres popsztár (akinek most nem jut eszembe a neve) már megmondta.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum