1995-2006, 11. évf. #042 


Hírügynökségi jelentések

Matula Sajtószolgálat - A rövidhírek "könnyû préda" kategegóriájában vicces mûvek is érkeztek a Matulához, de a jeges rémület futkos rajtunk keresztül olvasva a resztlit.

TERJED AZ ÚGYNEVEZETT-ZAVARGÁS

BUDAPEST - A Tudományos Akadémia leégése után szombat délelõtt több vidéki egyetemvárosra átterjedtek a pesti zavargások. Az erõszakhullám péntek este kezdõdött, amikor több szubkultúra egyidejûleg értesült arról, hogy az ÉS eheti számában György Péter "az úgynevezett gothic stílus" Váncsa István pedig "úgynevezett speedet fogyasztanak" szófordulatot használt a. "Egyszerûen csak szeretsz valamit, erre jön néhány fasszopó, és leúgynevezettezi. Ez megy ebben az országban évek óta" jellemezte a helyzetet Matula Magazinnak Nagy Zoltán (21), mielõtt molotov-koktéllal a kezében elrohant volna az ELTE-BTK felé.

A rendõrség õrizetbe vette Tóta W. Árpádot, az Index internetes portál munkatársát, amiért "Az értelmiség haláltáborai" címû írásával tovább szította a hangulatot. "Hetek óta gondolkodom, mi lehet a különbség a zsidózás és az úgynevezettezés között. Baszki, ezek az állatok haláltáborokat építenek Európában!" fogalmazott az ismert publicista. Schiffer András bejelentette, hogy a TASZ szolidaritásból Társaság Az Úgynevezett Szabadságjogokért (TAUSZ)-ra módosítja a nevét. Sólyom László szombat délután megbékélésre szólította fel a hazai szubkultúrákat.

GYURMAFILM KÉSZÜL A FENYÕ-GYILKOSSÁGBÓL

BUDAPEST - A médiacézár meggyilkolásának rejtélye máig nyugtalanítóan nehezedik a magyar közéletre. Legutóbb a HVG közölt részleteket a gyilkosság hátterérõl, így a napvilágra került információkkal kiegészítve izgalmas egész estés gyurmafilm készül. A mû a Macskafogó és az Éliás Tóbiás hagyományaira építkezve fogja feldolgozni a VICO-csoport egykori vezetõjének fordulatos életét.

BESZÉLGETÕS MÛSOROKBA BETELEFONÁLÓ NYUGDÍJASOK ÍRJÁK A KORMÁNYPROGRAMOT

BUDAPEST - "Kétszáznegyven forint plusz áfa" néven alakult meg az a munkacsoport, amely az ország égetõ gazdasági bajaira, és közéletének anomáliáinak megoldására vállalkozott. A csoport otthonról, emelt díjas telefonhívásokkal fog instruálni vezetõ véleményformáló újságírókat, akik az országot vezetni fogják vezércikkeikkel. A magát "Feri bácsinak" és "Julcsika néninek" nevezõ elnökség elmondta, céljuk, hogy végre rendet tegyenek az országban.

HÉJASTUL ESZI

MAGYARORSZÁG - Azt mindig tudtam, hogy az én apukám megeszi az alma, sõt a paprika csumáját is. De nemrég vettem észre, hogy megeszi a citromot héjastul... bécsi szelethez... kis katonákat vág a citromból és megeszi héjastul...

KÜLÖN KOCSIK

BUDAPEST - Külön, internáló jellegú kocsik lesznek a tomegközlekedésben a proliknak és a kisnyugdíjasoknak, de ezek nem állnak meg az úgynevezett "prolimentes övezetek"-nél.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum