1995-2006, 11. évf. #041 


Programajánló

Sólyom László - Tisztelt Böngészõk! Fontosnak tartom, hogy a hangos kampányviták idején foglalkozzunk olyan dolgokkal is, amelyek építik a lelket. Lehet más a politika, és nem minden a politika. Hiszem, hogy az itt ajánlott programok a megkeseredetteket jókedvre derítik, a szerencséseket pedig jó sorsukba vetett hitükben megerõsítik.

Rhoda Scott, A38

Ez az amerikai asszony a hetvenes években hosszabb ideig hazánkban, Magyarországon tartózkodott. Fiatal jogtudósként pacifista-emberjogvédõ hevülete, zeneszeretõ kultúremberként pedig blues-os harmóniái ragadtak magával. A koncert pontos idõpontját a megfelelõ alkalommal hozom majd nyilvánosságra.

Demented Are Go, SÜSS FEL NAP, január 24.

Tréfásnak mondott zenekar fellépését ajánlom a magyar nemzet figyelmébe. A nemzet alatt természetesen nem csak az országhatárok közé szorított embereket értem, hanem a teljes nemzetet.

Kik a jövõ sikeremberei és mutánsai? - Simonyi Gyula elõadása, HUMUSZ HÁZ, január 25.

Felszólítottak, hogy ajánlómban könnyûzenei rendezvényekre fókuszáljak. A Magyar Köztársaság mindenkori elnöke azonban a hatályos alkotmány egyértelmû iránymutatása szerint szuverén döntéshozó. Így nem engedem, hogy programajánlóm tartalmát szerkesztõk befolyásolják. Függetlenségem a záloga annak, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét és demokratikus szerkezetét az alaptörvényben meghatározott feladatkörömnek megfelelõen védjem. Ezért azt a szerkesztõi kérést sem tudom figyelembe venni, hogy az egyes ajánlók hossza 250-350 karakter között maradjon. Akkora felületet kívánok elfoglalni a Matula Magazin oldalán, amennyi egy hiteles és pártatlan programajánlóhoz szükséges.

Tisztelt Olvasók! Simonyi Gyula teológus-közgazdász immár három évtizede foglalkozik ökológiai kérdésekkel. Elõadásának témái a következõk lesznek: "hatékony környezetvédelem és szegénység elleni küzdelem (Globális ökolábnyom helyzetkép, evolúció, kisherceg-életfilozófia)". Környezetünk állapota tragikus. A fenntartható fejlõdés érdekében több figyelmet kell szentelnünk a természetvédelemre. Ezért tartottam fontosnak ajánlani ezt a rendezvényt.

Magyar Dudazenekar, FONÓ, január 28.

A magyar nép életében mindig is fontos szerepet töltött be ez a fura fúvós hangszer. Fejedelmek, királyok udvari zenészei között éppúgy megtalálhatók a dudások, mint a pásztorok, parasztok, katonák és késõbb a városi polgárok soraiban is. Ahhoz, hogy kellõ magabiztossággal és hittel tudjunk a világ szemébe nézni, ismernünk kell kultúránkat, tisztába kell lenni értékeinkkel. Megfelelõ alkalomnak tartom a 13 fõs Magyar Dudazenekar koncertjének megtekintését a nemzeti magabiztosság felé vezetõ úton.

U.K. Subs, MUSIC FACTORY, január 30.

A brit punk egyik védjegye a U.K. Subs. Nem kívánok ehhez a programhoz többet hozzáfûzni.

Bartók Néptáncegyüttes, PETÕFI CSARNOK, január 29.

Ebben az évben van Bartók Béla születésének 125. évfordulója. Ez megfelelõ alkalom, hogy a magyarságnak az egyetemes mûvészetben betöltött szerepérõl felemelõ módon, elmélyülten gondolkodjunk.

Csillagok, Csillagok, a magyar zene ünnepe, MÛVÉSZETEK PALOTÁJA, február 2.

Az igényes ember ad magára. Ha eljön a magyar zene ünnepe, akkor megfelelõ módon, nem hivalkodóan, de büszkén vesz részt a gálakoncerten. Felszólítom a pártokat, hogy ezen az ünnepi napon hagyjanak fel riválisaik becsmérlésével, és fogadják meg, hogy a magyar zene ünnepén kizárólag olyan nyilatkozatokat tesznek, amelyek összhangban vannak a harmóniával!










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum