1995-2006, 11. évf. #040 

hazád
Az év közéleti statisztikája

Magyari Péter - Az év legszebb sajtóhelyreigazításait és -bocsánatkéréseit, valamint az országgyûlésben leggyakrabban elhangzott szavakat, kifejezéseket gyûjtöttük össze. A másik lehetõség valami nagyívû elemzés lett volna arról, hogy mi történt az évben, aminek második fele már a választási készülõdés jegyében telt el, és amelyben ismét megroppant a magyar gazdaság, de ebbe nagyon sok melót kellett volna fektetni, szóval maradt ez.

AZ ÉV HELYREIGAZÍTÁSAI

Népszabadság 2005. november 28.
Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Turán Györgyi azzal kereste meg az Együtt a Daganatos Betegekért Alapítványt, hogy az USA-ban az utcán él.

Népszabadság 2005. október 22.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Jánosi Katalinnal, Nagy Imre unokájával együtt helyezett el tegnap közös koszorút a mártír miniszterelnök snagovi emlékoszlopánál, és nem feleségével, Dobrev Klárával. A téves közlésért elnézést kérünk.

Dávid Ibolya a Magyar Nemzetben 2005. szeptember 29.
Az Önök állításaival szemben a valóság az, hogy a megvásárolt ingatlan és a korábbi hivatali lakás nem azonos. 2003 májusában a korábban bérelt, szolgálati lakással szomszédos lakás megvásárlására került sor.

Magyar Nemzet 2005. augusztus 23.
Valótlanul állítottuk, hogy a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen több az oktató és egyéb munkatárs, mint hallgató.

Magyar Nemzet 2005. május 11.
Azt a hamis látszatot keltettük, hogy a város polgármestere a döntés elõtt töltött több napot a cég költségén Franciaországban. A valóságban a döntés után járt ott a megfelelõ utcabútorok kiválasztása érdekében.

Magyar Nemzet március 17.
Lapunk 2004. augusztus 7-i számában, a Vajon hol nyaralt Medgyessy Péter? címû cikkben
- valótlanul állítottuk, hogy Medgyessy Pétert odahamisították egy mallorcai plázsra, (...)
- A valóságban a Színes Mai Lap címlapján megjelent felvétel nem hamisítvány, hanem egy olyan montázs, amely két olyan valódi felvétel felhasználásával készült, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal bocsátott a Színes Mai Lap rendelkezésére.

Magyar Nemzet 2005. február 21.
A bíróság megállapítja, hogy (...) a Bayer Zsolt által írt, "Új moralisták, farizeusok" címû cikkben közzétett, felperesre, Meruk Józsefre vonatkozó alábbi kijelentésekkel, miszerint:
"- Meruk József egy ócska spicli, egy aljas pitiáner besúgó, egy senkiházi ügynök, illetve
- eljátszottad mindkettõt, amikor Kádár besúgója lettél (ti. Meruk József),
- Ti (Meruk József is) annak a titkosszolgálatnak voltatok önként tagjai, amelyik karrierért, pénzért, rózsadombi lakásért, kocka Ladáért, télen-nyáron banánért, nyugati útlevélért, kölykeiteknek biztos egyetemi felvételiért dolgozott a szocialista társadalmi rendszerben." Megsértették felperes személyiségi jogait, ezen belül felperes jó hírnévhez fûzõdõ jogát.

Magyar Nemzet 2005. január 29.
- Valótlanul állítottuk, hogy O´sváth György azt híresztelte volna magáról, hogy Helmut Kohllal járt egy iskolába.
- Valótlanul állítottuk, hogy õt Antall József volt miniszterelnök levegõnek nézte volna. Barátságuk és személyi tanácsadói tisztsége Antall József haláláig fennmaradt.

Magyar Nemzet 2005. január 18.
Valótlanul állítottuk, hogy a Kendermag Egyesület azt követelte volna, hogy a honi kábítószer-maffiák végre legális jövedelemhez jussanak, a valóságban az egyesület ilyen követelést soha nem terjesztett elõ.

HVG 2005. augusztus 3.
Valótlanul állítottuk azt is, hogy õ arról is nyilatkozott volna, hogy a First Empire Investment ehhez köti a Nitrokémia-2000 rendbetételét, illetve azt javasolta volna, hogy a Nitrokémia-2000 tulajdonában lévõ Fûzfõi Erõmû Kft.-t adják el a First Empire Investment Ltd.-nek. A valóságban Pintér János ilyen nyilatkozatot nem tett."

És 2005. december 2.
Földi László csakugyan a pártállami BM III/I-es hírszerzõje volt, s nem a BRFK III/III-as csoportfõnökség operatív tisztje.

ERRÕL VOLT SZÓ A PARLAMENTBEN

A toplista:

Európai Unió: 1002 felszólalás

Adó: 559 felszólalás

Medgyessy Péter: 368 felszólalás

Költségvetési hiány: 171 felszólalás

Demokrácia: 140 felszólalás

Nemzeti Fejlesztési Terv: 133 felszólalás

Internet: 121 felszólalás

Románia: 103 felszólalás

Gazda: 96 felszólalás

Érettségi: 94 felszólalás

Haza: 91 felszólalás

Széchenyi: 82 felszólalás

Korrupció: 65 felszólalás

Antall József: 30 felszólalás

Luxusbaloldal: 29 felszólalás

Keresztény: 26 felszólalás

Pápa: 24 felszólalás

Szélkakas: 22 felszólalás

Ügynök: 21 felszólalás

Népszabadság: 21 felszólalás

Nemzeti konzultáció: 21 felszólalás

Kulcsár Attila: 12 felszólalás

Zsidó: 12 felszólalás

Erdély: 9 felszólalás










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum