1995-2006, 11. évf. #040 

olvasói levelek
Az év olvasói levele

Matula Magazin - Nem panaszkodunk, tényleg jó sok futóbolond ír nekünk levelet, de egészen decemberig kellett várnunk, hogy megkapjuk mindennek a tetejét, a zsinórmértéket, amellyel ezentúl minden olvasónkat mérni fogjuk. Mit mondjunk, aki még ezt is felül tudja múlni, az állandó rovatot kap a Matulán. A hölgyet egyébként a magyar mûvésztámogatási rendszer radikális megreformálását követelõ cikkünk késztette tollragadásra.

Te szerencsétlen kretén kis fasiszta szarházi!
Legalább eszed lenne negyedannyi, mint egy "semmirekellõ" mûvészenek! Nem bírtam végigolvasni a hányásodat, mert ekkora sötétségben nem láttam a monitort!
Te barom! Azt sem tudod mirõl beszélsz!!! És egyáltalán: KIRÕL beszélsz?
Amit ki bírtál böfögni magadból két fingás között a saját hányásodban fetrengve, az kb. annyi, mint azt állítani, hogy minden férfi szadista agresszív állat, le kéne vágni a farkukat, mert nõket erõszakolnak meg!!!!
Hogy mersz rólam ilyet írni???!!!
Hogy mersz azokról ilyet írni, akik nélkül az emberek élete nem lenne több, mint a te kis beszûkült vákumod??!!!
Ha kinyitod az újságot, amikor ajándékot veszel a csajodnak, vagy felveszel egy jó pólót, az mind-mind a mi munkánk, hát mi lenne mûvészek, grafikusok, formatervezõk, zenészek, írók, stb nélkül? Hol élsz te seggfej, az õskorban?
De még egy õsember is kifinomultabb volt nálad!
A legszégyenteljesebb butaságot írtad, amit a fajelmélet óta hallottam!
Én, és sok mûvésztársam kurva sokat melózunk, mint bárki más, hogy életben maradjunk.
Állami támogatás????Na ne röhögtess!!!
Örülnék neki, ha legalább LENNE annyi, és olyan pályázat, amivel érdemes foglalkozni!!!
Mit gondolsz, én mi a faszból élek???????
ÉS NEM UTOLSÓSORBAN:
azért ne hasonlíts már egy gyári munkáshoz, legalábbis ABBÓL A SZEMPONTBÓL, hogy az én munkám többet, avagy kevesebbet ér-e. Mégis mit gondolsz egy gyártósoron hány mûvész állná meg a helyét, és akár az összes melós közül hány bírkózna meg a mi munkánkkal?
Egyszerûen a rettegés fog el, amikor az emberi ostobaság ennyire besûrûsödik egy pontban!
És bár te csak egy kis szaros pont vagy, mégis hány ilyen beteg elme van körülöttünk, akinek nincs meg a lehetõsége, hogy hangot adjon a gyûlöletnek?
És egyáltalán:hogy mered a mocskos szádra venni József Attlila, vagy Van Gogh nevét?
Elszörnyedve néznek rád onnan ahol most vannak, mert egész életükben ez ellen az ostobaság ellen harcoltak! Az ilyen faszok miatt kellett olyan fiatalon meghalniuk!!!
Azt gondolod ez helyén való?
Helyén való, hogy egy zseniális fiatal elme azért kerüljön bolondokházába, vagy a sínek közé, mert beteg emberek úgy okoskodnak mint te???
Mit gondolsz, ha nem kellett volna éhezniük, nem lettek volna ilyen zseniálisak?
Hány éves is vagy te?
Mert a "csavaros" agyad alapján lehetsz vagy 18-20 nemde? Le tudsz rajzolni egyáltalán egy tisztességes pálcikaembert?
A legtöbben állati sokat melózunk, hogy meg tudjunk élni, és ebbõl a pénzbõl nemcsak a ropit, meg a kutyakaját kell állnunk, hanem mindent, ami a MUNKÁNKHOZ kell!!!
Szerinted nekem ki a fasz veszi meg a vásznat, a festék et, a filmet? Gyurcsány apu???
Az lehet, hogy arrra nem érdemes mûvészek kapnak állami támogatást, és ezért nem tesznek le semmit az asztalra, de ezt meg pláne NEM NEKED kell eldönteni, akinek fingod sincs az egészrõl, aki csak azért sorolod Picassot az érdemes mûvészek közé, mert tanították az álltalánosban!
Mi a szarnak írsz egyáltalán arról, amihez lövésed sincs?
Futótûzként terjedt szét a barom írásod az ismerõseim között, és én csak a finomabb jelzõket tûztem ide... mind fiatal, sokat gürizõ, de tehetséges emberek, akik kénytelenek ostoba megrendelõk hányás kívánágait lesni, még akkor is, ha elsüllyed szégyenében, hogy ilyen munkát ad ki a kezei közül.. sokan meg sem teszik, aztán mehetnek plakátolni éjjel, meg árufeltölteni, meg gyártósorra, és azon kapja magát, hogy hónapok óta nem festett, írt stb.. mert arra sincs ideje, hogy meghaljon!!
Te ostoba állat, ha ki akarod nyírni a mûvészetet, akkor jó az elg ondolás, mert gyerek és 8 óra meló mellett tényleg nem fog senki alkotni...de szerencsére ti akik ilyen seggek vagytok, mind mind kevesek vagytok ehhez!!!!!!!!
Remélem az élet még sok tanulnivalót hordoz a számodra, mert nagy szégyen lenne ennyire ostobán meghalni!
A többi mûvész nevében is:
Jelki Petra

Kedves Petra!

Nagy volt a kísértés, hogy leveled válasz nélkül tegyük közzé, hiszen tényleg önmagában is tökéletes. Tulajdonképpen csak sajnálni tudjuk, hogy te a Google szerint egy intermédia szakos diák vagy, nem pedig író, hiszen a tehetséged egyértelműen megvan hozzá.
Aztán arra is gondoltunk, hogy egyszerűen kirakjuk ide a fényképed, amit szintén a Google segítségével találtunk, de az meg még hozzánk képes is túl aljas lett volna. Végül megelégedtünk azzal, hogy bárki is keres rá életed végéig a nevedre, ezt a levelet mindenképpen meg fogja találni. A tanáraid, a majdani gyerekeid, mindenki. És akkor először nevetni fognak, aztán elkomorodni, majd megszakítanak veled minden kapocsolatot, te pedig öngyilkos leszel, mint József Attila.

A többi épeszű ember nevében is:
Matula Magazin










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum