1995-2006, 11. évf. #003 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press -

Demecser a gonosz tengelyében

WASHINGTON (2003. november 6.) - George W. Bush amerikai elnök felszólította Demecsert, hogy hagyjon fel atomfegyverek kifejlesztésére irányuló törekvéseivel. "Aggódunk Demecser elõrehaladott nukleáris programja miatt, ezért felszólítjuk a magyarokat, hogy maradéktalanul tegyenek eleget az atomsorompó-szerzõdésekben vállalt kötelezettségeiknek" - mondta Bush. Az amerikai vezetés álláspontja szerint a 4500 lakosú szabolcsi település Észak-Korea és Irán mellett a gonosz tengelyének harmadik pillérévé vált, amióta október elején ismét több ezer nukleáris fûtõelemet helyezett mûködésbe.

Egy magát megnevezni nem kívánó, magas rangú demecseri önkormányzati képviselõ az MTI-nek nyilatkozva elmondta, tekintettel az amerikai fenyegetésre, a községnek nincs más választása, mint "nukleáris programjának továbbfejlesztése".

Feltámadt Janikovszky Éva

BUDAPEST /VATIKÁN (2003. november 1.) - Hatalmas meglepetés érte Janikovszky Éva rokonait, akik halottak napja alkalmából keresték fel az írónõ sírját a Farkasréti temetõben. A 2003 júliusában elhunyt, Kossuth- és József Attila-díjas írónõ sírja helyén ugyanis csak egy körülbelül öt méter átmérõjû lukat találtak.

A család azonnal értesítette a magyarországi katolikus egyházat, amely vatikáni szakértõk bevonásával megállapította, hogy a népszerû írónõ minden bizonnyal feltámadt. A hírt kitörõ lelkesedéssel fogadta II. János Pál pápa, aki körlevélben szólította fel híveit, hogy a világ valamennyi katolikus templomának oltárképeire fekete vagy kék filctollal rajzolják fel a magyar írónõ arcmását.

Sör mindenkinek Desewffytõl

BUDAPEST (2003 október 29.) - 2003 december 31-ig Dessewffy Tibor mindenkinek állja az alkoholszámláját. Az ismert szociológus, aki jelenleg Medgyessy Péter tanácsadójaként dolgozik, hírügynökségi jelentések szerint egy, a két héttel ezelõtti Magyar Narancsban megjelent cikk hatására hozta meg döntését. "Megértem, ha az a cikk alapján sokan gondolták, hogy én pénzért mindenre kapható vagyok. Nekik szeretnék most fityiszt mutatni azzal, hogy az összes közpénzemet visszaadom az adófizetõknek" - mondta a Matula Magazinnak a társadalomtudós.

Desewffy az elmúlt hétvégén a budapesti FÉSZEK klubban meg is kezdte karitatív akcióját, két este alatt közel háromszáz korsó sört, kilencven nagyfröccsöt és harminc Bacardi Breezert vásárolt.

Párizsi Droghét - A speed a menõ

PÁRIZS (2003. október 30.) - A pasztellszínû heroin és a speed lesz a 2004-es tavaszi/nyári szezon legnagyobb slágere - legalábbis ha lehet hinni az idei Párizsi Droghéten felvonultatott vadonatúj kreációknak. A francia fõvárosban immár hagyományosan október utolsó hetében tartott seregszemlén az idén közel száz ország kábítószer-kereskedõi jelentek meg, bemutatandó laboratóriumaik legkiválóbb termékeit. A csinos modellek számtalan kifutón jelenítették meg a legkülönbözõbb tudatmódosító szerek hatásait, amelyeket a nézõk akár ki is próbálhattak.

James Weinberg, a los angelesi kiadású The California Drug Review lapigazgatója szerint különösen a speed visszatérésének fognak örülni a világ kábítószeresei. "Sokan azt hiszik, hogy a speed buta és lelketlen narkó. Mi azonban azt mondjuk, hogy a fehér porban még számtalan kiaknázatlan lehetõség rejlik" - nyilatkozta.

Elfogták Bodnárka Lajosnét - virslire és kenyérre fordítják nyereményét

BUDAPEST (2003. november 4.) - A Medgyessy-kormány, engedve a társadalmi nyomásnak, titkosszolgálati eszközökkel hajtotta fel a múlt héten az ötös lottón kihúzott telitalálatos szelvény tulajdonosát. A "szerencsés" nyertes nevét és lakhelyét akkor közzétették, ám az illetõt nem sokkal késõbb a Nemzetbiztonsági Hivatal szigorú védelembe vette, holléte egyelõre ismeretlen.

A zavargások vasárnap délután szinte egy idõben kezdõdtek Miskolcon és Békéscsabán, este pedig már Budapesten is tízezrek vonultak az utcára, követelve az ekkor még ismeretlen nyertes kiadását. A kormány késõ este szükségállapotot rendelt el, a katonaság és a rendvédelmi szervek nagy erõkkel vonultak a kiemelt intézmények biztosítására.

Végül hétfõ este tíz órai, Kossuth-téri beszédében Kovács László "virslit és kenyeret", és a fõnyeremény azonnali szétosztását ígérte. A parlament rendkívüli ülésén "az ország nehéz helyzetére" hivatkozva végül jóváhagyta a lépéshez szükséges alkotmánymódosítást. Bodnárka sorsáról valószínûleg népbíróság fog dönteni.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum