1995-2006, 11. évf. #040 

mise
Az év keresztény cselekedetei

Kocsis atya - Kocsis atya miközben jászolt épített, és betlehemes játékot tanított be a helyi nyugdíjasotthonban, összeállította az év keresztény cselekedeteinek mérlegét. Az éjféli misén találkozunk!

Az év pápája

Nagyon igyekezett szegény megboldogult II. János Pál pápa, hónapokig küzdött a halállal, de emellett már nem jutott ideje nagy dolgokat véghez vinni, talán még egy értelmes mondat sem jött ki a száján 2005-ben. Ezért nem is õ lett az év pápája, hanem Herr Ratzinger, aliasz XVI. Benedeket, aki viszont kellemes csalódást okozott: megszûntette a kézcsókot, ami itt a faluban is nagy divat volt, a mámikat nem lehetett róla leszoktatni, algás lett a kezem vasárnap estére! Aztán meg közölte, hogy beengedi a buzikat is az egyházba, ha három évig nem dugnak, akkor pappá szentelhetõk. Na, nem mintha a heteró papok dughatnának, de a cölibátus nem vonatkozik a buzikra. Szóval ezért a logikus és kemény gondolkodásért, és azért, mert feldobta az ünnepeket azzal, hogy a világ legijesztõbb Mikulásának öltözött be az év végén, õt választottuk az év pápájává.

Az év keresztény innovációja

Az év újdonságát egy Aradtól nem messze lévõ romániai kolostor papja és négy apácája vitte véghez, akik három napra keresztre feszített egy árva apácát. Daniel Petru Corogeanu, miután meggyõzödött arról, hogy az epilepsziás lányba az ördög költözött, a gonosz kiûzését vállalta magára, és nem válogatott az eszközökben: négy apácájával az ortodox tanítások szerint keresztre feszítették, elõtte hat napig kínozták. Ez a jól kivitelezett, halálos tortúra a 21 században igazán innovatív hozzáállás! Az epilepszia a kiszenvedõ lánnyal együtt el is múlt, mire a már letartóztatott pap kijelentette: "Az Isten csodát mûvelt. Irini legalább megszabadult a gonosztól." Az öt keresztény szakembert 20 év börtönre ítélték, noha Isten még a felszabadított apáca temetésén is kinyilvánította, mit gondol a kérdésrõl, a kolostor közelébe ugyanis hatalmas villám csapott.

Az év pedofil papja

Idén is alig múlt el nap anélkül, hogy egy újabb pedofil pap nevét ne ismerte volna meg a világ. 2005-ben az év pedofil papja az a Denis Vadeboncoeur, aki annak ellenére pumpálta rendszeresen egyik ministránsát, hogy Kanadában már rajtakapták, letöltötte büntetését, és Franciaországban akart új életet kezdeni. A 66 éves Vadeboncoeurt kispapok segglyukával díszített karrierjét ráadásul ketté sem törte az ügy, simán plébánossá nevezték ki 1988-ban, két évre rá már úgy járt ki-be a tanítványok ánuszában, mint Szent Lázár dugattyúja. Kocsis atyának meg maradnak az öreg tatá és a csúf varjúnénék a faluban, hogy baszná meg az ég!

Az év Vatikán által védett háború bûnöse

A nemrégiben elfogott horvát Ante Gotovinát hosszabb-rövidebb ideig látták vendégül keresztény intézmények Horvátországban. Volt is nagy felzúdulás, amikor ez kiderült! Pedig mi a dolga egy alázatos kereszténynek, ha nem az üldözötteknek menedéket adni? Ha Zuschlag János vagy Medgyessy Péter mifelénk vetõdik, õk is meghalhatnak nálunk, az egyháznak nem dolga ítéletet hozni, Isten tudja jól, mit érdemel a bûnös!

Az év gyónása

Kocsis atya gyóntatószékének volt szerencséje idén az év gyónását meghallgatnia, ezt a Matula Magazin oldalait egyre nagyobb tisztelettel és szeretettel böngésző Magyar Püspöki Kar is elismerte: "Kedves Kocsis atya! Felnyitottad a szemünket elektronikus gyóntatószékeddel, hiszen régóta vágyunk már arra, hogy megnyíljanak előttünk a hívek, de folyton csak a káromkodásról és a szexuális fantáziálgatásról hallunk, mintha tényleg ettől kerülnének pokolra az emberek! A helyzet annyira komolyra fordult, hogy már-már a gyóntatófülkék bezárásán gondolkodtunk, amikor feltűtél te, és a hozzád forduló hívek. A Csodálatos nevű kislány oszinte és néhol arcpirító szavai élete egyik nagy félrelépéséről pedig meggyőztek minket arról, hogy nem csak a híveknek szerezhetünk örömet, hanem magunknak is!"










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum