1995-2006, 11. évf. #039 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Halálra ítélték Orbán Viktort..., Megszûnik a magyar kultúra..., Valóra vált a legrosszabb metálvicc..., Elfogytak a szexuális perverziók

HALÁLRA ÍTÉLTÉK ORBÁN VIKTORT

BUDAPEST (2005. november 28.) - Az Országgyűlés hétfőn halálra ítélte Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a kivégzést egy hét múlva hajtják végre. A pártelnök az ítéletet szótlanul, megvetően mosolyogva hallgatta végig. "A kormány mindent megtesz azért, hogy a választások előtt ellehetetlenítse az ellenzéket! A döntésnek erősen kampányszaga van" - kritizálta a Fidesz új elnöke, Áder János napirend előtti felszólalásában a parlament döntését, amire Burány Sándor válaszolt: "Orbán Viktor halálra ítélését nem a politika, hanem maga Orbán Viktor idézte elő. A képviselő úr bizonyára elfelejtette, hogy az ítéletet törvényes eljárás előzte meg!" - így a szocialista frakció helyettes vezetője. A Fidesz volt elnökének kötél általi halálát az országgyűlés egyszerű többséggel mondta ki, miután Ujhelyi István felfedezte, hogy a magyar törvények lehetőséget adnak arra, hogy a kormány által a ciklusban legellenszenvesebb tartott képviselőt eltegyék láb alól. A felfedezett cikkely puszta léte nagy felzúdulást okozott a jogásztársadalomban.

MEGSZÛNIK A MAGYAR KULTÚRA

BUDAPEST (2005. december 1.) - A magyar kultúra megszüntetésérõl írt alá háromoldalú egyezményt Budapesten Bozóki András kulturális miniszter és szlovén valamint osztrák kollégája. A dokumentum kimondja, a három apró, közép-európai ország 2006. június elsején megszünteti saját kultúráját, helyette pedig közösen létrehozzák az AAA-kultúrát.

A betûszó az Alpok-Adria-Alföld hármas rövidítése, és Bozóki szerint mindhárom szerzõdõ fél nagy reményeket fûz az új kultúrához. "A globalizáció kihívásainak eleget téve elismertük, hogy külön-külön egyik országnak sincs esélye nemzeti kultúráját hosszútávon fenntartani" - nyilatkozta a magyar kultuszminiszter. "Egy rijekai halvendéglõben jódlizó borsodi cigány viszont már képviselhet olyan erõt, amely eséllyel száll szembe mind az amerikai, mind a brit, mind a latin kultúrimperializmussal".

VALÓRA VÁLT A LEGROSSZABB METÁLVICC

PERBÁL (2005. december 6.) - Idén nem jött el a Télapó Perbálra, mivel néhány nappal korábban megdöglött, beteljesítve ezzel a jóslatot, amivel a falu metálosai már 1983 óta viccelõdtek. Az azóta eltelt több, mint két évtized folyamán közel négyezerszer hangzott el a Budapest melletti kisváros két, metálosok által is látogatott kocsmájában, hogy "idén nem lesz karácsony, megdöglött a Télapó".

A Matula Magazinnak nyilatkozó Fazekas Károly - ahogy a többi metálos nevezi "Eddie" - elmondta, õ maga csak az idén legalább harmincszor mondta el ezt a mondatot, de arra soha nem gondolt, hogy az valósággá válhat. Hasonló véleményt fogalmazott meg a perbáli buszmegállóban fagyoskodó, szintén metálos Németh "Miss Hetfield" Viola. "Hát ezt gecire nem hiszem el. Most azon fosok, hogy ha azt mondom, hogy megbasztam a húsvéti nyuszit, abból is baj lehet."

ELFOGYTAK A SZEXUÁLIS PERVERZIÓK

BERLIN (2005. november 22.) - Amikor múlt csütörtökön a német Bastian Riesmöhler élettársa, a török származású Fatima Ercogan végbelébe dugott négy üres cédétokot, két teli doboz Red Bullt, egy gázpalackot és egy tubus Colgate fogkrémet, négy méter magasból Fatima fejére ejtett egy mormotát, majd levizelte a nõ valamennyi télikabátját, még nem gondolta, hogy egy több ezer éves történet végére tett pontot.

A berlini Institut für Sexualerotisches Fantasien, Perversionen und Analwirtschaft kutatói azonban azt állítják, hogy Riesmöhler nem mindennapi mutatványával elérte a szexuális perverziók legvégét. Dr. Uwe Förster-Breitner szerint "Herr Riesmöhler valami olyasmit ért el, mint amit a fizika már régóta abszolút nullaként ismer. Fogalmunk sincs, mi következik ebbõl bolygónk számára, annyi azonban már most biztos, hogy a trükkös keféléseknek nincs többé értelme".










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum