1995-2006, 11. évf. #038 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Gyurcsány Ferenc megnyerte a választásokat..., Megalakult az első magyar Aicse-csoport..., Az életnek tényleg nincs értelme..., Magyar cigányokat telepítenek az észak-afriaki bevándoroltak helyébe...

MEGALAKULT AZ ELSŐ MAGYAR AICSE-CSOPORT

BUDAPEST (2005. október 21.) - "Vera vagyok, 9 éve tanulok hasztalan angolul" - hangzott el az első önvallomás az Anonim Angolul Beszélni Nem Tudók (Anonym I Can´t Speak English) közösség első találkozóján Budapesten, értesült a Matula Magazin. Az AICSE olyan férfiak és nők közössége, akik egymásnak segítenek felépülni abból a betegségből, ami miatt nem tudnak angolul megtanulni. A közösséghez való tartozás egyetlen feltétele az angoltudás megszerzésének vágya.

Az AICSE ugyancsak használja az Anonim Alkoholisták 12 pontját, amiből az első így szól: "beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk az angol nyelvvel szemben - hogy karrierünk irányíthatatlanná vált." A csoport tagjainak a gyógyulás fejében bocsánatot kell kérni mindenkitől, akinek korábban azt állították, folyékonyan beszélnek angolul, az okozott károkat meg kell téríteniük. A közösség, akárcsak a többi anonim csoport nonprofit szervezet, nem támogatja és nem ellenzi a nyelviskolákat. Mint ismert, az EU-tagállamok közül Magyarországon beszélnek legkevesebben idegen nyelvet.

GYURCSÁNY FERENC MEGNYERTE A VÁLASZTÁSOKAT

BUDAPEST (2005. november 6.) - Nagy fölénnyel nyerte meg a 2006-os választásokat Gyurcsány Ferenc, értesült az MTV Este című műsora. A Krizsó Szilviának nyilatkozó újraválasztott miniszterelnök élő adásban jelentette be, hogy hajlandó néhány képviselőt átvenni a parlamentből kiszorult párt, az SZDSZ politikusai közül.

AZ ÉLETNEK TÉNYLEG NINCS ÉRTELME

KOPPENHÁGA (2005. november 2.) - Évezredek pesszimistái válhatnak a mai naptól optimistává, hiszen beigazolódott, amit ők már régen sejtettek: az életnek tényleg nincs értelme. Egy dán tudósok által a befolyásos Nature magazinban publikált kutatás bebizonyította, hogy valóban nincs semmi keresnivalónk e sárgolyóbison.

Mivel a kutatást vezető Fleming Ulrich professzor néhány hete öngyilkos lett, a cikk egyik társszerzője, Knut Larsen könnyek közt elmondta a Matula Magazinnak, hogy eredményeik globálisan érvényesek, tehát nem csak a koppenhágai egyetemeken nincs értelme az életnek hanem Bogotában, Bangkokban, vagy éppen Budapesten sem. Larsen professzor újságírói kérdésre finomított álláspontján, és elismerte, hogy azért Bangkokban mégis csak egy kicsit több, mint Budapesten.

MAGYAR CIGÁNYOKAT TELEPÍTENEK A NÉGEREK HELYÉBE

Strasbourg (2005. november 2.) - Magyarországról Franciaországba és Belgiumba kivándorolt cigányokat telepítenek a kifüstölt feketék és arabok helyére Franciaországban, döntött a párizsi minisztertanács.

"Nem tudunk lemondani a gettókról, hiszen egy metropolisz nem lenne metropolisz nélkülük. Hogy zavargás többet elő ne fordulhasson, óvatosságból a szelíd magyar cigányokat választottuk színes népcsoportnak" - jelentette ki Jacques Chirac elnök, aki szerdán 3000 cigánynak adott át 800, az elüldözött fekete bevándorlóktól visszaszerzett lakás. A kormány reméli, hogy a magyar cigányok gyors szaporodásukkal kiszorítják a maradék észak-afrikai bevándorlót Franciaország nagyvárosainak környékén. Úgy tudjuk, Lamperth Mónika belégymniniszter felajánlotta, újabb cigány családokat tud felajánlani Magyarország.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum