1995-2006, 11. évf. #002 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press -

Muszlim torzszülötteket keresnek az amerikaiak

BAGDAD (2003. október 25.) - 'Az Irakban tartózkodó amerikai csapatok második legfontosabb feladata - természetesen az iraki lakosok biztonságának garantálása után - gusztustalan, ugyanakkor tévéhíradóban jól mutató torzszülöttek felkutatása'. Ez áll abban a közleményben, amelyet Október 24-én, pénteken adott ki Bagdadban Paul Bremer, az Irakot igazgató amerikai polgári hatóság vezetõje. Szakértõk szerint az amerikaiak a helyi körülmények között életképtelen teremtmények meggyógyításával akarják elnyerni a muszlim lakosság bizalmát. Mint emlékezetes, a néhány hónapja Szingapúrban operáció közben elhunyt iráni sziámi-ikrek esete után néhány napja Amerikában sikeresen választottak szét két, a fejüknél összenõtt egyiptomi kisgyermeket.

A Reuters hírügynökség úgy értesült, Kirkukban már sikerült találni egy három heregolyóval született gimnazista fiút, Bászrában pedig egy idõs síita asszonyt, aki méhében hordoz egy évtizedek óta halott magzatot.

Örökjáradék a Supergroupnak

BUDAPEST (2003. október 22.) - Felbonthatatlan, a csoport valamennyi tagjának haláláig tartó megállapodást kötött a Supergroup mûvészeti csoporttal a Miniszterelnöki Hivatal, jelentette be Budapesten Braun Róbert, a minisztérium helyettes államtitkára. A 2002-es választások alkalmával, két darab, az Erzsébet hídra feszített kék vitorlával hírnevet szerzõ alkotócsoport számos megbízást kapott már a Medgyessy-kormánytól. Emlékezetes az uniós csatlakozás tiszteletére idén március 15-én emelt pontonhíd, és az október 23-i forradalmi évforduló alkalmából is a Supergroup boríthatta be hatalmas fényképekkel a Parlament épületét.

A Supergroup képviseletében Till Attila elmondta, örülnek a megbízásnak, mivel az garantálja, hogy nyugodt körülmények között dolgozzanak új projektjeik megvalósításán. Újságírói kérdésre válaszolva hozzátette, külön tudja választani képzõmûvészi munkásságát sikeres mûsorvezetõi karrierjétõl, ahogy fogalmazott 'a public art nem eladó'.

A nõknek nincs agya

HEIDELBERG (2003. október 18.) - Egy sokat vitatott kérdésre sikerült kutatóknak választ találnia: a nõk buták, mert nincs agyuk - legalábbis ez áll egy új, német tudósok által publikált felmérésben. Ezzel a megállapítással beigazolódott az a tézis is, miszerint a nõket csak a pina meg a csöcs miatt szeretik a férfiak. A német csoport vezetõje, Dr. Michael Rabbe szerint 'az együttélés mindennapi kín, és uszkve 28 naponta még a lukat se lehet használni.' A tudósok megvizsgálták a probléma orvoslásának lehetõségeit is. Az általuk ajánlott egyik megoldás szerint egynél több nõ kell, hogy lehessen váltogatni.

Dr. Rabbe eredményeit azonban cáfolta egy dán nõszakértõ, aki szerint ez sem jelent megoldást. A New Scientist címû mértékadó tudományos szaklapban Preben Pedersen cikkében kifejtette, az egy háztartásban élõ nõk menstruációs ciklusa bizonyos idõ elteltével szinkronba kerül. Dr. Pedersen ezért a bordélyházak létesítését tiltó New York-i egyezmény újrafogalmazását sürgeti.

Nem beszélt a taxishoz

BUDAPEST (2003. október 24.) - Egyetlen szót sem váltott szombat éjjel az õt hazafuvarozó taxisofõrrel Erdei Péter. A húszas éveiben járó fiatalembert egy pesti szórakozóhelytõl fuvarozta ferencvárosi lakásáig Szikszó Imre, a 6x6 Taxi munkatársa.

Erdei fél három után néhány perccel szállt be az Opel Astra márkájú autóba, amely 11 perc alatt tette meg az utat. A kocsiban Szikszó kedvenc állomása, a Sláger rádió szólt. A végállomásnál a taxióra 940 forintot mutatott, ám Erdei rövid lelki tusa után egy papír ezrest és két fém ötvenest adott át Szikszónak. Az utazás elõtt Erdei hat korsó sört, három Jamesont és a két marihuánás cigarettát fogyasztott el.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum