1995-2006, 11. évf. #037 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Nagy Könyv után Nagy Punkkazetta..., Bede Márton Kossuth-díjat kapott..., Dávid Ibolya borotválja..., Forognak sírjukban az egri hősök..., A Matulánál folytatja Friderikusz Sándor...

NAGY KÖNYV UTÁN NAGY PUNKKAZETTA

BUDAPEST (2005. Október 6.) - A hatalmas nézettségű, cserébe viszont közpénzek ellopására kiválóan alkalmas Nagy Könyv-projekt után a Magyar Televízió és az NKÖM közösen rendezi meg a Nagy Punkkazetta össznépi összeborulós műsorfolyamot. A Matula Magazin információi szerint az ötlet magától közismerten punk-szimpatizáns Bozóki András minisztertől származik, aki még gimnazistaként harmadik helyezést ért el a budapesti pogóbajnokságon.

A tervek szerint az ország hamarosan a rosszminőségű punkkazetták lázában fog élni. A műsorszerkezet teljesen ugyanolyan lesz, mint a Nagy Könyv esetében, azonban Lévai Balázs szerepét a "tárgyalásokon" Müller Péter Sziámi veszi át, míg Réz András továbbra is marad a képernyőkön. Mielőtt a nyakában lógó rágcsálófogat koponyáját átszakítva belenyomták volna az agyába, Réz a Matulának elmondta, az ő favoritja egy 1986-ban másolt kazetta, amelyen a CPg, az ETA, a Kretens és a Fegyelem dalai szerepelnek.

BEDE MÁRTON KOSSUTH-DÍJAT KAPOTT

BUDAPEST (2025. március 15.) - Kossuth-díjat vehetett át a Matula Magazin szerzője, Bede Márton Vadai Ágnes államfőtől a nemzeti ünnep alkalmából a parlamentben. A magyar kulturális és társadalmi élet kiemelkedő képviselőinek járó díjat a köztársasági elnöki indoklás szerint Bede a többi között egy 2005-ben írt, Örökké 1997 című cikkéért kapta. Az írás a rendszerváltás után eltelt 15 év szomorú tapasztalatait foglalta össze azt állítva, hogy az elszegényedés és a tömegkommunikáció szabad piaci viszonyainak megteremtésén túl semmi nem változott Magyarországon, ahol - mint azt a szerző kifejti - soha semminek nincs következménye.

"Írása még ma is aktuális! Még mindig olyan, mintha 1997-et írnánk!" - jegyezte meg Vadai Ágnes a díj átadásakor. A Matula Pressnek nyilatkozó publicista, aki jelenleg Rogán Antal miniszterelnök tanácsadójaként dolgozik, elmondta: "Azért vállaltam munkát a kormányzásban, hogy végre változtassunk ezen!"

DÁVID IBOLYA BOROTVÁLJA

BUDAPEST (2005. Október 1.) - Dávid Ibolya borotválja, tudta meg a Matula Magazin.

FOROGNAK A SÍRJUKBAN AZ EGRI HŐSÖK

EGER (2005. október 7.) - Több tucat, a török időkből egészben ránk maradt csontváz változtatott helyet az egri vár földalatti kriptáiban, jelentette be pénteken a városi múzeum. Az intézmény szakemberei az egri várat őrző biztonsági személyzet bejelentése alapján szálltak ki hétfőn, az egyik őr ugyanis furcsa, kaparó hangokról számolt be. A szakemberek több sírba is bekukkantottak, és megállapították, hogy a 16. századi várvédők csontvázainak helyzete egy félfordulatnyit változott. A régészek egyelőre nem tudják, mire vélni az esetet, de megjegyezték, a porhüvelyek akkor kezdtek el mozogni, amikor az EU és Törökország megállapodott abban, hogy megkezdődhetnek a két fél között a csatlakozási tárgyalások.

A MATULÁNÁL FOLYTATJA FRIDERIKUSZ SÁNDOR

BUDAPEST (2005 Október 10) - Még alig hűlt ki Friderikusz Sándor segge alatt a szék a Magyar Televízióban, a sztárműsorvezető máris talált magának új munkahelyet. A showman egyéves szerződést írt alá a meglepő és mulatságos weboldallal, a Matula Magazinnal.

Új munkahelyén Friderikusz egy programajánló megírásával debütál, ám tervei között szerepelnek ennél nagyobb lélegzetű írások is. "Mindenképpen fogok írni egy Kibaszott Világot Nyíregyházáról, ha már egyszer ott születtem, szeretnék a Zenebuzikba is beszállni néhány raplemez kritikájával, és ha legközelebb főzünk valamit Stahl Jucival, azt megírom a Gyomrosba. Végső célom hogy egy szám valamennyi olvasói levelére én válaszolhassak. Sajnos a Szólás Szabadságában senkit nem küldhettem el a kurva anyjába" - nyilatkozta a televíziós személyiség.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum