1995-2006, 11. évf. #037 

olvasói levelek
"Fogyogatnak az ötletek, mi?"

Matula Magazin - Egyre több olvasónknak tűnik fel a Matula nagy svindlije, nevezetesen hogy ez az egész igazából szar. Ha még egyszer valaki ilyet ír, abbahagyjuk az egészet, oszt törölgethettek sírva a bookmarkjaitok közül!

Kedves Matula!

Szomorúan veszem észre, hogy a magazin színvonala számról számra vészesen csökken. Fogyogatnak az ötletek, mi? Nagy hiba, mert ti is csak addig lehettek sikeresek, amíg eredetiek vagytok, s lássuk be, ez a mostani erőltetett szar már jóindulattal sem nevezhető eredetinek. Hol vannak már azok az esztétikai csodának nevezhető cikkeitek, mint pl. a Magyar középiskolás lét sorozat, vagy az Aggyad az agyad, Jó emberek, segítsetek!, stb...., melyekből egy-egy sort még akkor is kiidézek a bárkinek, ha egy koszos kocsmában teljesen gondolkodásképtelenné tettem magam az előzőleg becsókolt több liter sörtől, s melyet ilyenkor hatalmas hahotázás követ. Ezen cikkek helyét átvették a vontatott, kalap kulát sem érő fogalmazványok. Egyre mesterkéltebbek, unalmasabbak a cikkek, s lerí róluk, hogy íróik már korántsem azok a pánklelkületű nyalka fiatalamberek, csupán kiöregedett, vén trottyok, egy nagy adag alkotói válsággal. Nektek bealkonyult, öcsisajtok. Vagy előrukkoltok valami értékelhetővel, vagy mehettek ti is a rizsföldre kapálni.

Üdvözlettel és baráti jó indulattal:

béci

Kedves béci!

Mélyen elgondolkoztunk baráti jóindulattal írt soraidon, és a következőre jutottunk. Ha még egy ilyen levelet kapunk, azonnal megszüntetjük a Matula Magazint. Azért adunk magunknak még egy esélyt, mert hátha csak te gondolod így.

Üdv,
Matula

t. matula!

nagy oromot okozott a tab cikksorozatuk, (megnyugtat, hogy ezektol nem csak nekem kell sugarban rokaznom), sok minden azonban kimaradt a kocsogsegek merfoldes listajarol. persze ez ertheto. hogy azert nehany peldat emlitsek:
szavak eltorzitasa, merthogy az milyen cuki: cija, civi, pusszancs, aji. undorito.
mindenfele irc szleng, az altalatok emlitetteken kivul is, a valos eletbe transzportalva. legborzasztobb a fahangon kimondott LOL, illetve a tarsalgasba visszatero egyen RE beszolasa. mellesleg szerintem az egesz irc, ugy ahogy van, kocsogseg.

ja, es ekezetek nelkul irni is ordas nagy taplosag.
csao
matthew

Kedves Matthew!

Ki a fasz vagy te, hogy megmondjad, mit szabad és mit nem? Ezt a velünk közösséget vállalósdit, hogy hasonlóan gondolkozol, mint mi, különösen hagyjad. Nézd, te nem vagy olyan, mint mi. Te egy PONDRÓ vagy, egy TETŰ, egy utolsó HERNYÓ, akiből soha nem lesz gyönyörű PILLANGÓ. Mi viszont már eleve PILLANGÓnak születtünk, ráadásul egy gyönyörűséges, okos és szép PILLANGÓnak. Na erre varrj gombot, ÖCSI!

Üdv,
Matula

Hello!

Én nagyon szeretem a Matulát, és ajánlom is mindenkinek, mármint azoknak akiket ismerek, vannak persze unalmas cikkek, amiknek úgytűnik semmi értelme sincs(legalábbis nekem tünik úgy), de a legtöbb pl:a moziajánló, a kibaszott világ(ami szerintem a legjobb szokott lenni), a sport témájú cikkek és az olvasói levelekre adott válaszok nagyon jók, ja és külön jó,hogy éttermekről írnak kritikát. Érdekesnek tartom azt, hogy mennyi pocskondiázó levél van[akkor minek olvassák(gondolom mindig nagyon várják, hogy megjelenjen a legfrissebb szám és jól megbotránkozzanak, és ezen okán kicsit gondolkozzanak is, mert sajnos máshol erre nincs sok lehetőség]. Kiváncsi lennék arra, hogy az összes levélből mennyi a +, és mennyi a - hozzászólás, egy ilyen statisztikát közölhetnétek.
Összességében én matulálni(ez biztos bekerül a matula tabuk közé, meg a sok zárójelezésem) szeretnék.
Ja és tanácsot szeretnék kérni, szóval mindig is antiszamita voltam utáltam a cigányokat, négereket, zsidókat, a környező országokban lakókat, akik tulajdonképpen a mi országunkon laknak, amiért mi harcoltunk meg, ők meg csak a seggük alatt találták, utálom a franciákat és a kis buzi kínaiakat, tulajdonképpen az összes sárgát, és persze az arabokat éppúgy, mint az amerikaikat.Hangoztattam is ezeket a dolgokat csak sokszor óhatatlanul is ellentmondásba keverettem amikor megtetszett egy-egy feka sláger, vagy elmentem egy kínaiba enni és szerelmes lettem Tyra Banks-ba.Így, úgy döntöttem, hogy nem leszek fajgyűlölő és fél éve nem is vagyok a barátaim előtt, de belül még mindig utálom ezeket.Ja és tökrossz a helyesírásom.Mit csináljak?

Kedves Mit csináljak!

Először is a könnyebbik kérdésedre válaszolunk. Körülbelül 3000 darab pozitív visszajelzést kapunk minden számhoz, miközben csak néhány tucatra tehető a pocskondiázó levelek száma, amikre itt válaszolunk.

A továbbiakban azt kérdezed tőlünk, hogy mit csináljál. Vegyük át először is, hogy eddig mit csináltál. Utálsz mindenkit a magyarokon meg a németeken kívül. Az utált kultúrák valamelyikével nap mint nap szembesülsz - ráadásul szándékosan. Az elfogadás helyett a néma gyűlölködést választod. Összegezve mindezt arra jutottunk, hogy képtelen vagy a logikus gondolkodásra. Tanácsunk a következő: végy feleségül egy kövér nigériai lányt, fogadj örökbe két homoszexuális román tinédzsert és egy koreai mozgássérültet, majd gyújtsd magadra a családi házat.

Üdv,
Matula

Kedves Matula!

Az 1997-es évet 2005-tel párhuzamba állító írást egy kissé elnagyoltnak érzem, ami elszomorít, tekintve, hogy a matulát mindig mérvadó és alapos, a választott témát körültekintően kiveséző fórumnak tartottam. Nem térek ki a párhuzam erőltetettségére, meg az önmagában is jókora butaság, viszont néhány észrevételemmel szeretném kiegészíteni az olvasottakat.
A három területről van szó, melyek példájával a mélyen tisztelt szerző kívánja bizonyítani állítását, miszerint Budapesten semmi sem változik.
Az építészetről szóló blokk merő közhely, ami nem lenne baj, megszoktuk, de éppen a lényeg maradt ki belőle. Kimaradt a plázaépítészet városképet, de méginkább az érintett tömegek ízlését és szokásait brutálisan átformáló hatásának még az említése is, ahogyan egy szó sem esett a lakóparkok tömeges megjelenéséről, ami hasonlóképpen kikerülhetetlen, ha valaki komolyan áttekinti az elmúlt nyolc év építészeti fejlődését. Másrészt viszont sajnálom, hogy az igen csodált szerző figyelmen kívül hagyta a városban elvétve bár, de megjelent ipari létesítmény-rekonstrukciókat, melyek közül a Dorottya- ház és a Millenáris park mellett számos kisebb, különböző, de jórészt kulturális célú hasznosításra rendbetett épület végre nívót is képes felmutatni, nem csupán építészeti szempontból.
Ehhez kapcsolódik az éjszakai élet elemzése is, melynek a Trafó (amit a matula is kihasznált) és az A38 hajó, bárki bármit mond, két jellegzetes és trendformáló hatással bíró helyszíne lett. Kimaradtak a zöldbe (pardon) települt szórakozóplaccok, és némelyik metamorfózisa (gátról a közbe)? Ha már szórakozás (és építészet): a Páva utcai siratófal-bunker-bankdizájn centert nem is értem, hogyan sikerült kihagynia a nagyrabecsült szerzőnek.
Az újságírás valóban nem fejlődött, de hát Mark Twain, Hasek és Bulgakov sajtómunkások már mindent letettek, amit lehetett, Pozsonyi Ádám a Genyó első példányával is hozzájuk nyúlt vissza (anno MT-t ő maga ismerte el, Hasek amúgy is nyilvánvaló volt), a gonzózás meg húsz év késéssel csak itt lehetett újdonság. Ezzel együtt a Narancsot és az Indexet emlegetni kisstílű dolog, és, ugye, felesleges is.

Ellenben a Flash zenekar méltatása elnyerte tetszésemet: azzal, hogy "a tízből csak kilenc pontot érő számok teljesen elmaradtak a Flash repertoárjából", védhetetlen ütést mért a b. szerző azokra a méltatlankodókra, akik azzal jönnek Barcs Mikinek (is), hogy ?de hát ugyanazok a számok vannak megint?. Gratulálok. (Hogy ő mit válaszol ilyenkor, azt, ugye, el lehet képzelni, de akinek gyenge a képzelőereje, és hozzá képest azért jópárunknak az, elolvashatja nála, de hát ezt a t. szerző is jól tudja. Abban talán megegyezhetünk, hogy tőle még lehet tanulni.)

A további alaposabb munkához sok sikert kívánva maradok tisztelettel

Mersich Gábor

Ui.: A vietnámos írás nagyon tetszett.

Kedves Mersich Gábor!

Nem tetszik nekünk a neved. Nagyon nem. Az A38-félékkel meg pont az a baj, hogy trendformálók. Meg is lehet nézni az eredményét. Az első Genyóból meg csak olyan tud idézni, akinek azóta sem volt nője.

Üdv,
Matula

Srácok,

szar ez az izsdbtek, ezeknek a dolgoknak jobban is utána nézhetettek volna, ha már rászántátok magatokat erre, hogy üres óráitokat erre pazaroljátok - nem lehet jó, dehát a lényeg a lényeg elég sok a hiányossáhg ebben a gyönyörüségben, amit ti rettentő kreativan IZSDB-nek neveztek, azt hiszem valahogy többet kellett volna a törit gyurni a középsuliban,

na csövi,

R.

Kedves R.!

Rátapintottál valamire: ha kihagytuk volna azt a kibaszott középiskolát, amit sajnos nem tettünk meg, egyáltalán nem kéne ilyen faszságokkal foglalkozni.

Üdv,
Matula

He Matula. Elolvastam a János mentő címűt. Nagyon tetszett, kivéve a tartalmát, a szótagszámot meg a rímeket. A helyesírást a műben most nem kísértem figyelemmel. Két deci házipálinkától százszor jobbat írok nektek, de nincs házipálinkám. Ha mégis szert tennék rá, nem feledkezem meg rólatok.

Kedves rólatok!

Nekünk történetesen volt pálinkánk, és mit ad Isten kipróbáltuk ezt a kétdeciházilinkás trükködet. Nagyon tetszett, kivéve amikor anyád segge széltében felrepedt és a csöcsei leszakadtak a nagy rángatástól. Utána viszont kívülről elénekeltük a Himnuszt, és ez teljesen spontán volt.

Üdv,
Matula

Sziasztok! Az a helyzet, hogy az újság színvonala rohamosan romlik, és ezt nem basztatásként mondom, vagy mert élvezem ha visszafikáznak, hanem azért, mert ez az igazság. Nagyon sajnálom a dolgot, mert tényleg jó újság volt ez, egyedülálló ebben az országban, kibaszottul szórakoztató, őszinte stb. De a cikkek egyre szarabbak, vagy ti komolyodtatok meg vagy faszom tudja (lehet hogy én fásultambe). Az utolsó jó dolog egyébként az Antalljózsis vers volt (az utóbbi két vers finoman szólva is undorítóan ötlettelen). Azóta egy említésre méltó cikk sem volt a matulában (ez kábé két számot jelent) Szóval próbáljatok változtatni mert oda fogtok jutni mint sok jól induló, de szánalmassá váló kezdeményezés (pl.Kretén)... Vegyétek észre hogy perpillanat szar amit csináltok és változtassatok hogy megint olyan faszák legyetek mint régen

"Egy szempontból azonban rendkívül konzervatívak vagyunk: nem rakunk ki rossz cikket. Vagy legalábbis másét nem." <---- hát pont ez az amihez kurvára nem tartjátok már magatokat sajnos

Kedves sajnos!

Bassza meg, akkor igaz. Abbahagyjuk. Nem vagy te az első, aki ezt mondja, és megfogadtuk, ha még egy ilyen kritika, akkor kész. Még ez a szám lemegy, aztán vége. Szólj a haveroknak, hogy ha nem akarnak döglött linkeket a bookmarkjaikban, akkor töröljék a matula.hu-t. Igazad van, nem fogunk izzadságszagú cikkekkel próbálkozni. Pedig még húztuk volna egy ideig. Úgy számoltunk, ha 5 évet még lenyomunk, akkor beérik a munka gyümölcse, és mehetünk a kormányzatba szaktanácsadni. De tudod, mit? Szarunk bele!

Üdv,
Matula

Ave!

Elolvastam ezt a cikket, jusztis vegigszenvedtem a vegeig. Egyetlen egy betujevel sem ertek egyet. Szerintem ilyet csak 150 es a halal kozt levo informatikahoz semmit sem erto, word-ot hasznalni is alig tudo konzervativ nyelveszek irnak. Csak sajnalni tudom oket.

[ GK / LKA Team ]
[ (GMail-rol postazva)
[ ICQ: 314200579
[ SCH room #609
[ IRCnet: #lka
:
[ http://gk.lka.hu

Kedves érdekes karakterek! Ave!

Azért az még a legvadabb álmainkban sem merült fel, hogy létezik a világon akkora köcsög, aki az emailjei aláírásába egy rakás felesleges információ mellé még a Schönherzes szobaszámát is berakja. Elképesztő. Aztán ott van a weboldalad, ahol részletesen leírod, milyen videókártya van a gépedben. Meg hadd idézzük már az éppen aktuális nap viccét erről a magazinról, amit főszerkesztesz. Asszongya hogy:

Ketten találkoznak a másvilágon, unalmukban belszélgetnek.
-Te hogy kerültél ide?
-Megfagytam. És te?
-Kirándulni voltam, amikor felhívott egy névtelen telefonáló, hogy a feleségem megcsal. Lélekszakadva rohantam haza, és amikor kiderült, hogy az egész csak blöff volt, hogy senki sincs a házban a feleségemen és rajtam kívül, a boldogságtól infarktust kaptam.
-Látod, ha benéztél volna a hűtőbe is, most mindketten élnénk!

Ha már így megnevettettél minket, meg ennyi érdekességet közöltél velünk, mi is megosztunk veled valamit, ami számodra még hasznos lehet: a nők pinája a lábuk között helyezkedik el. Finom, meleg és rózsaszín.

Üdv,
Matula

Kedves Matula!

Sajnos egy keresztapaság miatt részt kellett vennem egy alapfokú hittan tanfolyamon, és ott tanultam, hogy a Bibliában minden információ, utasítás benne van, ami a sikeres, boldog, üdvösségre méltó élethez szükséges, mást nem is kell olvasni.
Szerintem a Matula meg a South Park állandó fogyasztása is hasonló funkciót tölthetne be az emberiség történetében, mindenről informáltok, ami terndi, ratyi, stb. Egy dolog van, amire nem kaptam választ a legutóbbi számból sem, szánalmas-e a qrva írásmód használata a kurva szavunk estében? A droid szerintem nem égő, már 1984 óta használom, már akkor ilyen nyelvújító tevékenységet folytattam. Ti még ez idő tájt vörös nyakkendőben magoltátok Lenint a budai elit komcsi káder- és bibsigyerekeknek fenntartott iskolákban. Nem értem mit erőltetitek a nyálas brit popot. Minden idők legjobb lemeze a Never Mind The Bollocks Here's The Sex Pistols. Az isteni mestermű után már különféle nevetséges zenéket pontozni csupa időpazarlás.

Azért így tovább, még lehettek Új Biblia.

Köszönettel:

Iván

(igen, a szüleim pedáloztak a múlt rendszerben a névválasztással, csak hogy egy fikázáson már ne kelljen gondolkodni)

Kedves Iván!

Te mocskos köcsög, anyádék biztos azért adtak neked ilyen kommunista nevet, hogy apád üzemvezető lehessen Ózdon! A kurva szavunk általad propagált írásmódja nemcsak szánalmas, de egyszerűen stílustalan szarság is. Mondjuk egy olyan arctól, aki azzal példálózik, hogy mi volt 1984-ben, ez nem is nagyon meglepő.

Üdv,
Matula

Kezdtek fáradni, egyre gyengébbek a cikkek.

"... magáévá tette ezt a fordulatot, és cseppet sem zavarja őket, hogy így valójában Szupermen és Galamb szócsövévé válnak. Rosszul teszik."

"Ilyet csak az emberkék írnak egymásnak."

Emberkék? Miért nem szájbabaszott köcsögök? Azt érteném.
Ti is csak szánalmas szócsövek vagytok. Ha érted mire gondolok?

Kedves gondolok!

Ha jól értjük a leveledet, te az egyenes beszéd híve vagy, így nem kell felesleges köröket futnunk, hanem csak annyit írunk, hogy egy faszlengető muzsikba több értelem szorult, mint beléd, te szájbabaszott köcsög. Az iróniát meg keresd ki a szótárból.

Üdv,
Matula










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum