1995-2006, 11. évf. #036 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - A Matula megoldotta a cigánykérdést >>> 2006-tól nem munkára épül a társadalom >>> Betanított barátnők az unalom ellen >>> Rákkeltő a Massive Attack

A MATULA MEGOLDOTTA A CIGÁNYKÉRDÉST

BUDAPEST (2005 szeptember 7.) - A magyar társadalom egyik legégetõbb problémáját sikerült megoldania a fiatalos stílusáról és pozitív hangvételérõl közismert weboldalnak, a Matula Magazinnak. A honlapot mûködtetõ fiatalemberek a budapesti "Kicsi" eszpresszóban tartott sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy sikerült megtalálniuk a választ a cigánykérdésre.

A Matula munkatársai a sajtó megjelent képviselõinek elmondták, a cigánykérdés megoldása közel négy éves kutatói munka eredménye, mely során a probléma valamennyi aspektusát megvizsgálták. A honlap szerkesztõi szerint válaszuk a kérdésre adható legjobb válasz. A sajtótájékoztatón különös közjáték zajlott le, amikor egy "Tibi" vagy "Tibor" nevû fiatalember zavaros kiáltványt olvasott fel arról, hogy a nõi cigánykérdést hogyan kellene szerinte megoldani.

2006-TÓL NEM MUNKÁRA ÉPÜL A TÁRSADALOM

NEW YORK (2005. szeptember 3.) - 2006 január elsejétõl megváltozik a világ, amennyiben az ENSZ valamennyi tagországa aláírja azt az "Új Társadalmi Szerzõdés" névre hallgató dokumentumot, amelyet a héten terjesztett a szervezet plenáris ülése elé a Biztonsági Tanács. A dokumentum célja az évezredek óta fennálló társadalmi rend alapvetõ megváltoztatása, elsõsorban az emberi létet alapvetõen meghatározó "munka" megszüntetésével.

Az Új Társadalmi Szerzõdés kimondja, elég volt abból, hogy a föld lakosságának 99,9 százaléka állati sorban kénytelen tengõdni amiatt, hogy gyakorlatilag egész élete a "munka" körül forog. Amelyik ENSZ tagországban ratifikálják a dokumentumot, ott valamennyi állampolgár 18. Életéve betöltésekor eldöntheti, hogy mivel szeretne hátralévõ életében foglalkozni. A "munka" természetesen tilos lesz, viszont a fiatalok olyan változatos tevékenységeknek szentelhetik majd az életüket, mint a kirándulás, a zenélés vagy éppen a barkácsolás.

BETANÍTOTT BARÁTNÕK SVÉDORSZGBAN

STOCKHOLM (2005. szeptember 11.) - Újabb meglepetéssel állt elõ a progresszivitásáról ismert svéd jóléti rendszer. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Ingemark Fosberg szociális miniszter bejelentette, a svéd férfiak életkedvét növelendõ ezentúl az ország kormánya biztosít számukra olyan barátnõket, akiket nem kell minden hülyeségre megtanítani.

Az új rendszer legfontosabb eleme a Központi Barátnõ Elosztó Vállalat, amely malmöi központjából látja majd el perszonalizált barátnõkkel a svéd férfiakat. Ha például egy svéd férfit a rockzene és a sífutás érdekel, úgy igényelhet egy olyan barátnõt, akinek már nem kell elmagyarázni, hogy ki volt Eddi Cochran, vagy Maurillio de Zolt. Fosberg elmondta, a svéd kormány reményei szerint az intézkedéscsomag eredményeként hamarosan csökken az országban az alkoholizmus és a családon belüli erõszak.

RÁKKELTÕ A MASSIVE ATTACK

BRISTOL (2005. szeptember 16.) - Brit tudósok szerint rákkeltõ hatása van a Massive Attack nevû együttes zenéjének. Mint a tudóscsoport vezetõje, Richard J. Crest elmondta, a bristoli illetõségû Massive Attack lemezei olyan mechanizmusokat indítanak be a hallgató szervezetében, amelyek a szövetek rákos burjánzását segítik elõ.

"Ha végighallgatjuk a Massive Attack bármelyik lemezét, olyan, mintha elszívnánk egy doboz cigarettát" - állítja Crest, aki szerint rövidesen speciális szûrõprogramok keretében vizsgálják majd meg az együttes több tízezer fõre tehetõ rajongótáborát az Egyesült Királyságban. A tudóscsoport egyébként pénteken nyílt levelet tett közzé három brit napilapban is, és ezekben a Massive Attack lemezeinek haladék nélküli bezúzását kérik Tony Blair miniszterelnöktõl.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum