1995-2006, 11. évf. #035 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Grétsy: nincs szó Geszti Péterre >>> Kulcsár Attila pénzeli az iraki háborút >>> Pókfocira hívta ki az MSZP a Fideszt >>> Fiatalmentes BKV-t szeretne az oktatási tárca

GRÉTSY: NINCS SZÓ GESZTI PÉTERRE

BUDAPEST (2005. augusztus 22.) - A magyar nyelv jelenlegi állása szerint a tudomány nem ismer olyan szót, amellyel akkurátusan le lehetne írni Geszti Pétert, hangzott el a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvészeti Bizottsága Geciügyi Albizottságának hétfői sajtótájékoztatóján. Az albizottságot vezető népszerű nyelvtudor, Dr. Grétsy László elmondta, a testület nem tudott olyan szót találni, amely tömören és egyértelműen kifejezné, hogy Geszti Péter egy micsoda.

"Az volt az alapfelvetésünk, hogy a fasz elég lesz, ám hamar rájöttünk, hogy ezzel még az igazság feléig sem jutottunk el" - mondta el a média összesereglett képviselőinek Grétsy. "Személyes kudarcomként éltem meg ezt a projektet, hiszen olyan figurákra is viszonylag gyorsan szoktam megfelelő kifejezést találni, mint Müller Péter Sziámi, Hajdú Péter vagy Lendvai Ildikó. Geszti azonban kifogott rajtam. Bízom viszont abban, hogy az évek múlásával a magyar nyelv képes lesz reagálni a XXI század kihívásaira, és még egy ilyen utolsó köcsögöt is képes lesz egy hajszálpontos szóval meghatározni".

KULCSÁR ATTILA PÉNZELI AZ IRAKI HÁBORÚT

NEW YORK (2005. augusztus 13.) - Egy ENSZ-főtisztviselő által kiszivárogtatott jelentés szerint Kulcsár Attila, a brókerügy gyanúsítottja az általa elsikkasztott pénzt az amerikai hadsereg iraki missziójába fektette. George W. Bush személyes megbízottja 2003. januárjában többször is találkozott Kulcsárral, aki zsákokban adta át neki a pénzt. Az amerikai elnök állítólag személyesen járt közbe a magyar ügyészségnél, hogy kezeljék lazán az ügyet, legalább addig, amíg sikerül elfogadni az új alkotmányt a közel-keleti országban.

PÓKFOCIRA HÍVTA KI AZ MSZP A FIDESZT

BUDAPEST (2005. augusztus 16.) - "Úgy szövi a politikai hazugságok hálóját a Fidesz, mint egy gonosz pók. De ha ez kell, mi lemegyünk a szintjükre" - jelentette ki Török Ferenc, az MSZP képviselője. A párt képviselője azt is jelezte, hogy hajlandóak lennének pókfociban megküzdene riválisaikkal, akár megyei szinten is. "A győztes csapat vinné a megyei listás szavazatokat" - ismertette a játék tétjét Török. A Fidesz sajtóosztályán jelezték, hogy hivatalos megkeresés hozzájuk még nem érkezett, így nem tudnak érdemben nyilatkozni a kihívásról.

FIATALMENTES BKV-T SZERETNE AZ OKTATÁSI TÁRCA

BUDAPEST (2005 augusztus 10.) - A budapesti tömegközlekedés totális fiataltalanítását szeretné elérni az Oktatási Minisztérium (OM), áll abban a szupertitkos feljegyzésben, amelyhez rendkívüli veszélyeknek is fittyet hányva jutott hozzá a Matula Magazin.

A dokumentum szerint a buszok, villamosok és trolik bizonyíthatóan rossz hatással vannak a fejlôdésben lévô elmékre. "Ha egy fiatal felszáll egy budapesti villamosra, mit lát ott? Sikertelen, csúnya és szegény embereket. Tragikus lenne, ha a látvány arra késztetné, hogy maga is idomuljon ezekhez a deklasszálódott elemekhez". Megoldásként az OM névtelen munkatársa a gyaloglást, a pechesebb fiatalok számára pedig a tolókocsiban gurulást javasolja.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum