1995-2006, 11. évf. #035 

olvasói levelek
"Haverom meg én is írtunk hasonló újságot"

Matula Magazin - Nyár végi uborkaszezon, ha már így tűzött a nap egész augusztusban, nyilván az olvasóink sem a monitor előtt gubbasztottak. Illetve az elkötelezett rajongók azért inkább otthon maradtak, ezért kaptunk csak benyaló leveleket.

Na csá!

Élvezettel olvastam az olaszos cikket, merthogy én is utálom a kibaszott olaszokat. Hát az mind kutya, meg dingó, ráadásul szerintem cigányok. Írok is egy felháborodott faxot az ertéelnek, hogy a lófejű, nyálasgeci, ál-akcentusos Giannit külgyék haza, ha lehet dobozban, lábbal előre.
Auslander aus!
A volt barátnőmet is egy olasz dugta meg, a riherongyot, azt is Gianninak hívták, mármint az olaszt, aki megdugta, 63 éves volt(az olasz), épp ezért nem küldtem rá a cigány-ukrán haverjaimat, meg ne dögöljön nekem a nagy verésbe.
Szóval eddig is szerettelek titeket, de az olasz leszólás után ti vagytok a netovább.
(A szlovákokat sem szeretem, róluk is lehetne valami.)
Üdv, zépé

Ui.: Szlovák, tudomásom szerint, nem dugta meg a volt barátnőmet.

Kedves zépé!

Belegondolni is szörnyű, mi olyat csinálhatott meg az a 65 éves olasz a barátnőddel, amit te soha nem voltál képes neki megadni. Például beültette a Ferrarijába, és elvitte egy normális étterembe. Meg vett neki valami cuki kis bőrtáskát. Meg Gucci napszemüveget. Aztán eladta egy téligumi-szettért egy száznegyven kilós, Mikulas keresztnevű szlovák maffiózónak.

Üdv,
Matula

Kedves Matula Magazin!

Majdnem minden szamban van az olvasoi levelek kozott olyan, amelyikbol kiderul, hogy a level iroja egeszen az elozo szamig borzasztoan szerette a Matula Magazint, azonban egy bizonyos cikk a gazdagokrol/szegenyekrol/zsidokrol/keresztenyekrol/arabokrol/videki dj-krol stb borzasztoan felhaboritotta. Ezek eleg viccesek tudnak lenni. Csak egy eszrevetel.

Udvozlettel:
Dolmio

Kedves Dolmio!

Te, figyeljél, a Matula Magazin olvasóira kizárólag a Matula Magazin munkatársai szólhatnak be, előírásaink szerint az olvasók egymással kötelesek úriember módjára viselkedni. Semmi szükségünk nincs arra, hogy mint az egymással összevesző szánhúzó kutyák a közös munka helyett egymást tépkedjétek foggal és körömmel.
Tudod te egyáltalán, hogy mit csinálnak az eszkimók, amikor a szánjuk elé kötött fenevadak elkezdik egymást marni? Előveszik a kisbaltát, legyilkolják a főkolompost és a húsát odadobják a többi dögnek.

Üdv,
Matula

Figyelj Márton,

tényezőnek lenni sirály. Merthogy gazdagnak lenni zsír. (Mint tudjuk:-) Nézd csak meg az Anettkát meg a Havas Henriket, hogy csak a legfényesebben lángoló csillagokat említsem.
Szóval te csak ne vedd el ettől senki kedvét, mert az lesz a vége, hogy jól lebüdösbunkóznak mint engem, mikor széles nyilvánosság előtt azt találtam mondani, hogy aki nem képes megérteni a kerékpár működését, annak nem célszerű felsőoktatási intézménybe jelentkezni.

csiga papa

Kedves csiga papa!

A Matula Magazin egyetlen szerzője sem érti annál jobban a kerékpár működését (amit egyébként is inkább biciklinek, sőt, bringának hívunk magunk közt) annál, hogy fel kell rá ülni, oszt tekerni.

Üdv,
Matula

Kedves Matula!

Elég ritkán röhögök hangosan internetezés közben, de ez magazinjuk olvasása közben bizony igen gyakran megesik. Mekkora nagy királyság az "érinthetetlen" tabuknak így nekimenni, a konvenciókat kigúnyolni és minden szent dolgot a sárba taposni!
Középiskolás koromban haverom meg én is írtunk hasonló újságot, de vallottuk, hogy mindez trágárság nélkül is megoldható. Hiba volt. Az újságunk gyerekes szárnypróbálgatás, a Matula meg zseniális.
Mire akartam kilyukadni?
Mindegy.

További sok sikert kíván újdonsült törzsolvasójuk:

Hazaáruló Zsidóbérenc
nem is, inkább:
Talpnyaló Besúgógeci

Kedves Besúgógeci!

Azért ne emészd magad, biztos nem volt olyan rossz az a középiskolás újság. Meg hát így legalább valami kicsit jó is történt az életedben.

Üdv,
Matula

kumusta!

olvasva a lapot az jutott eszembe, hogy mér nincs női szerzőtárs?
fantasztikus lenne pl egy machomediás szopnék polós szilikoncicis baba, aki jól megírná, hogy kivel mit és mennyiszer... vagy ilyesmik:-)

szóval?? szerezzetek már valakit!!

v.f.

Kedves v.f.!

Izé. Kumusta!
Hát ja, az jó lenne :-( De nincs :-(((((((((((((

Üdv
Matula

Enberek!

Valahogy elkerulte a figyelmeteket ez a gyalázat, ami tényleg annyira vérlázitó, hogy csak ebben az ujságban értékelheto megfelelően.

Írtam egy kis cikket, ha úgy gondoljátok, nyomjátok le.

Haljatok meg, bloggerek

Azt nagyjából tudja minden balfasz, akinek az Úristen néhány dekagramm észet legalább csöpögtetett a rusnya koponyájába, hogy Magyarországon csak a szerencsétlen, lúzer köcsögök bloggolnak. (Na jó, egy-két kivétel van, de azok meg úgyis tudják magukról.)
Most nem vesszük végig, hogy a fűzfapoéták és az ifjú Wertherek eme bánatos pékfaszra való truppja milyen merényleteket követ el nap mint nap, pedig tényleg volnának bicskanyitogató példák százszám, viszont nézzük már meg, hogyan fekszik bele néhány kitüntetetten szerencsétlen a szenilis posztkomcsi sajtó sárgarépaszagú okádékába!
Azért az már milyen, hogy amíg a távoli, napfényes Ámerikában a blogmozgalom rendesen odabaszott az unalmas, tunya, elbutult mainstream sajtónak, addig itt, ahol egyébként is negyvenszer unalmasabb, tunyább és butább a sajtó, dörgölőznek a köcsögök, meg az onnét - a hagyományos sajtóból - kikontraszelektálodott utolsó tehetségtelenek is trendformálók tudnak lenni. Mást ne mondjunk, már ősbloggerenek számít (és nem neandervölgyi külseje miatt) a Népszava publicistája, a Matulát följelentgető pufajkás Andrassew Iván. Mi a faszt várjunk ezektől, bazmeg?
Hát azt, hogy farokcsóválva örülnek, ha egy víziló seggbekúrja őket, miközben békésen rágcsál egy teniszlabdát.
A tárgyra, de rögtön: nagy magyar blogversenyt hirdetett a HVG. Ki más hirdetett volna? Az az újság, amit exkomcsi osztályvezetők lapozgatnak félálomban, egy szép Koncz Zsuzsa-lemez hallgatása közben, mielőtt ráverik a megsárgult Szűcs Judit-poszterre.
A HVG tíz éve hiába küzd, hogy összehozzon egy legalább tíz embert érdeklő website-ot. Persze, hogy küzd, amikor az újság szerkesztői az első pillanattól irtóztak és irtóznak ma is ettől az interenetizé buziságtól.
Ez a HVG kurvára trendi lett és faszául megelőzte a kibaszott korát, amikor blogversenyt hirdetett, és a sok kis buzi meg ahelyett, hogy felháborodott volna, hogy mi faszt akar az ő nyakukra csimpaszkodni ez a büdös állat, még örült is. (Hogyne örült volna. Amennyi eszük ezeknek van, örülnének annak is, ha lehugyozná őket Acél Endre.) Sikerült beültetni a zsűribe akkora hülyéket, mint az internetet a TV2-ből ismerő picsamacsó Babarczy Eszter, az ópiátfüggőségéből csak papíron kigyógyult, mindenhez mindig értő zugrádiós Pálinkás Szűcs Róbert, aki majdnem annyira akar megmondóember lenni, mint Erdélyi Szupermen, csak ő még butább, a HVG.hu világverő szerkesztőségéből két vezérfaszt, a Schönherzes lúzer geek mintapéldány Mr. A-t meg ilyeneket (szegény Hammer Ferit vagy nagyon megszívatták vagy még most sem tudja, mibe keveredett, vagy a kettő egyszerre). Hát a végeredmény, barátaim, az aztán beszédesebb tíz oldal gyalázkodásnál. Kihozták győztesnek a FNYRZKNY nevű mittudoménmicsodát, fotoblogot, nyilván azért, mert abban legalább senki nem írt egetverő baromságokat, és azt gondolták, hogy így megússzák.
A közönség megválasztotta a szánalmas.hu-t, ami meg valami félreértés lehet, mert ez nem blog, baze, hanem valami linkküldözgetős izé, itt még senki soha le nem írt egy érvényes mondatot, itt ilyen Funpic- és HIX Móka-színvonalú dolgok vannak belinkelgetve, vicces képek, meztelen nők, oszt kész. Gimnazisták elröhögcsélnek rajta. Hanem a legbüntetőbb, bakker: tematikus kategóriában az E-médiát bírták kihozni ezek a baromarcúak. Beleolvasott már bárki is ebbe a nettó szerencsétlenségbe? Amióta szegény Pósvári meghalt, ez a faszi, a Pollner, a Pécsi Feri a magyar internet díszhülyéje. Hát már az erős, hogy olyan ember oszt észt online médiában, aki tizenöt év alatt sem tudott összehozni egy olyan cikket, amiről bárki megjegyezhette volna a nevét. De még csak egy valamire való szerkesztőségben sem tudott megmaradni. Ezzel a kiherélt, áldoktrinér, ramaty stílussal talán csak a HVG-be férne be. Blogtevékenysége nagyjából kimerül abban, hogy azokat az amerikai szakszájtokat és utóokosokat fordítgatja, akiket/amelyeket egyébként körberöhög és leszar minden jobb ottani blogger.
A hírblog kategóriában győztes Hírbehozó meg kb. annyira hírblog, mint amennyire a Matula irodalmi folyóirat. Ebben az álhírblogban többniyre ezer éve megjelent híreket kommentálnak bénán és unalmasan, esetleg forrásmegjelölési hiányosságokon rágódnak. De itt még komoly saját információt senki sem látott. Basszameg. Persze, Drudge-reportozni sportszerűtlen volna, kábé annyira, mint a Népszabadságnak New York Times-ozni, de mégis, bakker, ez kurva kevés. A kevésnél is kevesebb. Magyar bloggerek, haljatok meg mind!

Kedves!

Most, hogy az istenben fogja nekünk bárki is elhinni, hogy nem mi írjuk magunknak az olvasói leveleket? Azért mi is gyanút fognánk, hogy írunk másfél év után egy blogos cikket, meg pont ebben a számban van egy cikke a Hammernek, és erre tessék, egy olvasói levél ami több teret követel a blogok gyalázásának, és pont a Hammer van benne kizárólag pozitívan megemlítve.
Gyakorlatilag csak abban bízhatunk, hogy az olvasóink azért képesek felismerni, hogy mi ennél a levélnél reggel hatkor az ágyból kiugrasztva, fejen állva és bekötött szemmel is bármikor jobbat írunk.

Üdv,
Matula










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum