1995-2006, 11. évf. #034 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Bárdos András barátja lesz az új miniszterelnök... Szétrepedve találták meg az álompárt... Dioxinnal mérgezték meg Bácsfi Dianát... Nevetséges cigányok a tévében vasárnap esténként... Emberhúst talált az ÁNTSZ... Lépcsős volt a lepcses.

BÁRDOS ANDRÁS BARÁTJA LESZ A MINISZTERELNÖK 2006-BAN

BUDAPEST (2005. július 20.) - A 2006-os országgyűlési választások után Magyarország miniszterelnöke egészen biztosan Bárdos András barátja lesz, állapodtak meg szerdai egyeztetésükön a parlamenti pártok. Mint ismeretes, a Tv2 népszerű műsorvezetője puszipajtási viszonyban van Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, és a jelek szerint ezzel a felállással valamennyi politikai erő elégedett.

"A szocialista párt szerint nincs arra szükség, hogy más nyalja más seggét a 2006-os választások után" - nyilatkozta a sajtó megjelent képviselőinek a négypárti egyeztetés után Szekeres Imre, akinek valamilyen pozíciója van az MSZP-ben. Rogán Antal, aki a Fideszben valaki, ugyanakkor kijelentette "Viktor már unja az egészet, és Bárdos tényleg olyan jól nyal segget, hogy már neki is álltunk keresni a baráti körében egy, a polgári értékeket hitelesen képviselni tudó személyt". Kuncze Gábor az SZDSZ, és Dávid Ibolya az MDF elnöke szerint "ja, ja, nyalás".

SZÉTREPEDVE TALÁLTÁK MEG AZ ÁLOMPÁRT

BUDAPEST (2005. július 31.) - Holtan találták otthonukban Liptai Claudiát és Gesztesi Károlyt, a népszerű pár halálát a hivatalos közlés szerint belső vérzés okozhatta. A két színész otthonát lezárta a rendőrség, de bizalmas forrásból úgy tudjuk, szörnyű látvány fogadta a nyomozókat. A falakat belső szervek és vagy másfél mázsa ételmaradék lepte el, a halál okát feltehetően egy túl nagyra sikerült vacsora okozhatta. Az életvidám színészpár ismert volt nagyétkűségéről, mióta együtt éltek húsz-harminc kilót szedtek magukra Schobert Norbi legnagyobb bánatára.

DIOXINNAL MÉRGEZTÉK MEG BÁCSFI DIANÁT

BUDAPEST (2005 július 8.) - Ugyanazzal a méreggel, feltehetően dioxinnal mérgezték meg a magyar szélsőjobboldal rút kiskacsáját Bácsfi Dianát, mint Viktor Juscsenkó ukrán elnököt. A szálasista költőlány arcának elváltozására már többen felfigyeltek, de mivel politikai támogatottsága nem volt, nem kerülhetett olyan jó kezekbe, mint Juscsenkó egy bécsi klinikán. A mérgezés indítékát még vizsgálják, a rendőrség feltételezése szerint nem a szélsőjobboldal marakodik a Bácsfi Diána jelentette 0,03 százalékos támogatottság megszerzésén, hanem külföldi titkosszolgálatok állhatnak a merénylet mögött.

NEVETSÉGES CIGÁNYOK A TÉVÉBEN VASÁRNAP ESTÉNKÉNT

BUDAPEST (2005. július 29) - 2005 szeptember elsejétől kezdve vasárnap esténként legalább az egyik földi sugárzású, kereskedelmi tévécsatorna köteles lesz a magyarországi cigányokat kedvesen kinevető műsorszámot sugározni, döntött tegnapi ülésén az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT). Ladvánszky György, az ORTT MSZP által delegált tagja a Matula Magazin kérdésére a döntés előzményeként a Napló nagysikerű, a cigányokat szeretnivaló, ám buta balekoknak beállító riportjait jelölte meg.

"Az ORTT-ben teljes volt arról az egyetértés, hogy az ország lakosságának joga van vasárnap esténként felhőtlenül szórakozni, és ehhez ideálisnak tűnnek a cigányokkal viccelődő műsorok. A legjobbak azok, amikor mondjuk egy cigány azt hiszi, hogy megnyerte a lottóötöst, de később kiderül, hogy mégsem, vagy amikor egy komplett cigány família a spórolt pénzéből elutazik Egyiptomba, és ott mindenféle mulatságos kalandba keveredik" - mondta Ladvánszky. Az ORTT döntése értelmében a vasárnap esti műsorszám főszereplője nem lehet majd Győzike, mivel "sajnos róla sokan már nem is tudják, hogy kicsoda-micsoda".

EMBERHÚST TALÁLT AZ ÁNTSZ

MOGYORÓD (2005. Július 30.) - Egy mogyoródi közértben emberhúst próbáltak rátukmálni a német vásárlókra a Forma-1-es futam idején. A "szürke mangalica" néven árult húskészítmény eredetét az ÁNTSZ munkatársai leplezték le. A boltos feltehetően a közeli kórház halottasházából jutott hozzá a gyanús állagú termékhez, amelyet a boncmester itallal történő megvesztegetésével szerzett be. "Szerencsére a hús friss volt, megfelelően hűtötték, így fogyasztása az egészségre nem veszélyes. Ugyanakkor vizsgálatot kezdeményeztünk az ügyben" - áll az ÁNTSZ közleményében.

LÉPCSŐS VOLT AZ A LEPCSES

BUDAPEST (2005. Jólius 4.) - Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője és a honvédelmi bizottság tagja elégtételt vár Szijjártó Péter fideszes politikustól, mert szerinte a következőket mondta neki a parlament folyosóján: "Fogd be azt a lepcses pofádat!" Szijjártó ugyanakkor állítja, hogy nincs miért bocsánatot kérnie. "Annyit mondtam, hogy 'fogd be a lépcsőn a pofádat' - mivel éppen egy iskolás csoportnak tartottak tárlatvezetést, és a képviselőasszony igen nagy hangon telefonált, megzavarva a pedagógus munkáját. Sajnálom, hogy a képviselőasszonynak nem csak a modora, hanem a hallása is rossz."










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum