1995-2006, 11. évf. #002 

hazád
Lika lett a Fidesznek

Magyari Péter - Valami odaveszett. Erre haladtunk, nem tagadhatjuk le még önmagunk elõtt sem.

"S lettél magzatod miatt magzatod hamvvedre!"

Hogy megjósolta a félszemû próféta! (Kölcsey Ferenc nevû költõ, gondolkodó és látnok magyar, /1790 - 1838/, azoknak, akik már az új, való világ (inter)náció tagjaként élnek a Kárpát-medencében. Hangsúlyozom, hogy határon innen és sajnos túl.)

Elhittük, elhitették velünk, hogy a felelõs közéletnek van egy ostora. Egy kemény legénye. Egy Fidesze. Egy férfi az elhisztisezõdött, elpopozódott, elbuzizódott közegben.

Tudtuk, a merániak ellen széllel szemben húgyozott szó Tiborc minden panasza. Mégis, reméltük titkon (ahogy remélt Tomori érsek Mohácsnál, Rákóczi Ónodon és Álmos Erdélyben), hogy nem falra hányt minden borsó. Még ha sárga is az a borsó. Sõt, narancssárga. De a miénk.

Lassan visszatér a Fidesz a régi anyaméhbe - a George Soros ösztöndíjába, a belügyminiszter lányát elszeretõ kollégiumi igazgató térdkalácsára, a "csuhásozó" ugatásba (vö. "brekegésbe" - amolyan amerikaiasan - meghurcoltan.) És ebben a méhben megfertõzõdik, elveszti férfi mivoltál, és maga is elnõiesedeik. "Lánnyá válik és sírni kezd" - ahogy írta Weöres Sándor, (egy másik magyar költõ).

Soroljam? Az Okostóni bûnbánóan visszavonul "túlságosan odamondtam, jaj, hol a szoknyám?". "Talán túl kemény voltam, önvizsgálat két évig?" Ugy-e emlékeznek, amikor Rogán Antal megrettent az új feladattól, és elkullogott VI. kerületi alapszervezetet építeni?! Szimpatikus igyekezete, néha frappáns kiszólásai ócska jópofizásba süllyedtek.

Hol van Kövér Laci? Megint nem találja a hajvágó-ollót? Legutóbb, oly hosszú hallgatás után egy igazi odamondásra készültünk. Põrén, legényesen - reméltük. De csalatkoztunk - sajnos. Feláll a parlamentben, ránéz az ügynökre. És azt mondja: Medgyessy Péter, olyan, mint Cicero! Azt talán nem mondja neki, hogy az üleped megnyalnám?!?!

Apropó, D-209. Emlékeznek a piros lapos akcióra? Amikor kiállítottuk a közéletbõl az ügynököket, a Montecuccolikat, a Wahlensteineket. Amikor az elcsalt választás után felmutattuk a városokban a piros lapot, rajtuk a Skarlát-Betûk égtek: D - 209. Mit mond legújabban a Fidesz? Hogy sárga lapot adhatunk majd a kormánynak az EU-választáskor. Jó, hogy nem õk jönnek szabadrúgással. Az ülepünkbe.

Igén, még örüljünk az EU-választásnak is!

Orbán Viktor szerint meg kell hallgatni a miniszterelnököt. Amikor végre az ügynök arcába dobják a krumplit, a tojást, és az igaz magyar szót, akkor Orbán Viktor azt mondja, hogy a miniszterelnököt meg kell hallgatni. Jó hogy nem ajánlja fel saját ülepét, hogy azon tombolja ki elferdült vonzalmait az egész Kommunista Párt.

Ismerik a Fidesz új kommunikációs tervét? Nem, bizony nem nem arról szól, hogy kiállunk és megmutatjuk egyszerûen, õszintén, egyenes derékkal, keményen és megmondjuk mit kell tenni. Nem. Ehelyett kommunikációs stratégia készült. Amiben a Fidesz agresszív arca a miskolci puhány, Répássy Róbert lesz. Az õ löttyedt tekintete fog tûzbe hozni bárkit is? De ennél is szörnyûbbet hallhattunk. Orbán Viktor ezentúl nem elég. Kapott egy nõi alteregót. Orbán Viktorból politikai nõt operáltak, amikor Sunyovszky Szilviát nevezték ki kommunikációs arcának! Hermafrodita politika.

A politikai természet megtermékenyítõje végzetesen köcsöggé válik. Igen, köcsöggé. Egyszer le kellett írni. Mert "én e tényben a nemzet halálát látom; s mert ezt látom, kötelességemnek tartom megtörni hallgatásomat; nem a végett, hogy vitatkozzam, hanem, hogy Isten, a Haza, s az utókor nevében esdekelve felszólítsalak: Nézz körül(.)" (Kossuth Lajos híres Cassandra-levele).

Üleppé, vagy ha jobban tetszik nõi szervvé vált a Fidesz, hiába reméltünk. Magunkra hagytak, egy újabb politikai vulvával, amibe külföldrõl fröcsögnek mérgezett magot. Így sosem lesz újra férfi a magyar. Kilyukadt a polgári erõ.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum