1995-2006, 11. évf. #032 

hazád
Anyázzatok Magyarországért!

Homoki-Szabó Attila - A fasz kivan a nyavalygástól! Az örökös sirámoktól, hogy megosztott meg árok meg konszenzus meg optimum meg minimum. A negédes locsogástól. Akkor döntöttem el, hogy írok, amikor már Berecz János állt a mozgalom élére, aki a Népszabadságban veri a nyálát, hogy nagykoalíció kell, megegyezés kell. Komcsik, húzzatok haza! Elég a nyáltengerből, ami körbefolyja az országot. Elég Lendvai Ildikó és Dávid Ibolya tréfásnak szánt kioktatásaiból. Mi az hogy az SZDSZ besértődik arra a szóra, hogy duma, és aztán a Fidesz enged neki? Hol van a virtus? Megyünk vissza a Hazafias Népfrontba?

Én egy olyan országról álmodom, ahol szórakoztató a politika. Ahol nem sértődött anyámasszonykatonák tesznek ütődött megjegyzéseket egymásra, hanem kemény emberek megküzdenek. Ahol végre ki lehet mondani a parlamentben, hogy szopd le a faszomat, te geci! Láttátok, hogy mennyien mentek el szavazni az utóbbi időben? Kurva kevesen. Mert unalmas az egész. Egyetlen megoldás van: a kőkemény küzdelem. Még most szólok, mert kampány készülődik. Miért volt szar a Fradi-Debrecen? Mert nem küzdöttek a csapatok. Az egész magyar politika null-nullra játszik. A sztárok is csak akkor érdekesek, ha bokszolnak. Kövér László és Horn Gyula legalább nem a Micimackóból idézett.

A parlamenti tudósítás elviselhetetlenül unalmas. A múlt hónapban ilyen belemenős kérdések voltak:

Kiszolgáltatott szolgáltatók, azaz minek a lámpás, ha vak vezet világtalant a szaktárcánál?
Mi ez már? Kit érdekel ez így? Miért nem lehet azt mondani, hogy "Vaksi köcsögök, észre se vennétek, ha kinyomnám a szemeteket?"

Gyurcsány Ferenc a mesebeli "okos lány", avagy a miniszterelnök hozott is, meg nem is?
Komolyan itt tartunk? Erre kellene beindulnom és dühösen a miniszterelnök szája elé tenni a mosatlan faszomat, hogy a képernyőn keresztül is rosszul legyen a szagától?

Lendületesen döcög a négyes metró építése - avagy mi az oka annak, hogy az Európai Beruházási Bank vonakodik a beruházáshoz szükséges 225 milliárd forintos kölcsön megadásától?
A nyelved döcög, édesapám. Mondd inkább azt, hogy "Egy kanyit nem kaptok a kibaszott vakondtúrásotokhoz, olyan bénák vagytok!"

Miért hagyta magára az FVM a mezőgazdasági érdekelteket a közcélú vízgazdálkodási feladatok finanszírozásában?
Jól gondoljátok, ez MDF-es kérdés. Ti beszarnátok tőle?

A felelős szocialista kormányzás csapdái, avagy mi lesz veled magyar baromfiipar?
Nem lenne találóbb azt üvölteni, hogy "Csirkefogók"?

A szójátékok a legidegesítőbbek, az ilyenekért megérdemelnék, hogy Románia elfoglalja Magyarországot 2006-ban.

Ugye, nem teszik lóvá a Nemzeti Lovas Programot?

Holtvágányon a MÁV!?

Kátyúban az ország, azaz a hantaméter már Zemplénben is kiverte a biztosítékot!

A gyapjas pilléknek már nagy a jólét Miniszter Úr? - ez csak azért jó, mert egy Gyapay nevű kérdezte.

Akit a mozdony füstje... agyon csapott, avagy nemzetközi tendereztetés 2005-ben magyar módra - tényleg csak az lehet politikus, aki annak idején az iskolaújság "Tanáraink születésnapja"-rovatát vezette?

Hogy álljon itt pozitív példa is, tessék, egy jó kis MDF-es beszólás: Még egyszer a bogyósgyümölcs termelő gazdák érdekében!

Történelmi árvíz lesz Klára! - lendületben a Gyurcsány-kormány, ki védi meg a Tiszántúlt?- bruhahaha

Egyszerű, megrázó történet - jujj!

Találós kérdések vagy politika? - és?

Még drágább az életed, avagy újabb szocialista gyógyszerár-emelés? - köszönjük Selmeczi Gabi, ez jó volt. A Bruce Willis jó arc, a kormány rossz arc, a Kalmopirin pedig százezer dollár.

Szanyi a kínai piacon - avagy megkötjük a sivatagot! - ez nem rossz, erre már felfigyelnék, de nincs semmi értelme.

Amíg nem tudják átélhető dühvel és izgalmasan alázni egymást, addig langyos fos marad a parlament. Meg kellene érteni végre, hogy a szappanoperák is azért durvulnak be az ötvenedik rész után, mert különben már nem nézné őket senki. A napközis humor oda vezet, hogy az MDF eperfagyit oszt a kendertüntetésen. Ebben az országban csak a gazdák képesek érvényesíteni az akaratukat.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum