1995-2006, 11. évf. #031 

olvasói levelek
"Édes leányom Király Linda hogyan lehet zsidó?"

Matula Magazin - Felháborodott pop-anyuka, mezei zsidók, legendás magyar punkegyüttes - ez a zsidózás mindenkit megmozgatott. A következő számigg inkáébb több pinás levelet kérnénk, mert ez már nagyon uncsi.

Tiszteltnek nem igazán mondható Cím!!!!
Ha,én Király Gabi nem vagyok zsídó,édes leányom Király Linda,hogyan lehet zsídó????
A zsidóságot anyai ágon öröklik,ha igazán jól tájékozott akar lenni!!! Aztán vannak felvett vallások is,talán arra is kellene egy kategoria??? Vagy a fél és negyed zsidókra is,nem?
Király Gabi

Kedves anyuka!

Az Ószövetségben világosan benne van, hogy aki nem tudja fejből a magyar himnuszt, az Z-S-I-D-Ó.

Üdv,
Matula

hello matula

most igy az elejen egy eletkep, ha nem erdekes leszarom, leirom... en jol szorakoztam rajta

szereny kis videki megyeszekhely egyetlen emlitesre melto helyen tortent az egesz. ulok es iszom a sorom, mikozben vihoraszasra leszek figyelmes. harom oltonyos aktataskas, jol fesult kozepkoru uriember ugy allja korul a szamitogepet mint ahogy a cigany gyerekek a falusi telehazban szoktak. egy aki a fo mokamester adja az instrukciokat, es a tobbi terdet csapkodva hahotazik. "jajj bazmeg, irjad be a ferit!!!" "hahahah, nem zsido bazmeg, nem ZSIDOOO!!!" "HAHAHAHA" "ird be a jozsit, hahahahaha ZSIDO BAZMEG, ZSIDOOO, HAHAHAHAHAHAHA" na itt kezdett derengeni. nah, is igazam lett.... az IZSDB-tol transzba estek. hihetetlen volt :D nem lennek meglepodve, ha varosunk onkormanyzatanak jeles munkasemberei lettek volna (ez ilyen fel hivatalos info... :D))))) /// ezt igy a helyzet magyarazata keppen irom, hogy a "szorakozo helyen" van egy szamitogep amin "VIP" emberek netezhetnek. nem mintha egy nagy dolog lenne.... na mind"///

vegulis ami miatt irok nektek, hogy a legutobbi kozepiskolas letes okossagotok, ez a szubkulturas iromany.... nem kritika, csak igy szerintem nem lehet le vetiteni az egesz orszagra. tekintve, hogy sok videki varosban a szubkulturakat, a "kocsmazos" , "fuves", "kocsmazos-fuves" valamint a "amfetaminos-videki-diszkos-buffalos-telepi-faszagyerek"-re lehet leszukiteni a 14-18 kozotti korosztalyban. ja meg azokra akik ezekbe nem tartoznak bele, de azok a streber antiszoc pocsok. illetve azok az anti szoc pocsok akik ezek kozt atjarkalnak.... vegyuk azt is figyelembe, hogy zenei retegzodest tekintve ebben a lofasz orszagban megiscsak Budapest jar elen.... a videkre evekkel kesobb er el minden, es az is ilyen balkani kocsmas szinten.... (lasd varosomban 2003-ban volt helyiszinten emlitesre melto DnB party, pedig 2003-ban a dnb mar reg gaz volt... errol ennyit....) innentol kezdve nem erdemel tovabbi magyarazatot az, hogy ez a szubkulturas dolog csak a pesti hulyegyerekekre vetitheto le igazan. (huh lehet ez a levetites hulye szo... talan inkabb nekik szolhat? bar faszsag... nem is nekik szol):D

udv
petike (videkrol)

Kedves petike!

Először is szeretnénk megköszöni, hogy felhívtad a figyelmünket arra, hogy már falun is van Internet. Ezentúl ezt figyelembe fogjuk venni cikkeink megírásakor.
Azt viszont őszintén mondjuk, hogy fél karunkat odaadtuk volna, ha ott lehettünk volna azon a 2003-as dnb partin. Van egy olyan érzésünk, hogy mind a zenei aláfestés, mind a közönség öltözéke, mind a vécében esetleg elkapott beszélgetés-foszlányok évekre elegendő anyagot szolgáltattak volna a Matulának.

Üdv,
Matula

Kedves Matula!

Tisztában vagyunk azzal, hogy nekünk, jamaikai és munkásosztálybeli punkzenéket hallgató, az eredeti értékeket követő, tradicionális (vagy inkább a közérthetőség kedvéért: anti-rasszista) skinheadeknek a súlya, a mai Magyarországon, a nácikkal szemben igen csekély. Ezért, bár az utóbbi időben egész jó publicitást kaptunk (index, Népszab., stb.), illetve egy-két zenekar is segít közvetíteni az üzenetünket, mégsem várhatjuk el, hogy a téves közértelmezéssel ellentétben - bár azt is tudjuk, hogy ti is tudjátok - az eredeti, még el nem torzult értelmezést használjátok...
De bassza meg, ha ezt is tudjátok, akkor azt is tudnotok kell, hogy mennyire lételemünk az öltözködés! Nehogy már a Fred Perry-t is el akarjátok venni tőlünk és ugyanúgy figyelnünk kelljen, hogy melyik éjszakaira szállunk, nehogy nácinak nézzenek minket, mint amikor Lonsdale-ben, meg bomberben feszítünk! Kösz!

Lőrinc _hippibasher_

Kedves _hippibasher_!

Tudod mi a közös minden kopaszban, függetlenül a sörözés közben kitárgyalt politikia ideológiáitoktól? Hogy egy kibaszott grammnyi humor sem szorult a húsos képetek mögé, de még az el nem torzult értelmezés szerint sem.

Üdv,
Matula

Menjetek a picsába, már csak azért is mert szar az adatbázisotok, nem jól írja ki, hogy mi a pálya, faszt se tudtok erről az egészről, szóval remélem beperelnek, és lecsuknak egy pár évre, és a börtön zuhagyzójában minden nap véresre basszák a seggeteket! Bár ahogy a jogot ismerem, tuti, hogy tovább fogjátok nyomatni ezt az eszement faszságot... Mind1, kapjatok be egy gecinagy vírust, ami szétbassza a szervereteket!!! Üdv: egy nem zsidó, aki nem szereti, ha buzerálják a zsidókat

Kedves nem zsidó!

Hát azért jónéhány zsidó van, aki kifejezetten szereti, ha buzerálják, ha érted mire gondolunk :-DDDDDDDDD Szerintünk az ő dolgukba inkább ne szólj bele :-DDDDDDDDDD Bár ahogy az első mondatodból most így kivesszük, azért tőled sem állhat messze egy kis seggbekuki :-DDDDDDDDDD

Üdv,
Matula

bazmeg az egyiken a frej, a másikon a győzike, a harmadikon meg a kékfény!!! ezen a ponton (hányingertől szédelegve) elkotródtam a gépig és elolvastam pár cikket a matulán. huhh, megnyugodtam hogy mégis vannak még értelmes lények kishazánkban és nemcsak szórakozásból (pénzért) hazug, (pénzért) igénytelen és ostobán közönséges, és hivatalból és/vagy poltikai nyomásra (pénzért) hazug műsorokat készítő mocskok.

ja és kocsis atyát a köztársasági elnöki székbe

wiz

Kedves wiz!

Elmész te a picsába, pontosan tudjuk, mekkora lúzerek vagyunk, amiért ingyen csináljuk ezt az egészet, nem muszáj olvasói levélben ezt fel is hánytorgatni. Vagy aggyá péézt.

Üdv,
Matula

Sziasztok, örülnék, ha megtennétek, hogy bejegyeztek a zsidók közé, mert ha vannak olyan emberek, akik ilyen adatbázist megjelentetnek, akkor én mégis inkább zsidó szeretnék lenni. Ha tervezitek a cigány adatbázist is, akkor kéretik engem a cigányok közé tenni. Ha lesz melegkereső, akkor cselekedjetek hasonlóképpen.

Iván
http://www.andrassew.hu

Kedves Iván!

Nono, csak lassan a testtel! Azért ez így egyszerre kicsit sok lenne a jóból, nem gondolod? Buzi, cigány és zsidó egyszerre? Hogy mindig könnyen találj kúrópajtást, te nyerd a Megasztárt és egyébként is tele legyél zsével? Hát már nem elég neked az a publicistai állás a Népszavánál, meg egy saját, külön bejáratú blog? Te kis szakállas, kapzsi kis feljelentő, aki vagy nekünk, esszük a szíved!

Üdv,
Matula

Kedves Matula,

nekem jó humorérzékem van, jókat szoktam röhögni Kocsis Atya szentbeszédein és a Kibaszott világ rovaton, de mindennek határa van.

Egyszer vicceltetek már Krisztus Királyságával, most egy halott szent emberrel. Nem lehetett volna ezt kihagyni?

Kösz.
Nagy Gizella

Kedves Gizella!

Krisztus Királyságával és Togo Diktatúrájával egyaránt azt csinálunk, amit akarunk. Értjük mi, hogy más hülyeségén szeretsz röhögni, a magadén meg nem, de hát szarunk bele. Mi vagyunk a Matula, nem? :-DDDDDDDDDDDDD

Üdv,
Matula

Mádl Ferenc egészen biztosan zsidó: a közszolgálati televízió egy zsinagógából közvetített egy zsidó istentiszteletet, amin Mádl úr is részt vett a fleségével együtt, fején azzal a kis zsidósapkával. Kérem Önt a hiba azonnali korrigálására.
Köszönöm.

Kedves!

Észrevetted, hogy ennek a Benedek pápának is ilyen "kis zsidósapka" van a fején? Igen: BIBSI!

Üdv,
Matula

Mélyen Tisztelt Uraim,

Deutch Tamás nem zsidó???
Na mi van T.infantilis társaság? Az ellenzék jeles alakja nem zsidó?? HAZUGSÁG.A T.úr igenis zsidó ,népének szégyene.Nem ártana egy kis objektivitás.Talán megkérdezték a T.urat származásáról? Javaslom továbbá ,hogy olvassák el Moldova György (Reif György ) Utolsó töltény c.könyvét.Meg fognak lepödni, hogy ki zsidó még,csak persze tagadni lehet,hiszen a 2001 népszámlálás alkalmával cca 1/5 -e a tényleges magyar zsidóságnak ,többek között az ilyen kellemes társaság,mint Önök T.Uraim miatt nem vallották be ,hogy zsidók.

Az persze lehet,hogy a mama nem zsidó,akkor persze a T.úr sem az.
Nem várok választ,de ha van a pucájukban vér,akkor lehet reagálni.

Arra is kiváncsi lennék,hogy milyen megfontolás késztette Önöket arre a remek ötletre.

Kiváncsian várom továbbá,,hogy a magyar közéletben ki:

Arab
Hindu
Buddhista
Cigány
stb ,a választék óriási,az Öbök fantáziája pedig = Dr Josef Gobbelsével.

Kivánom,hogy egyszer legyenek olyan helyzetben,hogy rászorújlanak egy zsidó segítségére,Remélem nem fogadják el.

Megkülönböztetett ,az Önöknek speciálisan kijáró tisztelettel:
Hajdu István (egy mezei zsidó)

Kedves István!

Először is hadd fejezzük ki csodálatunkat. Mi eddig csak városi zsidókat ismertünk, de ezek szerint ebből is van mezei, mint a pocokból. Mellékszál, de a legviccesebb az lenne, ha lenne kőszáli zsidó.
Van egy kedvenc mondásunk, ami a témába vág: ha egy zsidó okos, akkor nagyon okos, ha meg hülye, akkor nagyon hülye. Baszki, még szegény Deutsch Tomi nevét sem sikerült helyesen leírnod. Einstein forog a sírjában, Pistikém!

Üdv,
Matula

Te rohadék, antiszemita, nacionalista, neonáci, fasiszta, rasszista, seggfej!

Tudtad, hogy az antiszemitizmus, rasszizmus büntetendő dolog? Egyébként nem elég, hogy egy neonáci köcsög vagy, ráadásul még baromság is, ami az izsdb-n van (sokszor). Például Magyar Bálint miért volna zsidó? Hiszen tudnivaló, hogy az ősei Mohácsnál harcoltak. És nem ez az egyetlen hülyeség. Elég 500 aláírást gyűjteni, hogy bezárasassuk a site-ot. Márpedig sokkal több zsidó van Magyarországon...

Kedves!

Ja, tényleg több van, mint 500, mit gondolsz, mennyi van az adatbázisunkban? 16?

Üdv,
Matula

Kedves Szerkesztok!

Honlapokrol irok cikket. Felfednetek magatokat es azt, hogy kit celozok meg olvasokozonsegkent? Letezik az ujsag papir alapon is vagy csak interneten?

Udv,

Primecz Henriett

Kedves Henriett!

Nem fogod elhinni, de a megcélzott olvasóközönségünknek azokat a csajokat tekintjük, akik előtt legszívesebben jól felfednénk magunkat.

Üdv,
Matula

T.M.SZ.!

Teljesen helyén volt a középiskolai szubkultúrákról szóló írásotok. Egy valamit azért szerintem kifelejtettetek, vagy elbaszott egy gimibe jártatok, ha ilyen nem volt. A verseskötettel, világfájdalmas arccal fel-alá bóklászó, félig már a túlvilágon lévő Doorsimádó faszfejek bandája. Elvis volt a király, az igaz, de Jim Morrison, meg az isten, és minden seggfej kívülről tudta, hogy "Én vagyok a gyíkkirály és bármit megtehetek!" Kötelező darab volt a Morrison által írt verseskötet. Akinek a reakcióideje meghaladta a tíz másodpercet, az volt az igazán überfasza. Az atomkemény elszállt seggarcoknak mindenképpen kellett, hogy legyen egy-két harántirányú hámsérülés az alkarján, mert annyira szar ez az élet, hogy feszt meg akartak dögleni. Akkor csinálták volna hosszában, pengével, ahelyett, hogy anyu nászajándékba kapott ünnepi késkészletének megmaradt darabjával karistolták összevissza magukat. A leglepukkantabb kocsmákba illett járni, jó esetben még oda is könyvvel. Ezek voltak a legsúlyosabbak, akiket még akkor el kellett volna zárni. Ugyanez nőben volt az, aki csillogó szemmel nézte a kivénhedt hippi magyartanárt, és akkor lett csak igazán és lelke legmélyéig szerelmes belé, amikor az elmesélte, hogy a seregben nem merte eldobni a kézigránátot, mert olyan flesse volt tőle, hogy a kráterben valahol ő is elpusztul, a világ egységessége okán, majd elmorzsolt egy könnycseppet a szeme sarkában. Amúgy a felesége is egykori tanítványa, akit addig dugott, hogy lett belőle vagy négy gyerek, és kicsit nyűgösebb már úgy lázadozni a világ ellen, hogy azzal kell foglalkozni munka után, hogy Bandika át ne tolja a benzines fűnyírót a még járóképtelen Zsuzsika fején a kertben. Ezért úgy döntött, hogy egykor volt ifjúsága tüzét átülteti tanítványaiba, hogy majd ők vigyék tovább a szexuális és társadalmi felvilágosodás zászlját, de a csökkentagyú barmoknak nem sokat mondott, hogy "A világ kifordul sarkaiból és egymással össze nem illeszthető darabjaira hullik. Ezért a szabadság azt jelenti, hogy bármit megtehetsz, amit meg szabad tenned." Tehát jobb esetben bemagolták az ilyen frázisokat, és ezekkel kábították a két évfolyammal alattuk járó csajokat, sötétedés után a gáton. Az ilyen tagok voltak azok, akik azért kértek kólát a kocsmában, mert a sör kurva alja ital, a kommersz vodkáról nem is beszélve, majd kivették belőle a szívószálat, és a sarokban porrá tört algopirint szippantottak, olyan képet vágva hozzá, mintha legalább negyed kiló kokaint inhaláltak volna collos csővel. Volt még kinyúlt piros-fekete csíkos pulóver, ami szerintem Freddy Krügeres, de annak idején osztálytársnőm megsemmisítő pillantása, és egy fájdalmas nyögés kíséretében odavetett "Ez kurvára Kurt Cobain, te fasz!" mondata felnyitotta a szemem. Megvolt ennek is a bája, bár viszonylag rövid ideig élveztem a teljes megsemmisülés felé vezető nihiltudat nyújtotta felhőtlen szórakozás gyönyöreit. Ha eddig elolvastátok, akkor kapjátok be, mert ugyanilyen faszkalapok voltatok ti is, büdös halálvágyó neohippik!

Tisztelettel: VogonJeltz

Kedves VogonJeltz!

Majdnem jó.

Üdv,
Matula

Tisztelt Matula!
Rendszeres olvasójuk vagyok.
Egy kéréssel/kérdéssel fordulok önökhöz.
Újságuk nagyon sikeres, szerintem még jobban fel lehetne dobni, ha az olvasóknak lehetősége lenne valós idejű csevegésre.
Ezt mi tudnánk biztosítani, mindezt természetesen ingyen. A mi "szervezetünk" is teljesen non-profit, oldalunkon semmilyen reklám nem található, szóval semmi "hátsó szándékunk' nincsen.
Kérem, ha nem fogadják el ajánlatunkat, akkor is válaszoljanak.
Köszönettel:
Laza Bálint

Kedves Bálint

Ez az igazi neved, vagy ezeket a kurva spameket azért írod alá így, mert azt hiszed, majd egy ilyen névnek jobban felül valaki? Csak mert akkor nekünk itt ne lazázz :-DDDDDD

Üdv,
Matula

tisztelt matula!

aszonnyák a cikkben, hogy "Mondok valami igazán megdöbbentőt is: Budapesten nem lehet ehető hotdogot kapni." A kijelentést cáfolandón csekkolják le a Dob u-körút kereszteződéshez közeli hotdogost, emlékszik a bré a pontos címre, lényeg, hogy a Dob. utcának a körút és a Hársfa utca közötti igen rövid szakaszán található az ojjektum, a páratlan oldalon talán.

Töbfajta bajor kolbászt lehet kapni, meglehetősen méretesek, félbevágott óriáskiflibe szúrják bele őket, nem olcsó, 500 HUF egy db, de jobban jól lehet vele lakni, mint mondjuk egy sima mezei konzervhotdogal, és az ember egészségeset böffent utána, biztos ismerik a szintetikus gyorséttermi kaja utáni műanyaghatású nyelőcsőfingot, na, ez nem olyan, a cigi is jobban esik utána. Ja, és kajajegyet is elfogadnak, tehát a munkáltató adómentettes természetbeni juttatását is el lehet baszarintani.

Mi a kollegákkal ebédidőben élünk ezzel a céges kajálda alternatívájaként, egy hátránya azér van a dolognak, kurvamód meginna az ember egy söröt, és ez munkaidőben annyira nem müxik.

üdv: W.

Kedves W.!

Na ezt már szeretjük! Amikor az olvasóink lelkesen rohannak a mi és olvasótársaik segítségére. Ha több ilyen lenne, nem csak a világ lenne sokkal jobb, de talán a Matula is megszabadulhatna az állandó morcosságtól és rossz hangulattól.

Üdv,
Matula

Örültünk a lapotoknak, ui arra kellett rájönnünk, hogy mégsem hiába alkottuk meg annak idején az Anyátok zenekart. Továbbmegyünk, az utóbbi években anyátokos fordulatot vett az értelmiségi mainstream szubkultúra. Gondolunk itt elsősorban a belga-szikretmen vonalra. Bravo. IZSDB telitalálat, le a kalappal!

A mi korunkban ugyanakkor már érzékenyebben érinti az embert, ha nem a megfelelő helyre teszik. A minden idők 20 legjobb zenekra sorában tájékozatlanságotokból kifolyólag Pozsonyi Ádám egyik projektjeként bukkant fel az Anyátok, holott nálunk ő másodhegedűs volt, és amikor érvényesülni akart, úgy baszarintottuk ki, mint macskát szokás. Persze a nálunk magára szedett kultúrából ő meg akart élni, ezért megcsinálta későbbi csapatait, és meg is írt 1-2 ötletet, amit még mi említettünk neki. Mi közben elmentünk növelni a GDP-t. Ennyit a történelmi hűség kedvéért.

Ha az égiek is úgy akarják, rövidesen megcsináljuk a második lemezünket. Azon elsősorban a kannibalizmus, vérfertőzés, etnikai feszültségek, indokolatlan gyűlöletkeltés problematikákat járjuk körül. A lemez címe "Torz gyermekem rámmosolyog, míg én jókat sztondulgatok" lesz.

Annyit még a stílusról, hogy mi trágár szavak használata nélkül tudtunk szélsőségesen ellenszenvesek lenni, ami egy fokkal elegánsabb, de ez általában problémája a második generációs anyátok-hullámnak. Ez olyan mint a kézilabda és a foci közti különbség, ha értitek.

üdv
az Anyátok

Kedves Tata!

A temetők üresen konganak, Tata! Mi van bazeg, növelgetjük a GDP-t, oszt közben nosztalgiázgatunk a régi szép punk időkről? Viszket a taraj helye, Tata???

Üdv,
Matula










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum