1995-2006, 11. évf. #030 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Név szerinti választás az aprófalvakban..., Gera Zoltán szcientológus lett..., Pop-punk együttest alakít Tóta W. Árpád..., Divatos rasszizmuson dolgozik a Matula Magazin..., Országhatár-revízió a dizájn jegyében

NÉV SZERINTI VÁLASZTÁS AZ APRÓFALVAKBAN

BUDAPEST (2005. március 21.) - Nyilvános, név szerinti választások bevezetéséről döntött az aprófalvakban szerdán a parlament. A törvényjavaslatot az MDF kivételével az összes párt elfogadta. A törvény értelmében a kis, 300 főnél kisebb lélekszámú magyar településeken a 2006-os törvényhozói, illetve önkormányzati választásokon a választók nem névtelen borítékban adják majd le voksaikat, vagyis minden választó számára világos lesz, ki, hogyan szavazott.

Az MSZP-s javaslathoz meglepő módon előbb a Fidesz csatlakozott, majd végül az SZDSZ is beadta a derekát. A két nagy párt általános indoklása szerint, így majd jókat lehet röhögni a falusi csetepatékon, kocsmaverekedésen, amik a választásokat feltehetően követni fogják. "Így talán a szavazói hajlandóság is növekedni fog a második fordulóra" - érvelt a javaslat mellett Répássy Róbert képviselő (Fidesz). Az MDF viszont nemmel szavazott mondván ez az apró falvak ellehetetlenülésével járhat. "Dávid Ibolya szokás szerint az ünneprontásban leli az örömét, és nem hagyja az embereket röhögni" - nyilatkozta lapunknak Lendvai Ildikó, a szocialisták frakcióvezetője. A törvényt támogatásáról biztosította Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is.

GERA ZOLTÁN SZCIENTOLÓGUS LETT

BUDAPEST (2005. április 5.) - Meglepő bejelentést tett Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar válogatott labdarúgója, amikor április 5-én külön sajtótájékoztatón közölte a média képviselőivel, hogy a Szcientológia Egyház követője lett. "Hasonlóan nehéz döntés volt, mint amikor elhagytam a Ferencvárost mostani klubom kedvéért" - mondta a Matula Pressnek Gera. "Akárcsak a futballban, most is váltanom kellett, mert komoly céljaim vannak még az életben."

Mint ismeretes, a futballista eddig a Hit Gyülekezetének tagja volt, és sokak szerint a gyülekezet segítsége kellett ahhoz, hogy Gera kábítószerfüggő kamaszból példás életvitelű sportember legyen. "Nagyon sokat köszönhetek a Hit Gyülekezetének és személy szerint Sándor atyának is. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja érteni a döntésemet, hiszen akárcsak a klubcsere esetében, itt is egészen más szintre léptem" - indokolta váratlan döntését a magyar válogatott csapatkapitánya.

POP-PUNK EGYÜTTEST ALAKÍT TÓTA W. ÁRPÁD

BUDAPEST (2005. április 3.) - Könnyűzenei együttest alakít Tóta W. Árpád, jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján az Index internetes portál munkatársa. A meghökkent Matula Magazin kérdésére válaszolva a bizonyos körökben népszerű Worluk elmondta, pop-punk stílusban terveznek felvételeket készíteni. "Nemrég találkoztam ezzel a műfajjal, és egyből megtetszett lendületessége, meg az, hogy a legtöbb szöveg igen elgondolkodtató. Ezért döntöttem úgy, hogy saját, hasonló együttest alapítok" - mondta el a Pulitzer-emlékdíjas újságíró.

A Matula Magazin megtudta, Tóta az egyelőre még névtelen formáció énekesi és dalszövegírói pozícióját fogja elfoglalni, mely értesülésünket maga az érintett is elismerte. "Publicisztikai munkásságomhoz hasonlóan az együttesben is a magyar közgondolkodás határait szeretném feszegetni, miközben teljesen új formanyelvet dolgozok ki. Ennek megfelelően néhány szöveg már el is készült, ezek olyan újszerű témákat dolgoznak fel, mint a berúgás, a csajozás és hogy a rendőrök szemetek."

DIVATOS RASSZIZMUSON DOLGOZIK A MATULA MAGAZIN

BUDAPEST (2005. március 29.) - A modern, gondolkodó fiatalok számára is szimpatikus, a klasszikus fajelméleten nyugvó ideológia megteremtésén dolgoznak a Matula Magazin munkatársai, tudta meg a Matula Magazin. Információink szerint a jelenleg még csak embrionális fázisában tartó projekt célkitűzése "olyan trendi, a haláltáboroktól és egyéb kevéssé szexi dolgoktól mentes rasszizmus kidolgozása, amely ugyanakkor egy jottányit sem enged a fehér faj felsőbbrendűségébe vetett hitből".

ORSZÁGHATÁR-REVÍZIÓ A DIZÁJN JEGYÉBEN

BUDAPEST (2005. március 28.) - Áramvonalasabbá, könnyebben felidézhetővé tenné Magyarország térképét a kormány, jelentette be a Miniszterelnöki Hivatal. A határrevíziónak azonban valószínűleg az irredenta politikai csoportok örülnek majd a legkevésbé, az ország területe ugyanis kisebb lesz.

Gál J. Zoltán államtitkár a terveket ismertetve elmondta, jót tenne a Modern Köztársaságnak, ha "a nagyvilág Magyarországot nem egy rongyos, fodrozott szélű kis kelet-európai országnak látná, hanem egy letisztult formatervezésű, modern államnak". A sajtótájékoztatón bemutatott elképzelés szerint az eddigi, leginkább egy rántott húshoz hasonlító határvonal helyett egy vese alakú, töréspontok nélküli, valóban áramvonalas Magyarország bontakozik ki. A szomszédos államok minden bizonnyal beleegyeznek a tervbe, mondta el Gál J.: "Hiszen egyrészt a resztli hozzájuk kerülne, másrészt pedig így ők is kapnak egy modernebb arculattal rendelkező határszakaszt, és ez rájuk is rájuk fér."










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum