1995-2006, 11. évf. #029 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Esterházy Péter: Leszartam a bokám!... Szart a pápa... Telefonba fingott a gátlástalanul viselkedő közszereplő... Batiz András: Nincs közös szarás... SZDSZ: Fing, ami nincs.

ESTERHÁZY PÉTER: LESZARTAM A BOKÁM!

BUDAPEST (2005. március 14.) - Különös dolog történt Esterházy Péterrel, a kortárs magyar irodalom egyik legjelentősebb alakjával, amikor az első meleg tavaszi napon sétát tett a Római parton: az író gyaloglás közben hirtelen leszarta saját bokáját. Egy ilyen esemény a legtöbb embert szégyenérzettel töltene el, de az író kedélyes hangulatban számolt be a Matula Pressnek a nem mindennapi kalandról.

"Ebéd után felöltöttem egy kisgatyát, és gondoltam járok egyet a langyos tavaszi időben. Emlékszem, éppen azon gondolkoztam, melyik kedvenc könyvemet fogom majd ajánlani A nagy könyv című műsor nézőinek, amikor arra lettem figyelmes, hogy valami barnaság folydogál a vádlimon. No, szedtem is formás lábaimat hazafelé, a rémült családtagoknak pedig csak annyit mondtam: Ne nézzél komám, csak leszartam a bokám!" - ért a történet végére Esterházy, aki saját bevallása szerint nem tudta, mitől tört rá ily hirtelen a foshatnék: "Talán utolért az inkontinencia, talán a tavaszi meleg volt az oka, kit érdekel, csak közelről volt büdös!"

SZART A PÁPA

VATIKÁN (2005. Március 10.) - Örömteli eseményről számolt be a nemzetközi sajtó képviselőinek Joaquín Navarro-Valls, a Vatikán szóvivője. A szóvivő beszámolója szerint a néhány hete bonyolult műtéten átesett II. János Pál pápa már jobban van, és nem csak beszélni tud, hanem már szarni is.

TELEFONBA FINGOTT A GÁTLÁSTALANUL VISELKEDŐ KÖZSZEREPLŐ

BUDAPEST (2005. február 25.) - Belefingott a telefonba egy közszereplő, akinek a Matula Press riportere akart feltenni néhány kérdést. A gátlástalanul viselkedő közszereplő, miután megtudta kivel beszél, dühös lett, szellentett egy nagyott, végül lecsapta a kagylót. Lapzártáig nem tudtuk újra elérni a kulturálatlan modorú közszereplőt, hogy vállalja-e nyilatkozatát, vagy netán adna egy értelmesebbet, ezért nevét nem közöljük. Reméljük, azért nem minden közszereplő viselkedik ilyen gátlástalanul.

BATIZ ANDRÁS: NINCS KÖZÖS SZARÁS

BUDAPEST (2005. Március 7.) - Nem hajlandó közösen szarni roma származású jegyesével Batiz András. A kormányszóvivő néhány hete jelentette be, hogy már tervezik az esküvőt Debre Krisztinával. Batiz most újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem szoktak együtt szarni szíve választottjával.

SZDSZ: FING, AMI NINCS

BUDAPEST (2005. március 8.) - Finoman szólva fingjuk sincs a liberálisoklnak arról, mi legyen az SZDSZ új neve, tudta meg a Matula Press. Annak ellenére, hogy a legtöbbet a Szabad Demokraták Szövetsége - Magyar Liberális Párt névvariánsról hallani, a párt vezetésében sincs egyetértés a kérdésben.

"Ez olyan, mint a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség. Ha ez így megy tovább, az MDF-ből Magyar Demokrata Fórum - Magyar Konzervatív Párt, az MSZP-ből meg Magyar Szocialista Párt - Magyar Baloldali Párt lesz. Még egy számmal kéne ellátni minden pártot, és akkor senki nem panaszkodhatna, hogy a szavazáskor nem voltak elég egyértelműek a pártnevek. Na, nem, ez röhej" - nyilatkozta lapunknak Pető Iván képviselő.

Horn Gábor érdekes történettel fűszerezte rövidhírünket: "Igazából akkor bizonytalanodott el mindenki, amikor világossá vált, hogy a Szabad Szövetség lenne a legjobb. Aztán, mire kidolgoztuk a névváltoztatási kampány minden részletét, valakinek eszébe jutott, hogy az SZSZ rövidítés sokakban riadalmat kelthet a náci SS miatt. És most ott tartunk, hogy se ötlet, se elképzelés."










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum