1995-2006, 11. évf. #027 

hazád
Napló Vasból

Homokiné Szabó Anita - Mi is történt a péniszként hol hatalmasra duzzadó, hol apróra összezsugorodó Vas megyei MSZP alapszervezetben? Ki dugott seggbe kit? Vajon a cigányok voltak? A vidéki szocialisták pontosan vezetett naplója mindenre fényt derít.

November 12.

Orosz Imre bácsi halála után én vettem át a megye négyes számú alapszervezetének naplóját. Imre bácsi temetésén a központból részt vettek többen is, Szekeres Imre országos elnök-helyettes pedig személyes levelet intézett. Az egész alapszervezeti tagság osztozott a megrendült, mély gyászban.

Munkás volt ő,
De olyan féle
Ki tanulni sosem rest
Műszerező
Ki minden délbe´
Evett egy tál bablevest.

Pártmunkára
Elsőként csak
Imi bá´ jelentkezett
Nem volt párja
Tudta ezt Vas
S minden alapszervezet.

Ezt az emlékező verset magam fabrikáltam, eztán kaptam meg közfelkiáltással a krónikási feladatot. A versike egyébként megjelent a VasSzegfűben, a párt megyei lapjában, a monogramommal aláírva. Azért csak a monogramommal, mert nem akartam hivalkodni. Ez az emlékezés oldala volt.

December 18.

Megtartottuk a Szegfű-Karácsonyt, immár hagyományőrző jelleggel. Orosz Imre bácsi székét üresen hagytuk, így tisztelegve emléke előtt. Sajnos egyre zsugorodik a pártmunkában lelkes csoport. Itt Vasban különösen be vagyunk kerítve. A polgári körök közel négyméteres karácsonyfát állítottak, míg mi megelégedtünk egy ággal, amit közösen szaloncukroztunk fel Hermanné Alízzal, aki a finom édességet a szakszervezeti barátainktól hozta. Ezúttal is köszönjük a segítségüket. Május elsején mi fogjuk ezt viszonozni, a virslihez való tormával. Erről már döntés született, melyet jegyzőkönyveztünk.

Január 6.

Szimpatikus fiatalember volt a vendége a tegnapelőtti aktívának. (Tegnap nem bírtam elkészíteni a bejegyzést, ezért a csúszás.) Az aktíváról egyébiránt csak Dán Laci hiányzott, az unokák influenzája miatt. Nagy érdeklődéssel hallgattuk a fiatal vendégünk beszámolóját. Ígéretet tett, hogy megfelelő szervezőmunkával a megye ifjúságát bevonják a mozgalmi munkába. Megszavaztuk a bizalmat, két tartózkodással. A tartózkodók aggódnak, hogy az idősebb tagok esetleg elvesztenék súlyukat, amire a tapasztalat miatt szükség van. Arról is döntés született, hogy a tagtoborzó érdekében minden hónap utolsó szombatján Disco rendezésére a klubhelység átadásra kerül a Fibisz számára. A Fibisz pedig vállalja, hogy a helységért cserébe segítenek a Szegfű-Tor idén februári megrendezésében, amennyiben kilónkénti kétszázhúsz forintos áron megveszik a sertést.

Január 18.

A mai aktíva témája a Disco lebonyolítása volt. A takarítás ugyanis az idősebb tagtársakra maradt. A Fibisztől nem tudott senki sem eljönni az ülésre, mert későn kaptak meghívót. Ezért az ülést be kellett rekeszteni, határozat nélkül. "Hallgattassék meg a másik fél is!"

Február 22.

Az elmúlt ülésen kiderült, hogy több Discóra nem lesz szükség. Ezt a tagság megnyugvással fogadta. Kiderült, hogy az áldozat nem volt hiábavaló! 124 új taggal bővült a Fibisz járási tagsága, ami ennyi új elkötelezettet jelent a haladó baloldali eszmerendszer iránt. Nagyon vártuk a fiatal tagtársak bemutatkozását, ám erre most nem kerülhetett sor. A Fibiszes fiatalember azt ígérte, hogy ők később jönnek csak, addig is felmutatta az aláírt belépési nyilatkozatok jegyzőkönyveit. Dán Laci és Gazdag Gyuri vállalták, hogy sakk-kört szerveznek a fiatal érdeklődőknek, hogy oldottabb hangulatban történjen az ismerkedés.

Március 2.

Sajnos a tegnapi ülésen sem jelentek meg a fiatal tagtársak. A Fibiszes fiatalember csak levelet küldött, melyben megértésünket kérte, hogy feltörték a gépjárművét Székesfehérvárott, amiben az eredeti jegyzőkönyvek voltak. Így a végleges bővített taglistát egyelőre nem tudtam e naplóba lejegyezni. A másodpéldányok lexerokszozva a Köztársaság téri központban vannak egyelőre, de onnan pótolhatók lesznek. Kisebb ingerült vita alakult ki, hogy a sakk-kör megfelelő motiváló program lesz-e. Végül Lékó Péter sikerein felbuzdulva megszavaztuk, hogy Dán Laciék elkezdjék a szervezőmunkát. Elfogadtunk egy nyilatkozat-tervezetet is, amelyben elítéljük a fehérvári autófeltörést, és felszólítjuk az esetleges megtalálót, hogy juttassa az iratokat sürgősen vissza alapszervezetünknek. Sajnos a tor is elmaradt, összefüggésben a székesfehérvári rablással. A rendezvény finanszírozációjára szánt összegnek ugyanis szintén "lába kélt".

Március 15.

Súlyos árnyék vetült a március 15-i emlékünnepre. Azt vártuk, hogy az új fiatal tagság nagyban kiveszi majd a részét a megemlékezésben. A "márciusi ifjak" helyett borzasztó hír keringett: a Fibiszes fiatalember támadás áldozatává vált. A tegnapi nap folyamán hazafelé tartva hátulról megtámadták. Ezért a vele szolidáris új tagok nem érkeztek meg. Érthető okokból a megemlékezést mi, idősebbek is lerövidítettük, a Nemzeti dal elszavalása után máris szedelődzködtünk.

Április 4.

Dán Laci a tegnapi ülésen összekülönbözött a tagság jelentős részével. Szerinte a Fibiszes fiatalember "az orrunknál fogva vezet minket". Az idézet az ülés hivatalos jegyzőkönyvéből való. A Fibiszes fiatalember egyébként mára nem csak az új tagok bemutatását ígérte, de Bajor Imre színművész fellépését is. Sajnos a rossz időjárás miatt mindkettő elmaradt. A többség azonban türelemre intette Lacit, aki az ülés végén önkritikát gyakorolt.

Április 18.

A tagság elhatárolódott a faji diszkriminációtól, ugyanakkor elítélte a Fibiszes fiatalembert megtámadó cigány etnikájú támadókat. A származási adat a Fibiszes fiatalember rendőrségi vallomásából származik. Hermanné Alíz jegyzőkönyvbe foglaltatta, hogy a cigányok őt is több ízben meglopták. Felszólítottuk ezért a lakosságot a társadalmi béke megőrzésére, a garázda elemek kiszűrésére. Javasoltuk, hogy a fiatal tagok szervezzenek polgárőrséget. Ők azonban továbbra sem tiszteltek még meg bemutatkozásukkal. Dán Laci szerint puccsra készülnek, és ezért rejtőzködnek.

Május 4.

A majálist rossz hírek árnyékolták. A torma jóízű volt, de sokaknak nem volt gusztusuk a fogyasztáshoz. Kiderült, hogy a Fibiszes fiatalember nem csak verés, hanem nemi erőszak áldozatává is vált. Rendőrségi jegyzőkönyve szerint cigány támadói a végbelébe feszítő dolgot helyeztek fel, és rángatózó mozgást érzett ott. A nemi erőszak minden válfaját elítéljük, és a homofília e radikális megnyilvánulását elutasítjuk. Többen sokáig fel sem fogták, hogy mi történt. Egyik tagtársunk - nem kívánom megnevezni itt - jelezte, hogy neki makacs aranyere van, ezért át tudja élni a Fibiszes (kiderült, hogy Szabó Bálintnak hívják) fiatalember szenvedését. Üdvözlő táviratot küldtünk neki, hiszen érthető okokból nem tudott megjelenni sem a majálison, sem a ma délutáni alapszervezeti ülésen. Felkértük kapcsolattartónak Kiss Ivánt, aki személyesen postázza majd küldeményünket a Fibisz számára. Cuslág János parlamenti képviselő szintén levélben nyugtatta meg a tagságot, hogy a fiatalok belépését hitelesítette a központ. Legkésőbb a következő esedékes tisztújításkor megismerhetjük az új tagok állásfoglalását is, ígérte a képviselő.

Összefoglalóul ide vetem egy újabb versemet.

Új tagokkal
Bővült ez évben
Hejj, a vasi szervezet,
De karóval
A végbelében
Bálint sokat szenvedett.

Cigány, cigány
Te ne komiszkodj
A balos ifjúsággal
Nem lesz vidám
Se könnyű dolgod
A jogos megtorlással!










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum