1995-2006, 11. évf. #027 


Programajánló

Ion Ganea - Ezen a héten egy Magyarországon illegálisan dolgozó 47 éves román segédmunkás ajánl programot a Matula Magazin olvasóinak. Ion Ganea (a magyar mûvezetõknek Jani) 1996 óta jár hazánkba dolgozni, és olyan jelentõs építkezéseken is részt vett, mint a Mamut II, a Nemzeti Színház vagy a lágymányosi Infopark. Ion 1978 óta nem volt szórakozni, hetente egyszer mosakszik, és fizetését gyakorlatilag teljesen elissza. Olvasóink ne szégyelljék õt utálni, õ is gyûlöli a magyarokat, akik szerinte "kurvák".

Jani Ganea vagyok. Jó napot kívánok.

Jason Forrest aka Donna Summer, Duran Duran Duran, Terminal 11, február 7., Süss Fel Nap

Nem tudom ez mi. Miért mondja Süss Fel Nap?

Kreator, február 4., Petõfi Csarnok

Román együttesnek hangzik. Román zene mindig jó, régen is, meg ma is, amikor mindenki énekelte, hogy Numa-Numa-Jej!

Marley 60: Fellép egy rakás jamaikaias együttes, február 5., A38

A38 tudom. Láttam sokszor Nemzeti építkezésrõl. Én nem szeretem hajókat, mert kicsik, inkább hegyeket. Hatan lakunk Garay térnél két szobában, csupa románok, meg cigányok ketten. Fõnök fizet lakbért, de minden este van ordibálás, nincs nõ egy sem.

Tilos Rádió Farsangi Mulatság, február 11., Kultiplex

Románnak minden itt tilos. Tilos a Nyugati aluljáró, mert rendõr kér papírok, tartózkodási, munkavállalási, passzport. Tilos inni munkába, magyar geci fõnök meg nem ad védelmi felszerelés, januárban mínuszban tizenkettediken hegeszteni ívet nem tilos? Utálom magyart rég, csak pénz számít neki.

The Concretes, február 13., Kultiplex

Ez beton angolul. Egy nyarat dolgoztam Nuwcasle-ban, de aztán inmigration idegenrendészet elkapott. Nem baj, jó pénz volt. Otthon Románban vettem belõle szép ruhát, inget, meg elkezdtem házat építeni, csak magamnak. De nem fejeztem még be, mert így jobb az adó. Most bátyám lakik ott, meg õ családja.

Adler´s Appetite, február 13., Wigwam

Appetit! Enni Pesten is szeretek, meg Románban is. Reggel meg délben kiflit túróval, este szalonna, kenyér. Otthon van igazi hús, csirke.

Anastacia, február 17., Papp László Budapest Sporatréna

Láttam ennek plakátját, amikor hajnalban néztem kisbuszból, munkába menet. Fõnök vett sötétített kisbuszt, hogy rendõr ne lássa, bent a románok, de mi látunk kifelé.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum