1995-2006, 11. évf. #026 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Mégsem győzött a halál felett Gyurcsány... Hárommilliárd magyar él az univerzumban... Véletlenül koncolt fel egy liberálist... Szexis témák a Beszélő Juniorban... Nincsenek liberális áldozatok... Magyarország megválik keleti felétől... Erőszak áldozata volt Gönczi Kinga.

MÉGSEM GYŐZÖTT A HALÁL FELETT GYURCSÁNY FERENC

BUDAPEST (2004. január 11.) - GYORSHÍR - Holtan találták rózsadombi otthonában Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt kedden kora reggel. Felesége, Dobrev Klára elmondása szerint a kormányfő arcát egy hatalmas anyajegy borította be, ami előző este, lefekvéskor még nem volt rajta. A kormányfő halálát az előzetes vizsgálatok alapján fulladás okozta. Mint ismert, néhány napja több bulvárlap is arról számolt be, Gyurcsány Ferenc "legyőzte a halált", amikor megszabadult egy, a lábán kinőtt rosszindulatú anyajegytől. A Matula Press megkeresésére egy névtelenséget kérő onkológus szakember elmondta, elképzelhető, hogy a rosszindulatú daganat bosszújáról van szó.

HÁROMMILLIÁRD MAGYAR ÉL AZ UNIVERZUMBAN

HOUSTON, BUDAPEST (2004. január 6.) - Mintegy hárommilliárd magyarul beszélõ humanoid lakja a C7800/FG nevû bolygót, jelentette be a NASA. A földi civilizáció az elsõ értelmes idegenek által lakott planétára bukkant, amikor múlt hét szerdán a Last Scout (utolsó cserkész) nevû amerikai ûrszonda leszállt a Földtõl kétszáz fényévnyire keringõ C7800/FG-n, amin korábban vizet és a Földéhez hasonló légkört észlelt.

A szonda a landolás után néhány órával már összetalálkozott a bolyón élõ, lóhoz hasonlító állatokon száguldozó értelmes lényekkel, a Földre sugárzott hanganyag alapján pedig hamarosan megállapították, az idegenek ómagyarul beszélnek. Bár a NASA jelenlegi ismeretei szerint az idegenek fejlettségi szintje a középkori földi civilizációénak felel meg, a szonda feltûnése nem keltett riadalmat körükben.

A magyar kormány kedden Washingonban és az ENSZ-nél is tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy idegeneknek nevezik a Földön kívüli lovasokat. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a NASA bejelentése után csütörtökön újságíróknak elmondta, azonnal ellátogat a Föld két legnépesebb országába, Kínába és Indiába, valamint az Egyesült Államokba, ahol a "jelenlegi ismeretekre támaszkodva, 3,015 milliárd magyar miniszterelnökeként", alapjaiban kívánja megváltoztatni Magyarország és a három nagyhatalom közötti nemzetközi szerzõdéseket.

VÉLETLENÜL KONCOLT FEL EGY LIBERÁLIST

GYÕR (2004. január 11.) - Horrorfilmbe illõ jelenet tárult a gyõri Damjanich utca lakói szeme elé január 11-én kora reggel. A csendes, külvárosi utcában ugyanis egy liberális lógott az egyik villanyoszlopról. A negyvenes évei közepén járó liberálisról a helyszínre érkezõ rendõrök megállapították, még élt, amikor gyilkosa felkoncolta.

A nap délutánján jelentkezett a gyõri rendõrkapitányságon egy zavart viselkedésû férfi, aki M. Ferencnek vallotta magát. M. kihallgatása során elmondta, nem emlékszik pontosan az elõzõ este történéseire, mivel gyakorlatilag egész nap italozott a város kocsmáiban. Csupán annyit tudott felidézni, hogy amikor éjfél körül hazafelé tartott, és meglátott egy, a szemközti járdán sétáló liberálist, tehetetlen düh öntötte el, ám nem tudja, ezután mi történt. A rendõrség M. Ferencet elõzetes letartóztatásba helyezte.

SZEXIS TÉMÁK A BESZÉLÕ JUNIORBAN

BUDAPEST (2004. január 4.) - Pölcsár Teréz, egy fiatal budapesti lány megerõszakolásának hiteles történetével kerül a boltokba februártól a Beszélõ Junior elsõ száma, értesült a Matula Press. Pölcsár Terézt Budapest ostromakor erõszakolták meg szovjet katonák, ám a szomorú történet több érdekes mozzanatot tartalmaz: számos korabeli feljegyzésben ugyanis arról panaszkodnak a szovjetek, hogy a magyar nõk túl szûkek számukra.

A meglehetõsen morbid tematika tudatos választás, a Beszélõ szerkesztõsége a "Politikailag érzékeny témák a szex körül" alcímmel megjelenõ új lapjával a fiatalok érdeklõdésére számít. A következõ számok tartalmából: Maszturbáltak-e az 56-os hõsök a forradalom idején? Petri György ügynökjelzõ szellentésrohamai és az ellenzéki szervezõdés. Kádár János csak hátulról közelítette meg feleségét. A Beszélõ Junior dvd-melléklettel együtt 1250 forintért lesz majd kapható.

NINCSENEK LIBERÁLIS ÁLDOZATOK

ÉRD (2004. január 12.) - Nincsenek liberális áldozatai annak a balesetnek, amely szerda hajnalban történt az M0 autópálya Érdhez közeli szakaszán. Kazán Imre, az Országos Mentõszolgálat helyettes szóvivõje a Matula Magazinnak elmondta, a balesetben egy liberális sokkot kapott, õt jelenleg pszichológusok vizsgálják.

MAGYARORSZÁG MEGVÁLIK KELETI FELÉTÕL

BUDAPEST (2004. december 8.) - 2009-ben Magyarországról elcsatolják gazdaságilag visszamaradott keleti megyéit megszabadítva a magyar állampolgárokat attól a több milliárd forintos tehertõl, amit a szociális juttatások miatt az ország szegényebb régiója jelent a költségvetésnek, közölte Batiz András kormányszóvivõ szerdán a kormányülés utáni sajtótájékoztatón. A kormány döntése szerint Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, illetve Csongrád megye kerül Magyarország határain túlra.

A területen élõk elvesztik állampolgárságukat és az európai uniós tagságról is le kell mondaniuk, ellenben ingyenes juthatnak hozzá a magyar jogrendhez, többek között az alkotmányt sem kell újrafogalmazniuk. A kezdeti, vélhetõen zivataros években Magyarország szívesen küld békefenntartó missziókat az új ország egységének megõrzése érdekében, mondta el a kormányszóvivõ.

ERÕSZAK ÁLDOZATA VOLT GÖNCZ KINGA

BUDAPEST (2004. december 12.) - Családon belüli erõszak áldozata volt Göncz Kinga esélyegyenlõségi miniszter, Göncz Árpád volt köztársasági elnök lánya, értesült a Matula Magazin a Nemzeti Nyomozó Iroda aktái között turkálgatva. A rendõrségi akták szerint Kingát kiskorában többször molesztálták szülei, az ügyrõl egyik szomszédjuk tett feljelentést. A zseblámpás, sebtiben végrehajtott adatszerzés több eredményre ugyan nem vezette a Matula Press újságíróját, de annyit sikerült a Miniszterelnöki Hivatalnál megtudnia, hogy a családon belüli erõszak kérdésében igencsak aktív Göncz Kinga júniusi kinevezése mögött egyfajta "kompenzáció, vigasztalás" áll. A család tagjait nem sikerült megszólaltatnunk a kényes ügyben.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum