1995-2006, 11. évf. #025 

hazád
Az év nője

Tamás Bence Gáspár - Hiába kapartak a pornósztárok, hiába mosolyogta gennyesre a száját Görög Zita, és hiába hagyta magán végigmenni a Gyurcsány-kormányt Lamperth Mónika., a Matula Magazin mégis egy csúf nyilast, Bácsfi Dianát választotta Az év nõjének. Döntésünk oka röviden: egyedül õ nevettetett meg minket 2004-ben.

Ki tud ma tízezres tömeget az utcára csalni néhány darab, éjszaka felragasztgatott fecnivel? Ki tudja Zuschlag Jánost kiütni a nyeregbõl néhány, a televízióban bemutatott - egyébként tökéletesen végrehajtott - karlendítéssel? Ki tudott méltó választ adni a keresztények legyilkolására buzdító Barangóra? Hát, naná, hogy Bácsfi Diána!

Kezdjük ott, hogy szerintünk borzasztó vicces dolog kihozni a politikusokból a sült hülyét, erre már a Matula Magazin is többször kísérletet tett, de Bácsfi nõvér simán lekörözött minket, amikor pár nyilaskereszttel, Szálasi-himnusszal és filólógus ökörséggel szóra bírta a teljes MSZP- és SZDSZ-vezetést, az összes kibaszott baloldali publicistát.

A Bácsfi által összegrundolt Magyar Jövõ Csoport alighanem a legtöbb idiótát foglalkoztató politikai szervezet Magyarországon, és ez már önmagában elismerést érdemel. Már a Paizs Szövetség nyugdíjasállománya sem semmi, de a nyilas nyugdíjas tényleg a világvége lehet. Persze a nyugdíjas egy szélsõséges csoportban legfeljebb a homokzsák szerepét töltheti be, ezért kiváló csapatépítési képességekre utal, hogy az éjszakai plakátragasztásokat tizenévesekkel együtt végezte.

Hogy nem egy Jeanne d´Arc, az messzirõl látszik, közelrõl meg annál inkább, bár a fene tudja, egy feudális viszonyok között élõ francia parasztlánynak mennyire volt himlõs az arca. Mindenestre az, hogy Bácsfi ilyen semmilyen, de mégis borzasztó ábrázattal a víz felszínén tudott maradni ebben a wellnessvilágban, maga a csoda.

Azt majd az idõ eldönti, mennyire állóképes 2004 nõje - jelenleg éppen elmeszakértõi vizsgálat alatt áll -, de nem lepõdnénk meg, ha a bölcsészkarok a jövõben felszabadultabban ontanánk az eltökélt ideológusokat. Semmi különbséget nem látunk ugyanis Hiller István, egykori egyetemi történészprofesszor és Bácsfi Diána egyetemi hallgató süketelése között: mind a kettõ összefüggéstelenül nyomja a magáét, a magyar és a jövõ szót pedig mindketten ugyanolyan gyakran használják.

A Terror Háza elé szervezett nyilasellenes tüntetés volt aztán a Bácsfi-ügy feledhetetlen csúcspontja. Több ezer ember fagyoskodott a szeles októberben, miközben hõsnõnk a jó meleg tömlöcben kuksolt. "Bizton mondhatom, a rendõrség garantálni fogja, hogy aki elmegy, azt semmilyen atrocitás, meghurcolás vagy kellemetlenség nem fogja érni" - jelentette ki a Juhász Gábor belügyi államtitkár, miközben a rendõrség biztosított mindenkit, fel fogják ismerni a nem odavaló nyilasokat "a ruházaton lévõ jelekbõl". Hát nem három punkot vertek ezek után a falhoz a szerencsétlenek?

Na, ez volt az a pillanat, amikor már dõltünk a röhögéstõl, és döntöttük el, hogy Az év nõje elismerést Bácsfi Diána kapja idén.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum