1995-2006, 11. évf. #025 

hazád
Az év ügynöke

Magyari Péter - Az év magyarországi ügynöke nem a Kádár-rendszer hereszorítóval a III-as csoportfõnökségbe kényszerített hõse. Hanem a most is aktív Savas ügynök.

A Savas ügynök nem énekelt a Piramisban, nem írt cikkeket a Népszabadságnak, nem volt sohasem Koppány vezér (talán nem is tudja, hogy kicsoda), nem juttatta a Fradit a Bajnokok Ligája elsõ csoportkörébe, nem diszkóztatott generációkat, nem csinálta a Napkeltét egyszer sem. Semmit sem tett azért, hogy Magyarország jobb legyen. Nem csak a levegõbe jelentgetett, nem nyilvánvaló általánosságokat firkált kartonokra, nem kente el, hogy a célszemély mennyire szovjet-ellenes, és nem azért élt titkosszolgálati eszközökkel, mert a tartótiszttõl nagyon féltette a családját. A Savas ügynök most is aktív, és csak a Nemnemsoha számolt be róla a magyar sajtóban.

A Savas ügynök Budaházy Györgyre, a Hídemberre, a Hun Szövetség vezetõjére, az Árkádia diszkósára utazik. A magyar közélet legnagyobb élõ forradalmárára, akit véresre vertek a rendõrök 2002 júniusában az Erzsébet hídon. Véres pólóban ment késõbb a tárgyalásra is. Aki hatalmas szarvból készült harsonába szokott fújni, hogy beleremeg Lamperth Mónika összes készenlétis pribékje. ("Mónika-show, Mónika-show" - ahogy üvöltött a tömeg feléjük, amikor Budaházyék népét letolták a Nagy Imre szoborról.) Aki a buzeráns felvonuláskor síró gyermekét nyakába véve köpött hegyeset. Aki mindig mindenhol aránytalanul zavarja a közlekedést Lapid Lajos ezredes szerint. Aki már többször leöntötte a budapesti szovjet hõsi emlékmûvet. Budaházyt idén nem a rendõrök verték meg, hanem ráküldték a Savas ügynököt.

A Savas ügynök kétszer támadt. Budaházy konspirált szórólapozást folytatott a decemberi népszavazás elõtt. Csak azok tudtak a helyekrõl és az idõpontokról, akik rajta vannak bizonyos nemzeti levelezõfórumokon. A Savas beépült és figyelt. Talán még hozzá is szólt néha. Amikor Budaházyék szórólapoztak, a Savas hólyagosra marta piros gépkocsijukat valami kegyetlen kotyvalékkal. Másfél hét alatt kétszer. És mindig ott hagyott egy papírt, arról, hogy milyen drága lesz a kettõs állampolgárság.

A rendõrség most nem vert meg senkit. Nem tapostak a földre senkit. Érdekes viszont, hogy a Vér és Becsület Kulturális Egyesületet egy beépített ügynök hangfelvétele alapján tiltották be. A Savasnak van egy Magnós kollégája is. Az ügynökök köztünk vannak.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum