1995-2006, 11. évf. #024 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Monoteista vallást alapítanak a négerek is... Genetikailag kódolt pártszimpátia... Szponzorálhatóak lesznek a határon túli magyarok... Besúgók voltak a Wittman fiúk... Demokrácia helyett aranylabda Ukrajnának.

MONOTEISTA VALLÁST ALAPÍTANAK A NÉGEREK IS

ACCRA (2004. November 18.) - Az iszlámhoz és a kereszténységhez hasonló, monoteista vallást alapítanak fekete Afrikában, döntöttek az Afrikai Unió vallási megbízottainak mintegy húsz országából összegyűlt résztvevői Accrában, Ghána fővárosában. "A törzsi vallások alapos tanulmányozásával fogjuk kialakítani az új vallást, amitől azt reméljük, végre fejlődésnek indul a kontinens, és megállítjuk a katolicizmus gyors terjedését is" - jelentette Mba Botomo, ghánai varázsló.

A minden résztvevő által aláírt nyilatkozat szerint az új vallásban Jézushoz és Mohammedhez hasonlóan lesz majd egy kulcsfigura, akinek szerepe még nem tisztázott. "Az biztos, hogy izmos lesz, jól forgatja a lándzsát, és csodákat is képes művelni. Meg persze a jóság megtestesítője. Valószínűleg nem fogják viszont olyan könnyen elintézni, mint Jézust" - árult el néhány részletet a titkos nyilatkozatból Botomo a Matula Pressnek.

GENETIKAILAG KÓDOLT PÁRTSZIMPÁTIA

MELBOURNE (2004. November 16.) - Ausztrál tudósok szerint genetikailag kódolva van minden emberben, hogy bal- vagy jobboldali érzelmű-e, sőt még a liberálisokat is ki lehet szűrni. Steve Mendon, a Melbourne-i géntechnológiai egyetem professzora szerint a párthovatartozás megállapításához még csak költséges DNS-vizsgálatra sincs szükség. "Csak le kell tolni a nadrágot, és kiderül: férfiak esetében a pénisz, nők esetében a szeméremajkak elhajlására, illetve fittyedésére kell odafigyelni. Akinek balra áll, az baloldali, akinek jobbra, az jobboldali, a liberálisoknak meg csak úgy bele a vakvilágba" - nyilatkozta a Matula Pressnek Mendon, aki szerint felfedezése forradalmasíthatja a közvélemény-kutatás iparágát, bár szerinte a rejtőzködő szavazók kiszűrése akár személyiségi jogi problémákat is felvethet.

SZPONZORÁLHATÓAK LESZNEK A HATÁRON TÚLI MAGYAROK

BUDAPEST (2004. November 22.) - Amennyiben a december 5-i népszavazáson nem sikerül kikényszeríteni a határon túli magyarok kettős állampolgárságát, úgy a Fidesz az úgynevezett "Állatkert-modell" bevezetését javasolja - jelentette be a Hír TV-ben Orbán Viktor. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője a csatorna szombat este készített interjújában elmondta, a modell azokra a magyar állampolgárokra építene, akik "hálásak, amiért jószerencséjük az óhazába utalta őket, ugyanakkor büszkén hajlandóak áldozatot hozni kevésbé szerencsés nemzettársaikért".

A jobboldali javaslat szerint minden magyar állampolgár számára lehetővé kellene tenni, hogy a világ állatkertjeiben már sikeresen alkalmazott szisztéma szerint "örökbe" fogadhassanak bárkit, aki a világ bármely országában magyarnak vallja magát. "A 'szponzor' kötelezettségei közé tartozna például a 'szponzorált' anyagi szükségleteinek fedezése, jogai közé pedig annak gyermekeinek elnevezése, illetve hetente egyszer nyilvános etetés keretében a kitartott magyar simogatása, kockacukorral jutalmazása" - avatta be a tévénézőket a terv részleteibe Orbán.

BESÚGÓK VOLTAK A WITTMAN FIÚK

BUDAPEST (2004. November 26.) - Beismerték besúgó múltjukat a Népszabadság étterem-kritikusai, a Wittman fiúk a napilap szombati számában. A megszokott heti vendéglátóhely-ismertető helyén ezúttal csak néhány soros közlemény állt: "1973-ban valóban aláírtunk egy beszervezési nyilatkozatot. Elszámolással kizárólag önmagunknak tartunk a történtekért. Többet erről nem fogunk mondani".

Internetes fórumokon már hetek óta keringett egy pletyka, amely állítólag egy luxuskategóriájú budai étterem séfjétől származott, amely szerint a Witmannok a rendszerváltás előtt rendszeresen írtak jelentéseket "maszek" éttermekről. A pletyka szerint például a Wittman fiúk egy jelentésükben kitértek arra, hogy a hetedik kerületi Kispipa étteremben direkt nem hajlandóak olyan klasszikus szovjet fogásokat felvenni az étlapra, mint a borscs vagy a pirog. Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője a Matula Press kérdésére elmondta, két munkatársuk a továbbiakban nem közölhet kritikai jellegű írást a lapban, ám élelmiszeripar-történeti cikkeikre továbbra is számít.

DEMOKRÁCIA HELYETT ARANYLABDA UKRAJNÁNAK

PÁRIZS/KIJEV (2004. November 27.) - A káoszba fulladt ukrán választásokért cserébe idén Andej Sevcsenkót jutalmazza az aranylabdával a France Football magazin, jelentette be közös sajtótájékoztatóján a lap főszerkesztője, Michel Lévy-Parmetier és Leonyid Kucsma ukrán államfő. Az AC Milan és az ukrán futballválogatott gólzsákja a Matula Pressnek elmondta "bízom benne, hogy ez a kitüntetés gyógyírt jelent népem friss sebeire, és egyben az első lépést jelentheti a demokrácia rögös útján".










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum