1995-2006, 11. évf. #023 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Isten elnézést kért a Matula Magazintól... Etnikai kisebbség lettek a biciklisfutárok... Mérgezett ugrókötelek Brazíliában... India-szakértõ lett Vágvölgyi B. András... Féltékenységbõl raboltatta el magát.

ISTEN ELNÉZÉST KÉRT A MATULA MAGAZINTÓL

BUDAPEST (2004. November 2.) - Sajnálatát fejezte ki Isten, miután tévedésbõl, és szöges ellentétben a Matula Magazin szerkesztõségének kérésével, a Népszava helyett véletlenül a Magyar Hírlapot szüntette meg. "Ezúton is elnézést kérek minden érintettõl" - közölte Isten a Matula Magazinnal. "Az az igazság, hogy kicsit összecsaptak a fejem fölött a hullámok, ki sem látok a sok melóból"

Isten a Matula kérdésére elmondta, vállalja a felelõsséget baklövéséért, és kárpótlásul egy hónapon belül megszüntet három olyan dolgot, amit a Matula Magazin szerkesztõi kívánnak tõle. A Matula Magazin szerkesztõi a Matula Press érdeklõdésére elmondták, Istentõl a Real Madrid, Ausztria és ismételten a Népszava megszüntetését fogják kérni.

ETNIKAI KISEBBSÉG LETTEK A BICIKLISFUTÁROK

BUDAPEST (2004. október 27.) - Hivatalosan is elismert etnikai kisebbség lesz 2005 január elsejétõl a biciklisfutár-népcsoport, jelentette be közös budapesti sajtótájékoztatóján Lamperth Mónika belügyminiszter és Holics "Hógolyó" Róbert biciklisfutár. A belügyminiszer-asszony elmondta, a világon elõször hazánk ismeri majd el e jellegzetes nagyvárosi életforma egyedülálló kulturális értékét. Jövõ évtõl így a biciklisfutárok is élvezhetik a Magyarországon az etnikai kisebbségeknek járó kollektív jogokat, úgymint saját oktatási intézmények, havonta egyszer fél órányi nemzetiségi mûsor a Kossuth Rádióban és fokozott költségvetési támogatás.

A biciklisfutárokat képviselõ Hógolyó a Matula Press kérdésére válaszolva kijelentette, elismert kisebbségként elsõsorban népük kulturális értékeinek fedezésére fektetik majd a hangsúlyt. "Iskoláinkban gyermekeink megismerkedhetnek õsi szokásainkkal, mint például a koszos ruha, az autósok gyûlölete, a beszívva biciklizés és a lejárt szavatosságú reggae. További terveink között szerepel egy emlékpark kialakítása a Toldi mozi elõtti járdaszakaszon" - mondta el az energikus fiatalember.

MÉRGEZETT UGRÓKÖTELEK BRAZÍLIÁBAN

SAO PAULO (2004. november 1.) - Kedden betiltotta a brazil kormány az országban forgalomban lévõ ugróköteleket, mert bejelentés érkezett a brazil fogyasztói felügyelõséghez, hogy a kötelekben lévõ cián mennyisége a megengedett érték háromszázszorosa. Szerdán már az is nyilvánvalóvá vált, hogy cián okozta a játszótéri halálozások utóbbi hetekben rémisztõen megugrott számát. A Matula Press információi szerint a Brazíliában forgalomban lévõ ugrókötelek nagy részét Magyarországról exportálták a dél-amerikai országba - rendkívül olcsón. Az ugrókötelekbõl állítólag Románia is kapott. A magyar kormány visszautasította azokat a vádakat, hogy a paprikaügynek bármi köze lenne a mérgezett kötelekhez, és hogy gyilkos háborút indított volna a fogyasztási cikkek piacán.

INDIA-SZAKÉRTÕ LETT VÁGVÖLGYI B. ANDRÁS

BUDAPEST (2004. október 25.) - Három hónapos nyaralás után visszatért Indiából Vágvölgyi B. András újságíró, a Magyar Narancs legendás egykori fõszerkesztõje, Amerika- és Japán-szakértõ. A Ferihegyen ugyan senki nem várta Vágvölgyit, ezért "japán módra amerikai közvetlenséggel" telefonon adott sajtótájékoztatót a kollégáknak. A konferenciabeszélgetésen elmondta, ezentúl szívesen vállal szakértõi meghívást indiai ügyekben is. "Elõször voltam Indiában, de rengeteget tanultam. Ha kell nektek egy dzsurnálidzsi - így hívják Indiában a szakértõket - örömmel megyek tévébe, rádióba, akár vázlatot is írok cikkekhez. Köszi, csók!" - nyilatkozta Vágvölgyi, akit a Matula Magazin fel is kért A kibaszott világ rovatába szakértõnek. A magazin tervei között szerepel, hogy a gyorstalpaló szakértõt egy-egy hónapos túrákra küldi, az elsõ célpont a Matula Press értesülései szerint Szudán lesz.

FÉLTÉKENYSÉGBÕL RABOLTATTA EL MAGÁT

LUTON (2004. november 6.) - Leszbikus viszonyt ápolt kolleganõjével felesége, ezért féltékenységbõl százezer fontért szervezte meg saját elrablását egy brit férfi Irakban. Jonathan Keigh két hete tûnt el Lutonból, majd múlt szerdán tûnt fel ismét, de ezúttal az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízióban. A férfi álarcos férfiak gyûrûjében könyörgött az életéért, de sorstársaihoz hasonlóan nem Tony Blair miniszterelnöktõl kért segítséget a túsz. "Michelle! Ezek megölnek, ha nem jön rendbe a házasságunk! Tudod, nagyon tisztelik a férfi és a nõ közötti házasságot, viszont gyûlölik a buzikat! Kérlek, ne hagyd, hogy megöljenek miattad!" - siránkozott Leigh.

A brit hírszerzés azonban hamarosan kiderítette, Keigh maga akarta, hogy elrabolják, sõt még fizetett is érte. A feleség, a francia származású Michelle Lorry Leigh a Channel 4 brit televíziónak hétfõn elmondta, botrány, amit a férje mûvel, ráadásul fényképekkel tudja bizonyítani, hogy férje is folytatott homoszexuális kapcsolatot. A férfi lefejezésérõl kedden került fel videofelvétel egy arab nyelvû honlapra. A feleség ellen a brit rendõrség gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum