1995-2006, 11. évf. #021 


Programajánló

Sophia Loren - Eseménydús napok köszöntöttek Sophia Lorenre, ahogy Budapestre érkezett. Nem elég, hogy az egyik fia ingyencirkusz keretében vett feleségül egy magyar nõt a Bazilikában, és a másik garázdaság miatt az V. kerületi rendõrkapitányságon töltött egy éjszakát, neki még a Matula kérésére programokat is kellett ajánlania.

1 éves a Matula Magazin, Október 9., Trafó

Nézzék, én őszintén megmondom, budapesti tartózkodásom alatt egyetlen európai színvonalú megnyilvánulással találkoztam a népük részéről, ez pedig a Matula Magazin. Ez a kiváló honlap most ünnepli első igazi születésnapját, ezen a rendezvényen tehát mindenkinek kötelező megjelennie, aki egy kicsit is ad magára. Fel fog itt lépni például a McSleazy nevű világhírű angol bootleg-dj, valamint a Magazin munkatársai is bemutatót tartanak messze földön híres dídzsé-tudományukból. Az ünnepi torta egyenesen Olaszországból érkezik, a szerkesztőség tagjai pedig tetőtől-talpig Armaniba bújva várják majd az olvasókat. Fiatalabb koromban én is részt vettem az olasz írótársadalom krémje által szervezett partikon, és mondhatom, annyi részeg emberrel azóta sem sikerült együtt mulatnom. Itt is valami hasonlóra lehet számítani.

60's Allnighter, Október 2., Szilvuplé

Tudják maguk mi volt Milánóban a hatvanas években? Vespák, Toppolinók, Alain Delon és természetesen Én. Maguk akkor még a Szovjetunió részei voltak, ezért elárulom, azóta sem volt még egy olyan izgalmas és stílusos évtized. Remélem ebben a buliban felcsendül fiatalakorom kedvenc dala is, a Guardekómó Dondoló.

KID 606, Lil' Red, Harry Merry, Tigrics, Október 7., Hiperkarma, Trafó

Ez fiataloknak való zene. Persze Carlo és Andrea nem ilyen zenékben utazik, pedig õk is fiatalok, de le is törném a derekukat, ha megtudnám, hogy ilyen tömegrendezvényekre mennek. Elég volt nekem a maguk plebszébõl a székesegyházuk elõtt egy életre. Az, hogy rondák és ápolatlanok, még hagyján, mert becsukom a szemem. De a szag... a szag ottmarad. Napok óta ott van az orromban ez a szörnyû emberszag. Amúgy dicséretes, hogy bennünket, olaszokat próbálnak majmolni. Az a tér ott a templomuk elõtt már majdnem olyan, mintha Rómában lenne.

Transglobal Underground Sound System + Másfél, Szeptember 30., A38

Na végre valami, ami állítólag nem csak ápolatlan fiatalokat vonz. Én nagyon sokfelé utaztam a világon, és meggyõzõdésem, hogy így ismerhetjük meg a földet igazából, nem csak otthon, a karosszékben ülve a tévé elõtt. Maguk, magyarok miért nem utaznak? Így hallhattam csodálatos zenéket a világ minden tájáról, valami ilyesmiket próbálhat összekeverni ez a Transglobal dolog is, csak valami gépzenével körítve, na ez utóbbi nekem már nem tetszik. Van még valami? Csak mert elegem van ezekbõl a színvonaltalan programokból, meg ezer dolgom is van, hiszen elfoglalt üzletasszony vagyok, képtelen vagyok a babérjaimon pihenni. Pedig elhihetik, hogy megtehetném.

Zagar, Október 1., Süss Fel Nap

Ez meg micsoda, valami vicc? Hogy néz ki ez a szemüveges bohóc? Nem csodálom, hogy Andrea is menekül ebbõl az országból. Sosem bocsátom meg Carlónak, hogy így megalázott ezzel az esküvõvel... Mond maguknak valamit az a név, hogy Alain Delon? Vagy Robert De Niro? Nos, õk a barátaim, akiket meghívtam a fiam esküvõjére. De egyikük sem jött el, ne haragudj, Sophia, de oda az ördög segglyukába hadd ne menjek már el, ha egy mód van rá, mondták, és most már meg tudom érteni õket. Giorgio Armani eljött, de amikor meghallotta, hogy az itteni séf angolosra sült borjúszûzérméhez ajánlotta a szarvasgombamártást, vette a kalapját. És most én is azt teszem. Na jó, annyit üzenhetek a magyar nõknek, hogy ne egyenek annyi padlizsánt, mert árt a bõrnek.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum