1995-2006, 11. évf. #020 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - A Matula Magaziné az MTV m2-es csatornája..., Magyar munkást raboltak el Irakban..., A faszszopók is tiltakoznak a megkülönböztetés ellen..., Világbékét varázsol David Copperfield.

A MATULA MAGAZINÉ AZ MTV M2-ES CSATORNÁJA

BUDAPEST (2004. augusztus 26.) - Gyurcsány Ferenc, az MSZP-SZDSZ koalíció miniszterelnök-jelöltje egy háttéralku értelmében a Matula Magazinnak ígérte a Magyar Televízió m2-es csatornáját. A mocskos szájú internetes magazin és Medgyessy Péter miniszterelnök teljes jogú helyettese között még azelõtt született megállapodás, hogy az MSZP rendkívüli kongresszusa õt választotta volna meg a párt miniszterelnök-jelöltjévé. "Azt csináltok vele, amit akartok, csak tüntessétek el ezt a narancsos bagázst a picsába" - jelentette ki Gyurcsány a Matula négyfõs stábjának. A háttéralku részleteirõl és arról, mikor indulhat az új szerkesztésû csatorna a Matula még saját hírügynökségének sem (!) árult el további információkat. A Matula Press megkereste Braun Róbertet, Gyurcsány kommunikációs tanácsadóját, aki csak annyit mondott: "Nem pletykafészek vagyok, hanem államtitkár leszek, na csá!"

MAGYAR MUNKÁST RABOLTAK EL IRAKBAN

FALLÚDZSA (2004. szeptember 2.) - Elsõ alkalommal raboltak el magyar állampolgárt muszlim szélsõségesek Irakban, jelentette az al-Dzsazíra arab hírtelevízió. A német Toi For mobilvécékkel foglalkozó cég magyar munkavállalóját Fallúdzsa mellett kapták el fegyveresek kedden délután, a televízió szerint a magyar egy vécékefével próbált védekezni - hasztalanul. A katari székhelyû pánarab csatorna egy videofelvételt mutatott be, amelyen egy magát Dzsihad al-Saurma Brigádjainak nevezõ csoport negyvennyolc órányi haladékot adott a magyar kormánynak arra, hogy hagyjon fel a Magyarországon kebabnak, illetve gyrosnak nevezett arab eredetû étel megszentségtelenítésével, azaz tiltsa ki a piacról azokat árusokat, akik az ételhez csalamádét is felhasználnak. A magyar külügyminisztérium már felvette a kapcsolatot az iraki ideiglenes kormány illetékeseivel, és tisztázták, valóban nem a magyar katonai szerepvállalás miatt történt a túszejtés, nem félrefordításról van szó, mint azt korábban hitték. A Matula Press úgy tudja, a gazdasági tárcával folyamatosan egyeztet a külügy. "Ebben az esetben engedhetünk a terroristáknak, én is utálom a savanyúságot a gyrosban" - jelentette ki Csillag István tárcavezetõ.

A FASZSZOPÓK IS TILTAKOZNAK A MEGKÜLÖNBÖZTETÉS ELLEN

NYÉKLÁDHÁZA (2004. augusztus 30.) - Csatlakozott a bunkók és hülye gecik szeptember 25-ére tervezett békés demonstrációjához a faszszopók közössége is, jelentette be Ung Ignác, a Magyar Faszszopók az Igazságért (MAFASZI) elnöke Nyékládházán tartott sajtótájékoztatóján. "Megengedhetetlen, hogy a zsidózók, cigányozók sittre kerülnek, mi meg szophatjuk a faszt, ha legeciznek, lebunkóznak minket" - jelentette ki Ung a sajtót egyedül képviselõ Matula Pressnek.

VILÁGBÉKÉT VARÁZSOL DAVID COPPERFIELD

FOKVÁROS (2004. szeptember 1.) - Nem mindennapi, akár az egész világ jövõjét eldönthetõ mutatvánnyal készül ráverni ifjú riválisára, Merlini Dávidra David Copperfield: világbékét fog varázsolni, a mutatvány helyszíne Szudán lesz. Miután ugyanis a magyar mágus egy este leforgása alatt megszüntette a szegénységet Magyarországon, és betemette a társadalmat megosztó árkokat, a bûvészek legnagyobbjává választotta minden, a szakmában mérvadónak számító lap, ezzel megfosztva az amerikait elsõségétõl. Copperfield ezért úgy döntött, nem várja meg, amíg a magyarok illúziója szertefoszlik, igazságos versenyben veri meg vetélytársát, õ is varázsolni fog. A mutatványt izgatottan várja, nemcsak a szimbolikusan kiválasztott afrikai kontinens, de a világ összes szenvedõ, azaz minden népe, leszámítva persze a magyarokat. Ez az ország az egyetlen ugyanis, amelynek egyik televíziója sem közvetíti az eseményt.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum