1995-2006, 11. évf. #017 

olvasói levelek
"A nagyképűség egyenlő a hazafiassággal?"

Matula Magazin - Riga vagy Vilnius? A Magyar Embert meggyalázzák vagy õ gyalázkodik? Mi a helyes, mi nem a Magyar Televízióban. Kivel szeretne ágyba bújni muzsa? Ingyenesen utazgatják be a világot a kendermagosok, a fû meg még mindig illegális. Ki a felelõs? Olvasóink ismét bebizonyítják, a mi olvasótáborunkban van a legtöbb seggfej.

Mélyen tisztelt Matula szerkesztõség!

TV Sziget írásukkal, kibaszottul egyetértünk.

Köszönettel, A Nép

Kedves Nép!

Nagy a tömeg a buszon.

Üdv,
Matula

Szeretve tisztelt Matula!

A TV-sziget kétségkívül rossz - ezt mindenki belátja, akinek egy hangyányi ízlése is van. Talán még abban is igaza van Bede Mártonnak, hogy ez a mûsor a magyar televíziózás szégyenfoltja. Bár szerintem Dévényi Tibi bácsi mûsorai azért ûberelik, Rózsa Gyurikáról már nem is beszélve. Mégis, az, hogy az MTV-be tiszteséges ember már nem teszi be a lábát - finoman szólva is szélsõséges megállapítás. Mert azért vannak ott nézhetõ mûsorok is. Friderikusszal lehet vitázni, azt azonban nem lehet elitatni tõle, hogy az egyik legjobb televíziós szakember, aki ebben az országban él - a mûsorai is jók. Az Este pedig a nézõk 70%-a szerint pártatlan, ami egyedülálló a hírmûsorok között. Az MTV reformokra szorul, méghozzá sürgõsen - ezt a takarítónõtõl az elnökig mindenki tudja. Jelen pillanatban 2000 ember dolgozik itt megalázó körülmények között - 10 éves kamerákkal, múzeumba való montírozógépekkel és sokszor fél évig fizetés nélkül. A közhiedelemmel ellentétben õk mködtetik ezt a tévét, nem az a néhány nagypofájú alak, akiket a képernyõn láthattok. Java részük tisztességes ember, akik nem tehetnek arról, hogy vezetõ politikusok beleugatnak az adásba. Mert beleugatnak. És bele is fognak mindaddig, amíg a köztévé anyagilag függ az aktuális hatalomtól. Mégis, talán hiba az egész hóbelevancot úgy, ahogy van gerinctelen emberek gyülekezetének tekinteni. Mûsorokat kritizálni viszont kell, sõt: kívánatos. Talán a végén tényleg leveszik a mûsorról azt a gyalázatos TV-szigetet, meg a Rózsa Gyurit.

Üdv,
Pumba

Kedves Pumba!

Elõször is. Te ezek szerint lófaszt se hallottál a kollektív bûnösségrõl.

Másrészt láttál te már egyáltalán MTV-s stábot dolgozni? Körülbelül háromszor annyian vannak, mint a kereskedelmisek, akiknél a tûsarkúban tipegõ riportercsaj cipeli a kameraállványt, a köztévéseknél ellenben külön van akkumulátort cipelõ, akkumulátort operatõrnek átadó és akkumulátort operatõr káromkodására betevõ ember. Ezeket persze nem lehet kirúgni, mert akkor jönnek a végkielégítéssel, hogy basznák meg.

Harmadszor pedig inkább nem mondunk semmit a Friderikusz Sándorról, meg a többi faszról, mert csak felbasszuk az agyunkat.

Ja igen, nagypofájú politikusok tényleg ne ugassanak be az adásba, ne lopják el a szegény emberek adóforintjait, ne hazudjanak, meg minden. Na látod, tudsz te, ha akarsz.

Üdv,
Matula

pedig berbatov jo pasi
muzsa

Kedves muzsa!

Ezt csak akkor fogadjuk el, ha soha egyetlen nõ sem szól be nekünk többet, ha azt mondjuk, hogy jó csaj a Drew Barrymoore, a Scarlett Johansson vagy akármelyik hasonszõrû díszpéldány, akit a nõk valamiért zsigerbõl utálnak. Berbatov ugyanis tipikusan az a pasi, akit minden férfi egy kis buzinak néz.

Aztán meg viccelõdhetnénk most azzal, hogy mit is szól a fáma a bolgár férfiak és birkáik kapcsolatáról, de nem tesszük. Te viszont tuti, hogy kurva régen voltál rendesen kisámfázva.

Csók: Matula

Szia.

Ami közös: 1. Én is Bence vagyok. 2. Nekem sincs jobb dógom, mint hogy Angliai élményeimet az interneten tegyem közzé. (Ez a ketto máris elegendo volt ahhoz, hogy egy bizonyos személy arra a következtetésre jusson, hogy te én vagyok.)

A különbségek: 1. Nekem semmi közöm semmiféle Matulához, az én otthonom a http://www.ohkult.hu/szia.html oldal. 2. Az én beszámolóm kétrészes, és van utána egy kis Brüsszel is.

Bence

Kedves Bence

Van még egy harmadik különbség is: a te élménybeszámolód egyszerûen szar. Annyira szar, hogy direkt benne hagytuk a leveledben az önreklámot, hiszen tehetségtelenségedrõl ott mindenki egybõl meg tud gyõzõdni.

Üdv,
Matula

Húúú de micsoda kifinomult ízlésû jó fej gyerek lehetsz ha egy Donnie Darko filmmel képes vagy leszûkíteni a kört!
Kapd be gyökér!

Különben szeretnék jelentkezni a munkára!

Sziasztok! grosingerandras

Kedves grosingerandras!

Nem megyünk bele a Donnie Darko-vitába. A munkára meg cikkel kell jelentkezni, nem gyalázkodó levéllel, gyökér!

Üdv,
Matula

Kedves Bede Márton & Tiszt. Szerk.,

elég nagy megrökönyödéssel és felháborodással olvastam Bede Márton nemzeti drogszakértő és hivatásos okostojás cikkét a matula.hu oldalon. Megrökönyödéssel azért, mert olyan dolgokat vág a fejünkhöz Mr. Bede, amelyek egyáltalán nem állják meg a helyüket, felháborodással, mert a szerzõ arra sem vette a fáradtságot, hogy egy kicsit utána nézzen/kérdezzen, hogy az állításai valósak-e, és hogy a kendermag mit is akar igazából. [... Itt többször elhangzik a ´nem veszi a fáradságot´ kifejezés ...] Például:

1, szerinte a kendermagosok a füveseket börtön helyett elterelésre vágynak küldeni. Ugyanis ez úgy ahogy van, hazugság. Soha nem mondtunk ilyet egyetlen tévében vagy rádióban sem, ahová "beszabadultunk." [... blablabla ...]

2, úgy próbálja meg beállítani az egyesületet, mint együgyû és tájékozatlan hippik szedett vedett gyülekezetét. Tudja kedves Bede úr, én csak úgy napi 4-5 órát töltök azzal az interneten, hogy a drogpolitika nemzetközi híreit bogarászom, fel vagyok iratkozva az összes drogpolitikával kapcsolatos hírlevélre, konferenciákra járok New Yorktól Prágáig. [... blablabla ...]

3, nem értem, miért gondolja, hogy a kendermagosok számára érthetetlen, miért kell legalizálni a heroint. A Kendermag Egyesület alapszabályában az szerepel, hogy mindenféle drog fogyasztóit sújtó büntetõjogi üldözést szeretnénk megszüntetni, beleértve a heroinfogyasztókat is. [... blablabla ...]

4, Bede úr úgy tesz, mintha õ találta volna fel a spanyolviaszt azzal, hogy javasolja: a nagy újságokban párbeszédet kellene indítani a drogkérdésben. [... blablabla ...]

Sárosi Péter
a kendermag.hu szerkesztõje

Kedves Sárosi Péter!

Sajnos ki kellett törölnünk levelének háromnegyedét, mivel irományának jó része a Kendermag Egyesület honlapját és az ön által az oldalon elvégzett szerkesztõi munkát magasztalja. Mi nem ismerünk olyan drogot, amitõl az ember önfényezõ állapotba kerül, de e szer a legveszélyesebb lehet mind között. Hogy rávilágítsunk a probléma lényegére, közöljük, a kendermag.hu-t a kutya se olvassa, mint ahogy az egyesület tüntetésén sem mozogtak tömegek. Ugyanez a helyzet a magát a magyar szellemi élet legfontosabb intézményének tartó Népszabadságban közölt ökörségekkel is.

A drogok egyszerûen jók, picsába minden mással, szívjon el 1500 ember egy-egy dzsointot a Kossuth téren. Azzal meg egyenesen szemétség kérkedni, hogy Prágától New Yorkig ingyen utazgat mindenféle ingyen kajás, ingyen szállásos, egyébként teljesen fölösleges, büdzsézabáló konferenciára, miközben a heroinista kölköknek autókat kell feltörni a napi adagért. Pfúj!

Üdv,
Matula

'LETTORSZÁG: Errõl az országról keveset tud a világ. A Magyar Ember is csak annyit, hogy a fõvárosa Vilnius' ezt a mondatot hadd javítsam ki: Te tudsz róla csak ennyit, de ezt is rosszul, gratulálok. (Riga, bocs.)

Hajós Lajos

Hajós!

Te túl sokat tudsz.

Üdv,
Matula

Kedves szerkesztoseg!

En, es a parom videken vagyunk pedagogusok es mindig nagy orommel olvassuk a magazinjukat. Persze csak, ha idonk engedi, mert nekem es a paromnak is van masodallasa, talan ez nem meglepetes a pedagogus fizetesek mellett. En mar regota szepsegtanacsadokent is dolgozom az AVON-nal. A "Kibaszott vilag" sorozatukat nagyon hianyoljuk, mert mindig nagy orommel olvastuk. Volt, hogy nevettunk, de az is volt, hogy sirni tamadt kedvunk, egy-egy kepzetes leiras nyoman. A parom, Laci szivesen olvasna tobb sport temaju cikket is, hiszen o maga is szivesen futballozik a barataival hetvegenkent. Nem olyan reg Lacival beszelgettunk arrol, hogy ki milyen valtoztatasnak orulne a kedvenc magazinunkban. Olyannyira felhevultunk a beszelgetesben (nem itatkoztunk, mert nagyon tiszteljuk egymast), hogy mar szinte kiabaltunk egymassal. Abban egyetertettunk, hogy Kocsis Atya meg a Zenebuzik mar nagyon unalmas. A parom azt is mondta, hogy o bizony orulne, ha tobb sport lenne az ujsagban.

En a recepteknek szoktam orulni, amiket bizony sebtiben el is keszitek, de mindig hozzaadok egy kicsit a sajat szemelyisegembol is, hiszen, mint tudjuk a ferfihoz a gyomran at vezet az ut. A parom ilyenkor viccesen mindig azt mondja, hogy az o anyja ezt vagy azt nem igy szokta kesziteni.

Remelem a kis levelemmel nem tartottam fel a szerksztoseg munkajat es tudjak hasznositani a velemenyunket

Udvozlettel
Kerekgyartone Szekely Dorina

Kedves Dorina!

Nagyon örültünk õszinte, meleg hangú levelének, amibõl sok minden más mellett az is kiderült számunkra, hogy vidéken is élnek normális emberek, akiknek a házassága nem gyilkossággal végzõdik. Az már pedig mindennek a teteje, hogy nem a Somogyi Hírlapot olvassák, hanem a Matula Magazint! Az önök példája irányadó lehet minden vidéki számára, származzon a legrosszabb fajtából, a pedagóguséból. Ami tartalmi kérdéseit illeti, sajnos egyre kevesebb ma az olyan Magyar Ember, aki nem csak olvasni tudja a Matulát, de csinálni is, ezért továbbra is munkaerõhiánnyal küszködünk. Talán majd az Európai Unió bõvítésének második köre a bolgár és a román szakemberek személyében meghozza az áttörést.

Amúgy meg gratulálunk, seggfej. Legközelebb valami unatkozó másodéves szociológust próbálj imperszonálni, hátha az jobban megy.

Üdv,
Matula

"LETTORSZÁG: Errõl az országról keveset tud a világ. A Magyar Ember is csak annyit, hogy a fõvárosa Vilnius, "

"ANGLIA: Na, egy igazi nagypofájú banda. Igaz, nincs mire felvágniuk. Nem szabad elfelejtenünk azt a lekezelõ nagyképûséget sem, amit velünk, Magyar Emberekkel szemben mindig is tanúsítottak, összekeverve Budapestet Bukaresttel, meg hasonlók."

Már megbocsásson a tisztelt szerzõ, de amikor majd minden második sorban A MAGYAR EMBER felsõbbrendûségével kérkedik talán egy apró figyelmet kéne szentelni arra, hogy a lett fõváros neve: RIGA. Vilnius pedig Litvánia fõvárosa, akik pedig otthonról nézik az EB-t.
Ezzel inkább járatja le saját magát ill. minket: MAGYAROKAT.

Eczet István

Tisztelt Eczet István úr!

Egyáltalán nem haragszunk Önre, már a nevén is annyit nevettünk a kollégákkal, hogy az összes lett és angol meccsrõl lemaradtunk. Fingunk sincs, hogy Riga vagy Vilnius-e annak a balti trágyadombnak a fõvárosa, mert Magyar Emberek vagyunk, akik az ilyesmire nem sok idõt fordítanak. Ami pedig a szaros seggû magyarok lejáratását illeti, az igazi szégyen az, hogy nem a magyar válogatott picsázta ki a portugálokat a döntõben.

Üdv,
Matula

Szia! Elõször is hadd gratuláljak a foci eb kalauzhoz.
Halálra röhögtük magunkat.
Aztán ma feltûnt ez:
http://index.hu/sport/focieb2004/dogoskapus
a cikk az indexen.
Csak nem tõled lopták??????
Üdv: TomiBone

Kedves TomiBone!

Ha már így rákérdeztél, neked most elmondjuk a frankót. Valójában a Matula Magazin irányítja a magyar médiapiacot, ami persze nem sok mindent jelent, mert mûködik az magától, de: elõfordul, hogy mi öntünk le a híradó elõtt pár felest a Pálffy torkán, mi dugatjuk meg Gregor Bernadettet egy újabb férfival, és olykor a mi oldalainkon tesztelik szellemesnek gondolt tartalmaikat a nagy példányszámú lapok. Ezért mi rengeteg pénzt kapunk, amibõl Triesztben több száz tonnás jégkockákat vásárolunk albán gengszterektõl, hogy aztán a tengerbe dobjuk õket.

Üdv,
Matula

Tisztelt Matula!

A nagyképûség egyenlõ a hazafiassággal? Ön szerint attól lesz valaki igaz Magyar Ember, hogy azt kürtöli a világ felé, õ és népe mindenben jobb mindenkinél; mindenki más csak az Ön által említett jelzõk valamelyike? Nem tudom, az is lehet, hogy Önnek van igaza. Részemrõl úgy érzem - és cselekszem is e szerint -, hogy egy nemzetközi szinten is elismert Magyar cégnél dolgozva, nemzetközi szinten elismert és megbecsült minõségû termékeket fejlesztve segítem erõsíteni az ország nemzetközi megbecsülését. Ettõl jobban Magyar Embernek érzem magam, mint attól, hogy az ország "profi" futball játékosait többnek állítom be, mint amik (megjegyzem tényleg van közöttük tehetség, tényleg van pár, aki jól játszik, de érdekes, hogy amíg egy Ön által "nácinak" titulált ember ide nem jött, addig igazából nemzetközi szinten... hagytak kívánnivalót maguk után).

További sok sikert honlapjához, Horváth István

Kedves Horváth István!

További sok sikert az életéhez!

Üdv,
Matula










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum