1995-2006, 11. évf. #014 


Programajánló

Bede Márton - Szia anyu, ezek vannak nagyjából Budapesten a következõ két hétben. Szerintem ebbõl te is felfogod.

Freeform Five @ Budapesti Bootleg Balhé, május 14, péntek, Mokkacuka

A dídzsékultúrát dolgot már ugye elmagyaráztam egyszer? OK. Na, ez a bootleg dolog ennek egy kicsit továbbfejlesztett változata. Az a lényeg, hogy fogsz két különbözõ számot otthon a számítógépeden, aztán úgy egymásra illeszted õket, hogy valami egészen más jöjjön ki belõle. Általában ez ilyen táncolható dolog szokott lenni, mert ez alapvetõen egy közönségnek bazseválós mûfaj. A Mokkacuka az a Hajógyári szigeten van kint. Erre asszem kimegyek, bár annyira nem érdekel. Haver szervezi, inkább csak azért. Amúgy biztos jó lesz, de ez tényleg kint van a francban.

Knifehandchop @ Brainpop 2, május 15, szombat, Jailhouse

Ezt is haver szervezi, de erre legalább tényleg biztosan elmegyek. Ez a Jailhouse egy koszvadt pince a Ferenc körútnál, végülis mindegy, ezért a Knifehandchopért egyszer Bécsbe is kimentem, de gondolom nem emlékszel. Mindegy. Nem, ez nem egy együttes, ez egy csávó egy laptoppal. Azon kever meg nyomja a saját zenéit. A stílusát nem tudnám meghatározni, nagyjából mindent játszik, ami gyors. Ez most eléggé menõ, ja.

Matenda + Kalumet, május 15, szombat, Törökbálint - Barackos

Ezt a goás dolgot is elmagyaráztam egyszer már, nem? Szóval ilyen teknószerû, és ilyen törzsi baromság szubkultúra tapad rá, ami elsõsorban hülye ruhákban meg töménytelen kábítószer elfogyasztásában nyilvánul meg. Fogalmam nincs kik ezek a fellépõk, az elsõ svéd, a másik meg magyar, annak legalább a nevét hallottam már. Van egy kollegám, aki elméletileg ért hozzá, õ azt mondta, ez jó lesz. Én nem voltam öt éve goás rendezvényen, szóval nekem teljesen mindegy.

Numbers, május 17, hétfõ, Trafó

Nem véletlenül járok Bécsbe meg Frankfurtba koncertre meg megyek majd nyáron Berlinbe, mert Budapestre tényleg soha nem jön semmi, ami érdekel. Nincs rá kereslet, maximum egy-két dídzsét hoz el valaki, mert az olcsóbb, mint egy komplett együttes. Ezek valamilyen csoda folytán mégis eljönnek, de remélem a szervezõ nem adott ki rájuk sok pénzt, mert ez is biztosan bukó lesz. Kaliforniaiak és ilyen punkos diszkót játszanak. Hadd ne magyarázzam el, ezt hogyan lehet csinálni.

One Love Hi Powa, május 20, csütörtök, A38

Azt tudtad, hogy Budapesten egész mozgalmas reggae-élet van? Mindegy. Van. Ez a One Love izé egy olasz csoportosulás, dídzsék meg ilyen szövegelõ emberek együtt, elvileg benne vannak a három legjobb európai csoportban. Ez tényleg elég jó eredmény, ezek már simán versenyeznek a jamaikaiakkal. Igen az A38 az az a hajó a Petõfi Hídnál.

Lollipop születésnap, május 21, péntek, Kék Yuk

Ezek is haverok, szoktam néha a bulijaikon dídzsézni. Nem, nem tudok keverni, de ezen már szerencsére túllépett az emberiség. Ha van zenei ízlésed, a közönség táncolni fog, ez tényleg ennyire egyszerû. Ez ilyen bulisorozat, és most megy éppen egy éve, úgyhogy ünnepeljük magunkat közösen. A Kék Yuk az valami hely a Bécsi útnál. Viszonylag nagy, úgyhogy a szervezõk paráznak is, hogy nem lesznek elegen, és bebukják. Pedig ez tényleg jó buli szokott lenni. Persze, nyilván utalás a Fekete Lyukra.

Britney Spears, május 23, vasárnap, Budapest Sportaréna

Ha szerzek ingyenjegyet, kimegyek. Érdekel a show.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum